gmfriend Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Czy jak się kupi w MM lub saturnie to czy dalej tak jest że jak by się nie spodobał monitor to można wymienić na inną markę? kiedyś w mm wymieniałem czajnik na inny i się dało do tygodnia czasu :-Pwymienić mozna przynajmniej w MMkraków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Powiedzcie co kupić: Samsung 2232BW czy Samsung 226BW ? A może coś innego? Do wydania ok 1100 PLN. Ja osobiscie posiadam Samsunga SM 2232BW i jego polecam, chociaz widze ze Samsung 226BW jest w tej samej cenie... coz, wybor nalezy do Ciebie, z tego co wiem w 2232BW nie ma tej loterii matrycowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piohal Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ja osobiscie posiadam Samsunga SM 2232BW i jego polecam, chociaz widze ze Samsung 226BW jest w tej samej cenie... coz, wybor nalezy do Ciebie, z tego co wiem w 2232BW nie ma tej loterii matrycowej No więc właśnie. Nie czytałem w kontekście 2232BW o literii matrycowej, co nie oznacza że stosowane matryce są np. Samsunga? Orientuje się ktoś w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Jaka jest różnica pomiędzy 226BW a 2232BW? Prócz samego wyglądu tylko hz? I co daje więcej Hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Jaka jest różnica pomiędzy 226BW a 2232BW? Prócz samego wyglądu tylko hz? I co daje więcej Hz? imo różnica w wyglądzie, ale na fotkach pcpop jest wersja 2232 "A" czyli matryca AUO a nie samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j32 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Producent napisał o 226BW "Idealny panoramiczny monitor zaprojektowany dla Windows Vista. Posiada doskonałe możliwości wyświetlania plików graficznych, krótki czas reakcji oraz wysoki współczynnik kontrastu." O 2232BW tego nie piszą, więc już nie jest idealna do Visty. Ale za to ma większy kontrast, wejście RGB, kąt o 10 stopni większy i można go powiesić. OK, te dane są ze sklepu i nie pokrywają się z tymi na stronie samsunga poza kątami. Tam z kolei jeszcze jest informacja, że 2232BW ma funkcję MagicBright3. Edytowane 31 Października 2007 przez j32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Producent napisał o 226BW "Idealny panoramiczny monitor zaprojektowany dla Windows Vista. Posiada doskonałe możliwości wyświetlania plików graficznych, krótki czas reakcji oraz wysoki współczynnik kontrastu." O 2232BW tego nie piszą, więc już nie jest idealna do Visty. Ale za to ma większy kontrast, wejście RGB, kąt o 10 stopni większy i można go powiesić. OK, te dane są ze sklepu i nie pokrywają się z tymi na stronie samsunga poza kątami. Tam z kolei jeszcze jest informacja, że 2232BW ma funkcję MagicBright3. nalepki na 2232BW obwieszczaja wszem i wobec ze jes zgodny z windows viśta, wiec jest dedykowany pod ten system... ale z drugiej strony co to ma do rzeczy? ja uzywam na XP i obraz na tym monitorze jest naprawde niezwykly (jesli chodzi o klase matrycy TN) Edytowane 31 Października 2007 przez xantype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 O 2232BW tego nie piszą, więc już nie jest idealna do Visty. no to mnie kolega rozbawil - od kiedy monitor jest dedykowany pod jakikolwiek z systemow operacyjnych? zejdz na ziemie, to nic innego jak marketingowy belkot. ale widac jest skuteczny, jesli ludzie dochodza do takich wnioskow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j32 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 no to mnie kolega rozbawil - od kiedy monitor jest dedykowany pod jakikolwiek z systemow operacyjnych? zejdz na ziemie, to nic innego jak marketingowy belkot. ale widac jest skuteczny, jesli ludzie dochodza do takich wnioskow.Nie czuł kolega nutki ironii w moim poście? :) Mnie też to rozbawiło i dlatego się tym z Wami podzieliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 No i jutro chyba bede mial w domku tego samsunga 2232bw obadamy co to za troll :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Co brać 2232bw czy 226wa-wn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Wybrałem się dzisiaj do sklepu po Gateway-a 2185W, ale tak się złożyłe że do domu wróciłem z Iiyamą 2201W-B1, w monitorze podoba mi się niewielka czarna ramka i brak szyby przed matrycą, producent deklaruje czas reakcji plamki 2ms i pewnie tak jest bo smużenia nie widziałem. Niestety tylko tyle dobrego mogę powiedzieć o nim, kąty jak to na TN, fatalne, zarówno w pionie jaki i poziomie, podświetlenie matrycy to istna tragedia, od góry wzdłuż całej matrycy jasna smuga, prawy dolny róg jasna plama o takiej intensywności że krew mnie zalała. Lewy dolny róg, to już sam nie wiem coś tam świeciło na czerwono. Czerni niestety sie stwierdziłem, najwyżej szary i to pomimo tego że jasnoś ustawiłem na 35, bo nie lubie gdy mi monitor wali po oczach. Aby tego było mało, po godzinie zauważyłem, lub dopiero się pojawił, czerwony piksel w dole ekranu, który mnie ucieszył, pomyślałem jest jeszcze szansa odzyskać kasę, z racji tego że Iiyama daję gwarancję już od jednego punkcika i chwała jej za to. Monitor do pudła i do sklepu, tam serwisant sprzęt sprawdził, potwierdził czerwonego, przyniósł inny egzemplarz, na szczęście też go sprawdził bo się okazało że był na nim piksel świecący na biało, następnie przytargał kolejny egzemplarz, tym razem matryca czysta, ale prawy dolny róg fatalnie podświetlony. Podziękowałem za współpracę, odebrałem kasę zniechęcony Iiyamą wróciłem do domu, podłączyłem starą 15 CRT i piszę moje uwagi. Może trafiłem na wadliwą partię, ale po tym co widziałem monitora Iiyama ProLite PLE2201W-B1 22" 2ms wybitnie nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Może trafiłem na wadliwą partię, ale po tym co widziałem monitora Iiyama ProLite PLE2201W-B1 22" 2ms wybitnie nie polecam. hehe i co teraz powiedzą krytykanci "odnawianych" gatewayów 2185 ... :) tam przynajmniej po 3 wymianie ma się świetny obraz dobre kąty i kolory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 hehe i co teraz powiedzą krytykanci "odnawianych" gatewayów 2185 ... :)to ze panoramy 22 IIyamy to dno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 to ze panoramy 22 IIyamy to dno ja tak dlugo wybieram Gatewaya 2185 ze mam teraz i jego i samsunga 2232BW, jakos trudno mi bez jednego i drugiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Orientujecie się może jak wygląda obraz na rozdzielczości mniejszej niż natywna na Samsungu 223BW? Bardzo źle? Mam zamiar kupić sobie ten monitor tylko, że jeszcze przez jakieś 3 miesiące będę pracował na 7300GT i wątpię aby karta uciągła CS:Source przy natywnej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 5 gwiazdek dla Asusa PG221 2791861[/snapback] panowie to jak to jest z tymi 226BW? jak sprawdzic jaka to matryca? mam mozliwosci tylko powiedzcie jak! Tu masz wątek na ten temat. Jeśli możesz wyciągnąć jednoznaczne wnioski, to podziel się z nami. 2800511[/snapback] ... Może trafiłem na wadliwą partię, ale po tym co widziałem monitora Iiyama ProLite PLE2201W-B1 22" 2ms wybitnie nie polecam. Wg. serwisu BeHardware ta Iiyama ma zerowy input lag, i jest bardzo szybka. Jest to monitor zrobiony dla graczy, a nie dla kogoś kto przejmuje się kolorem czy podświetleniem. Na dzisiaj nie ma idealnego monitora LCD, więc albo dostajesz rybkę albo akwarium. :wink: Pozdrówy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Na dzisiaj nie ma idealnego monitora LCD, więc albo dostajesz rybkę albo akwarium. Dokładnie TAK, ja tylko dodam ze po tych smużących PVA, pyląco-fioletujących SIPSach mam ochotę na dobrą 22" TNkę 2ms z szybką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jest tylko jeden maly problem ;) Nie ma 2 ms 22" monitorow z szybka :D Nawet z nowej serii acera 22" ma 5ms tylko 24" jest na 2ms TNie z szyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jest jeden Samsung 2232GW+ i gmfriend mial go na mysli. Tylko narazie niedostepny w polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jest to monitor zrobiony dla graczy, a nie dla kogoś kto przejmuje się kolorem czy podświetleniem. Na dzisiaj nie ma idealnego monitora LCD, więc albo dostajesz rybkę albo akwarium. :wink:To chyba Iiyama celuje w bardzo niewielką grupę niewidomych graczy, bo tylko tacy mogą zaakceptować to podświetlanie, rozumie że ciężko wszystkim dogodzić, ale jeszcze tak chu..wego podświetlenia to nie widziałem, to nie tak że tylko na czarnym tle, to było widoczne na każdym wyświetlanym obrazie, zarówno jasnym jak i ciemnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 ... ale jeszcze tak chu..wego podświetlenia to nie widziałem, to nie tak że tylko na czarnym tle, to było widoczne na każdym wyświetlanym obrazie, zarówno jasnym jak i ciemnym. Widzisz, nie wszyscy tak to widzą. Tu masz test 8 monitorów 22", w którym ta Iiyama dostała rekomendację w kategorii monitor dla graczy. http://www.behardware.com/articles/689-1/2...e-3rd-wave.html Pozdrówy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Widzisz, nie wszyscy tak to widzą. Tu masz test 8 monitorów 22", w którym ta Iiyama dostała rekomendację w kategorii monitor dla graczy. http://www.behardware.com/articles/689-1/2...e-3rd-wave.html Pozdrówy Odpowiedż jest prosta, do testów poszedł wyselekcjonowany egzemlparz, a na rynek polski chłam. Teraz przesadzam, ale fakt jest taki, że oglądałem trzy egzemplarze i wszystkie nadawały sie na recykling, jak pisałem może trafiłem na wadliwą serię, ale mnie skutecznie to zniechęciło. Jednak zamówiłem Gateway 2185W, psychicznie jestem przygotowany na wielokrotną wymianę, ale wkońcu trafię na sensowny egzemplarz. Niestety nie jestem w stanie przełknąć mizernych kątów matrycy TN, gdy miałem 17" jeszcze mogłem po przeżyć, ale przy matrycy wielkości 22" kąty są dla mnie priorytetem, inputlag lub delikatne smużenie nie mają dla mnie znaczenia. Edytowane 5 Listopada 2007 przez Kinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Pytania do posiadaczy 2232BW: Czy można monitor pochylić do przodu? Czy sprawdzał ktos jak sprawuje sie ten model z x360? Dobrze skaluje do niższych rozdzielczosci? Czy to obecnie najlepsza opcja w kategori monitorów 22 calowych do ok 1200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Kinio musisz zdac sobie sprawe ze branie G 2185 to tak jakbys przebieral w smietniku... ta sa smieci z USA, kup sobie porzadny 2232BW, ktory ma i dobre podswietlenie matrycy i calkiem swietne katy, wladziu, monitora nie mozna pochylic do przodu, mozna go ustawic na wprost lub odgiac lekko do tylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 wladziu, monitora nie mozna pochylic do przodu, mozna go ustawic na wprost lub odgiac lekko do tyluTo spory minus jak dla mnie bo często ogladam filmy z łożka i znajduję sie poniżej monitora. Mam nadzieje ze te kąty aż takie straszne nie są, bo zdaje sie ze nie ma nic innego ciekawego w tej cenie obecnie... Gdzie najtaniej kupic 2232BW? Jak wyglada sprawa pikseli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ja swojego 2232BW kupilem w www.proline.pl tam wydaje mi sie ze jest on dosc tani, niestety samsung nie daje 30 dni gwarancji na pixele jak to czyni LG lub iiyama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ja swojego 2232BW kupilem w www.proline.pl tam wydaje mi sie ze jest on dosc tani, niestety samsung nie daje 30 dni gwarancji na pixele jak to czyni LG lub iiyamaChodzilo mi bardziej o to czy często w samsungach zdarzają sie badpixele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Francuski test 2232BW, bardzo dobra ocena - 5 gwiazdek ale przestrzegają ze tu rownież jest loteria matrycowa jak w 226BW... http://www.lesnumeriques.com/article-312-2440-36.html http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...2=1708&ph=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ja swojego 2232BW kupilem w www.proline.pl tam wydaje mi sie ze jest on dosc tani, niestety samsung nie daje 30 dni gwarancji na pixele jak to czyni LG lub iiyama Troche OT, ale czy orientuje sie ktos jak przedstawia sie sprawa bad pixeli i reklamacja na podstawie ustawy i towaru niezgodnego z umowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...