Skocz do zawartości
rxg

Film Na Tv+granie Jednocześnie

Rekomendowane odpowiedzi

Założenie jest takie by np. film oglądać na tv i jednocześnie grać korzystając z monitora. Z dźwiękiem sobie poradziłem natomiast nie wiem, co zrobić z obrazem w momencie uruchomienia gry obraz z TV znika. Dodam, że mam kartę ati obraz na TV wyświetlam w trybie kinowym za pomocą zakładki w sterownikach Avivo. Co zrobić by to zadziałało? Czy wstawienie dodatkowej karty graficznej i podłączenie do niej tylko tv załatwi sprawę?

Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietam ze na nVidii gf5200 mialem tak ze robilem:

ekran 1 - monitor

ekran 2 - tv

to dzialalo w ten sposob ze monitor "byl polaczony" z tv tak ze kursor nie zatrzyymwal sie na prawym brzegu tylko przechodzil na tv od lewego. u Ciebie tak tez powinno sie dac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek kupię jakieś x 1300 i sprawdzę. Dziwi mnie trochę to, że dwa filmy puszczam bez problemu karta wyłapuje oba strumienie video i wyświetla odpowiednio na TV, monitorze, natomiast gra+film nie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek kupię jakieś x 1300 i sprawdzę. Dziwi mnie trochę to, że dwa filmy puszczam bez problemu karta wyłapuje oba strumienie video i wyświetla odpowiednio na TV, monitorze, natomiast gra+film nie :cry:

Drugi ekran jest jakby rozszerzeniem pierwszego, Jedyne co mozna to na jednym net (2d), na drugim film (2d).

Karta nie moze jednoczesnie pracowac w 3d na jednym, a w 2d na drugim ekranie.

To tak jakby kazali ci spac i jednoczesnie cos robic, to niemozliwe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie odświeżyć temat

Tak, więc dokupiłem drugą kartę (ati x300). Po wpięciu w dodatkowe gniazdo pci-e karta nie działa (na 100 sprawna) windows też jej nie widzi. Co może być tego przyczyną? Dodam, że dodatkowe pci-e aktywne.

Płyta, Asus P5W DH, karty x1900 i x300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi