wladziu Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Lukash Skad i za ile wyszarpales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_lukash_ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 www.sirius.pl za 1314zl z przesylka, wlasnie uzywam tego monitora od 10 minut i poki co nie widze wad poza tymi wynikajacymi z faktu ze to matryca TN - kolory rzeczywiscie nie te co na moim starym samsungu na PVA ale moze pojdzie to jeszcze troche podregulowac, poki co nie mam czasu sie bawic bo mam inne plany na popoludnie :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixau Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 www.sirius.pl za 1314zl z przesylka, wlasnie uzywam tego monitora od 10 minut i poki co nie widze wad poza tymi wynikajacymi z faktu ze to matryca TN - kolory rzeczywiscie nie te co na moim starym samsungu na PVA ale moze pojdzie to jeszcze troche podregulowac, poki co nie mam czasu sie bawic bo mam inne plany na popoludnie :-] I jak użytkowanie monitora? Może jakaś recenzja, zdjęcia, opis wad i zalet, itd. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 I jak użytkowanie monitora? Może jakaś recenzja, zdjęcia, opis wad i zalet, itd. :) looknij na 74 stronę tam masz zdjecią tego HP jesli chcesz cos wiecej wiedzięć to pytaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 looknij na 74 stronę tam masz zdjecią tego HP jesli chcesz cos wiecej wiedzięć to pytaj :wink:Ja mam pytanie, jak patrzysz na monitor (z odległosci ok 1,5m) poniżej jego dolnej krawędzi np. leżąc, to dają sie juz zauważyc jego słabe kąty od dołu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Panowie, tak czytam sobie ten temat i mnie zaciekawila IIYAMA ProLite E2201W, bardzo ladny monitorek. Ilyama daje gwarancje 0 badpixeli, czy zle pamietam ? No i jak ogolnie ten monitorek sie spisuje w tej cenie, wart jest 1300zl ? Czy moze sa juz za 1500zl 20` jakies na matrycy S-Ips ? EDIT: Aha, no i jeszcze jedno pytanie. Akurat na to, czy monitor ma 20`, czy 22` to najmniej patrze, bo i tak przesiadka z CRT 17` bedzie "szokiem" :) No i tu chcialem sie tez dowiedziec, czy roznica w jakosci obrazu, szybkosci itp. miedzy Samsung 205BW, ktory to kosztuje troche ponad 800zl, a ta Ilyama za 1300zl jest warta wysuplania tych 500zl wiecej ? Edytowane 24 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzak Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Panowie, tak czytam sobie ten temat i mnie zaciekawila IIYAMA ProLite E2201W, bardzo ladny monitorek. Ilyama daje gwarancje 0 badpixeli, czy zle pamietam ? No i jak ogolnie ten monitorek sie spisuje w tej cenie, wart jest 1300zl ? Czy moze sa juz za 1500zl 20` jakies na matrycy S-Ips ? Witam. Właśnie o to samo chciałem się spytać, bo napaliłem się na tą iilyamkę ;) Przeglądałem sobie pare stron tego tematu, ale jakoś nie trafiłem na jakiś fajny jej test (np pokazania jak świeci na "czarno" w nocy). Owszem jest jej test na stronie benchmark.pl, ale to trochę za mało... Co o niej sądzicie? Czy w cenie do 1500zł znajdę coś lepszego (22cale, 2ms) i godnego polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Ja mam pytanie, jak patrzysz na monitor (z odległosci ok 1,5m) poniżej jego dolnej krawędzi np. leżąc, to dają sie juz zauważyc jego słabe kąty od dołu? Zależy od tego jak bardzo poniżej dolnej krawędzi patrzysz. Jest mozliwośc pochylenia do przodu całego ekranu. W każdym razie leżąc na łóżku jakieś 2 m od monitora trochę poniżej praktycznie nie ma róznicy. Musiałbyś leżeć na podłodze żeby faktycznie zauważalnie ściemniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zależy od tego jak bardzo poniżej dolnej krawędzi patrzysz. Jest mozliwośc pochylenia do przodu całego ekranu. W każdym razie leżąc na łóżku jakieś 2 m od monitora trochę poniżej praktycznie nie ma róznicy. Musiałbyś leżeć na podłodze żeby faktycznie zauważalnie ściemniło.Dokladnie zmiezylem i leżąc oczy znajduja sie 30/40cm ponizej dolnej krawedzi, a odleglosc od monitora to max 1,5m. Mozesz sprawdzic czy w takim wypadku kąty nie przeszkadzają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Mam monitor Acer AL2216W i mam problem :) w sumie błahostka ale jak go zdjąć z tej nóżki ni kija nie chce zejść :/ mam brak pomysłów a w instrukcji nic na ten temat :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Nowy HP 22" w2207h literka na końcu odróżnia ten model od poprzedniego, wydaje się ze wszystko to samo tylko "h" posiada kamerę WebCam i HDMI :) http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product...ng=de&cc=de JEST TEŻ informacja o przypuszczalnych cenach samsunga 22" z podświetleniem LED model 2232GW+ ma kosztować w okolicach 1700zł :( EDIT: ten samsung 2232GW+ wcale nie ma podświetlenia LED :( Edytowane 25 Września 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Panowie, tak czytam sobie ten temat i mnie zaciekawila IIYAMA ProLite E2201W, bardzo ladny monitorek. Ilyama daje gwarancje 0 badpixeli, czy zle pamietam ? No i jak ogolnie ten monitorek sie spisuje w tej cenie, wart jest 1300zl ? Czy moze sa juz za 1500zl 20` jakies na matrycy S-Ips ? EDIT: Aha, no i jeszcze jedno pytanie. Akurat na to, czy monitor ma 20`, czy 22` to najmniej patrze, bo i tak przesiadka z CRT 17` bedzie "szokiem" :) No i tu chcialem sie tez dowiedziec, czy roznica w jakosci obrazu, szybkosci itp. miedzy Samsung 205BW, ktory to kosztuje troche ponad 800zl, a ta Ilyama za 1300zl jest warta wysuplania tych 500zl wiecej ? W cenie 1500 zl to mysle ze ten Acer jest dobrym rozwiazaniem 2761863[/snapback] Nowy HP 22" w2207h literka na końcu odróżnia ten model od poprzedniego, wydaje się ze wszystko to samo tylko "h" posiada kamerę WebCam i HDMI :) http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product...ng=de&cc=de no w koncu cos z hdmi . W notebookach pavillion jest wyjscie hdmi w koncu bedzie mozna to polaczyc bez zakupu kabla hdmi->dvi. Bedzie do kompletu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) IIYAMA ProLite E2201W (1 299,00 zł), dobry wybor ? Nie chce zadnego acera (imho robi gowna bardzo awaryjne, w laptopie acera juz 3 razy zjeb** mi sie nagrywarka i raz zasilacz padl, w ciagu roku) Edytowane 26 Września 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixau Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 ciekawe jaka cena za tego w2207h w polsce i kiedy będzie dostępny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 IIYAMA ProLite E2201W, dobry wybor ? Nie chce zadnego acera (imho robi gowna bardzo awaryjne, w laptopie acera juz 3 razy zjeb** mi sie nagrywarka i raz zasilacz padl, w ciagu roku) wlasnie testuje 3 monitory ta iiyame e2201w samsunga 226bw i 226cw, 226bw chyba trafila mi sie z wlasciwym panelem bo szare kolory nie sa niebieskawe, menu serwisowe nie pokazuje informacji jakiego jest to rodzaju panel: z pierwszych testow jakie robilem to input lag, nie zauwazylem roznic miedzy monitorami, zdjecia robilem w trybie auto i 1/1000 aczkolwiek nie wiem czy w ogole jest sens robienia takich testow miedzy lcdekami? natomiast w kolorach widac roznice, szare kolory iiyamy sa zielonkawe, na 226bw i 226cw byly ok, natomiast 226cw ma znacznie lepsze i zywsze kolory, zdecydowanie wole doplacic do 226cw. jak ktos chce jakies konkretne testy to o ile czas pozwoli moge je dzisiaj zrobic, jutro bede mial juz tylko jeden 226cw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 wlasnie testuje 3 monitory ta iiyame e2201w samsunga 226bw i 226cw226cw :)Jak smużonko między samsungami? I jak z kątami patrzenia, głównie od dołu? Podobne czy któryś posiada lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Odpal Battlefield 2 w natywnej (1680x1050) i poruszając się patrz na cyfry dystansu do flag aby oszacować który smuży najmniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) katy sa te same roznic w smuzeniu nie dopatrzylem sie, jedyna roznica miedzy 226bw a 226cw to lepsze kolory --- Po paru godzinach uzytkowania 226cw juz nie jestem co do tego monitora taki pewien, nie podoba mi sie czerwien jest za czerwona, na filmach ma sie wrazenie ze aktorzy maja szminki na ustach... iiyama nie byla by zla gdyby nie ta zielonkawosc przy odcieniach szarosci, ciezki wybor... Edytowane 25 Września 2007 przez RaJaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Akurat na to, czy monitor ma 20`, czy 22` to najmniej patrze, bo i tak przesiadka z CRT 17` bedzie "szokiem" :)Szokiem to może być jak zobaczysz te malutkie literki i inne rzeczy na pulpicie na 20" monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Szokiem to może być jak zobaczysz te malutkie literki i inne rzeczy na pulpicie na 20" monitorze.Szczególnie jak włączysz cleartype i powiększysz czcionki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Tia a potem odpalisz cos gdzie powiekszanie czcionki nie dziala :D Albo nie mozna go uzyc bo wszystko sie rozjezdza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Tia a potem odpalisz cos gdzie powiekszanie czcionki nie dziala :D Albo nie mozna go uzyc bo wszystko sie rozjezdza ;) Głównie chodzi o to by podpisy i elementy podstawowe pulpitu były czytelne. Ze stronami www też w ... ~95% się nic nie rozjeżdża (powiększenie o jeden stopień w firefox). Co do aplikacji w których nie działa cleartype i powiększenie - nie zamierzam z powodu "niedoskonałości" programistów być ograniczony do stałej wielkości piksela ... na dobrą sprawę to nawet przy normalnych literach windows (brak pow. i cleartype) na 0,294 mm się nierewelacyjnie czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) 3x 22" i TDU ? czemu nie :):):) Edytowane 27 Września 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 3x 22" i TDU ? czemu nie :):):) Rewelacyjnie to wygląda ... tylko jaka karta "normalna" obsłuży 3 monitory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Rewelacyjnie to wygląda ... tylko jaka karta "normalna" obsłuży 3 monitory ? jest tam opisane: 8800GTX + Matrox TripleHead2go + QX6700 i widać ze za płynnie to nie chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A przy SLI teraz 4 wyjscia sa aktywne na kartach czy nadal tylko dwa jak kiedys bylo ? Swoja droga to fajny uklad monitorkow. Ehh no coz na razie ogranicze sie do planowania zestawu 22"/24"+17" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Witam Szukam monitora do PC oraz X360. Zastosowanie Internet, gry, film. Mam swoje 3 typy: LG L226WA Samsung 226BW HP w2207 Cena nie ma znaczenia. Zalozmy, ze kazdy kosztuje tyle samo. Czy ktos podlaczal do ktoregos z wyzej wymienionych modeli monitorow konsole? Czy efekt smuzenia na kazdym z monitorow jest na podobnym poziomie? LG posiada HDMI, ale nie ma to dla mnie znaczenia, poniewaz i tak konsole podlacze przez VGA. Ktory z monitorow bylby najlepszy do X360 i PC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jesli cena nie ma znaczenia to moze warto sie rozejrzec za jakas 24"na VA czy S-IPS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Jesli cena nie ma znaczenia to moze warto sie rozejrzec za jakas 24"na VA czy S-IPS ;) Oj mialem na mysli, ze wszystkie w takiej samej cenie. Gdyby stac mnie bylo na 24 S-IPS to kupilbym juz tv. Taki tez mialem zamiar, ale doszedlem do wniosku, ze wtedy musialbym wydac 3K zl na dobry tv. Dlatego tez zastanawiam sie nad tansza opcja. No wiec co byscie wybrali? Nadaje sie wogole ktorys z nich do grania na PC i konsoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Tak po prawdzie to moim zdaniem jest to dokladnie obojetne. Wszystkie TNy jakie widzialem oferuja mniej wiecej porownywalne mozliwosci. Glowna roznica , ze HP ma szybe i krotsza gwarancje. Jakbym mial kupowac 22" panoramke to lyknalbym taniego acera z DVI i oszczedzil 300-400 zeta. A i tak najlepiej pojsc do dobrego sklepu i obejrzec wszystkie te modele w akcji i zdecydowac samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...