Skocz do zawartości
Mateoosh

EPoX 8RDA+ i LAN [HELP]

Rekomendowane odpowiedzi

Siedze sobie wczoraj w necie i nagle zonk strony się nie ładują i ogólna [gluteus maximus].

Podejrzenie padło na sieciówke.

Przeinstalowałem Windoze, stery i wsztstko co siuę da [chyba :P] i nic, a na starej sieciówce wszystko wporzo.

W menedżerze urządzeń, Lan na płycie wykrywa jako Karta sieciowa 1394 8O. A jak wyłącze kontroler Firewire to wogóle jej nie widzi :(.

:cry: :cry: :cry:

Wcześniej wszytsko było dobrze.

Błagam plizzz! Za każdy help z góry ogromne THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o w dup[e. sory ze nie pomoge, ale powiem cos poza tematem... Tyle sie nasluchalem o tym mobo, az mialem kupic. dobrze ze nie bylo kasy. w ostatnim czasie tyle co czytam problemow z tym "rewelacyjnym" epoxem to sie w glowie nie miesci. z dzwiekowka, z lanem z czyms, z ramem. kurde same problemy... trzeba czekac na jakies poizniejsze rev. bo tewraz to sie chyba ni oplaca kupowac. Narazie tylko problemy, bledy i wogule zle rzeczy o tej plytce... Co z tego ze jest super wydajna, stale agp, pci, duze vcore, jak ma jeszcze wiecej bledow. Chyba sie jej na razie nie oplaca kupowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie to samo chcialem powiedziec, po jutrze mam stac sie "szczesliwym" włascicielem tej plytki. I zaczynam patrzec na te pytania i komentarze z co raz wiekszym przerazeniem!! 8O Chociaz zazwyczaj mam farta w tych sprawach, tylko ostatnia jakas zla passa :-( oby z ta plyta bylo wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>[e. sory ze nie pomoge, ale powiem cos poza tematem... Tyle sie nasluchalem o tym mobo, az mialem kupic. dobrze ze nie bylo kasy. w ostatnim czasie tyle co czytam problemow z tym "rewelacyjnym" epoxem to sie w glowie nie miesci. z dzwiekowka, z lanem z czyms, z ramem. kurde same problemy... trzeba czekac na jakies poizniejsze rev. bo tewraz to sie chyba ni oplaca kupowac. Narazie tylko problemy, bledy i wogule zle rzeczy o tej plytce... Co z tego ze jest super wydajna, stale agp, pci, duze vcore, jak ma jeszcze wiecej bledow. Chyba sie jej na razie nie oplaca kupowac...

Ja mam 0 problemów z tą płytką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten temat sklania do refleksji :-). Jezeli jest tak jak mowis zze nagle przestalo działac samo od siebie. To rozwiazanie widze jedno...zgadnij jakie? Podejrzenie bylo slucszne :-) , no bo skoro nic nie zmieniales. Bierz plyet na gwarancje i tyle. Masz jakis inny pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten temat sklania do refleksji :-). Jezeli jest tak jak mowis zze nagle przestalo działac samo od siebie. To rozwiazanie widze jedno...zgadnij jakie? Podejrzenie bylo slucszne :-) , no bo skoro nic nie zmieniales. Bierz plyet na gwarancje i tyle. Masz jakis inny pomysl?

Mam :? V I R :cry: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem ta plytke jako jeden z pierwszych, nie mam ZADNYCH PROBLEMOW od samego poczatku (rev 1.0), ale moze trzeba miec po prostu najnowszy bios+najnowsze/dobre stery + brak syfu w systemie, jak nie chcecie nie kupujcie, u choose...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam rev 1.0 i wszystko pomyka bez problemu na sterach ze strony Leadteka :)

bios najnowszy 3117 :)

acha no i system na swiezo bo na starym pod VIA nie chcialo pojsc ;)

proponuje dac update BIOSu o ile nie bylo :) i sciagnac stery Leadtek'a :)

dac w BIOS MAC LAN NV - Enabled

Machine Addres - Disabled

skonfigurowac recznie ustawienia TCP/IP (automatyczne w XP czesto wariuja);

wpisac we wlasciwosciach karty sieciowej adres fizyczny :)

i powinno hulac:)

a co do Firewire to zablokuj w BIOSie ta opcje bo na cholere Ci to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...