Skocz do zawartości
rxg

Film Na Tv+granie Jednocześnie

Rekomendowane odpowiedzi

Założenie jest takie by np. film oglądać na tv i jednocześnie grać korzystając z monitora. Z dźwiękiem sobie poradziłem natomiast nie wiem, co zrobić z obrazem w momencie uruchomienia gry obraz z TV znika. Dodam, że mam kartę ati obraz na TV wyświetlam w trybie kinowym za pomocą zakładki w sterownikach Avivo. Co zrobić by to zadziałało? Czy wstawienie dodatkowej karty graficznej i podłączenie do niej tylko tv załatwi sprawę?

Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietam ze na nVidii gf5200 mialem tak ze robilem:

ekran 1 - monitor

ekran 2 - tv

to dzialalo w ten sposob ze monitor "byl polaczony" z tv tak ze kursor nie zatrzyymwal sie na prawym brzegu tylko przechodzil na tv od lewego. u Ciebie tak tez powinno sie dac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej zainstalowanie karty żeby obsługiwała tylko tv jest nierealne, musiałaby być pod pci (chyba że do działania wystarczyłoby CI to co oferuje karta na pci) > wysoka cena a osiągi beznadziejne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek kupię jakieś x 1300 i sprawdzę. Dziwi mnie trochę to, że dwa filmy puszczam bez problemu karta wyłapuje oba strumienie video i wyświetla odpowiednio na TV, monitorze, natomiast gra+film nie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek kupię jakieś x 1300 i sprawdzę. Dziwi mnie trochę to, że dwa filmy puszczam bez problemu karta wyłapuje oba strumienie video i wyświetla odpowiednio na TV, monitorze, natomiast gra+film nie :cry:

Drugi ekran jest jakby rozszerzeniem pierwszego, Jedyne co mozna to na jednym net (2d), na drugim film (2d).

Karta nie moze jednoczesnie pracowac w 3d na jednym, a w 2d na drugim ekranie.

To tak jakby kazali ci spac i jednoczesnie cos robic, to niemozliwe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie odświeżyć temat

Tak, więc dokupiłem drugą kartę (ati x300). Po wpięciu w dodatkowe gniazdo pci-e karta nie działa (na 100 sprawna) windows też jej nie widzi. Co może być tego przyczyną? Dodam, że dodatkowe pci-e aktywne.

Płyta, Asus P5W DH, karty x1900 i x300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi