Skocz do zawartości
abdul90

Alu/ Ocynk - Malowanie Wnetrza

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie- farba w spray'u alu/ ocynk przewodzi prad. Czy moge pomalowac pod mobo??? Czy moga powstawac spiecai etc...

Piszesz o płycie pod mobo????

Ja szlifuje i pojade lakierem akrylowum.

A poza tym, mobo się nie styka z płytą.... w razie czego zawsze możesz jakiś kawałek folii pod mobo włożyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za kilka słow krytyki. Ze buda przewodzi prad to wiem, ale chcialem się upewnić czy tego typu lakier bedzie odpowiedni. JAk wspomniał Big ma on tendencje do odpadania (albo drobinki alu zawartego w nim albo całe płaty) i głównie dlatego pytałem się czy może on spowodować zwarcie. Zmieniłem jednak pomysł i tacka już schnie na słoneczku i dziś wieczorem wrzuce fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się tam nie szczypałem.. pociagnął wnętrze budy sprajem miedzianym i grało...

Jeden wielki glutes maximus!!!! Musiałem zeszlifować wszystko bo podklad który zastosowałem okazał się słaby (ale czego mozna oczekiwać od farby za 13 zł:D) i przy zdejmowaniu tasmy, ktora była przy wzorkach, po prostu odrywał razem z tasma... przez to dopiero jutro bede mogl naniesc od nowa te kilka wzorków (linie przecinające tacke w poziomie:])

A nawiązując do twojej wypowiedzi, to już nawet nie chodzi o zabawe z tym alu/cynk spreyem, a o koncowy efekt. W budzie mam wstawki z normalnego alu i kolor tej farby dosyć mocno odbiegał od tego, na co byłem skłonny się skusić, Plus po prostu sie sypał i pylił (może to kwestia podkładu albo jakości farby). Jeśli uda mi się dotrwać do końca to przedstawie efekty mojej pracy (ale nie wydaje mi się, ze nastapi to szybko...) A co z twoim reaktorem??? jakieś postępy???

Edytowane przez abdul90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak... Już pomijając fakt malowania powierzchni której nie widać...

ale pewne częsci tej tacki są widoczne... a jak bys malował obudowę to malowałbyś blachy tylko z zewnetrznej strony? Bo ja np od wewnatrz też... kwestia dbania o detale i ogolny efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z twoim reaktorem??? jakieś postępy???

jak widać w sigu :).. na stronce jest worklog (nie najnowszy.. prace są trochę dalej posunięte) - można sobie zobaczyć.. Narazie nie mam czasu robić bo mam obrone za parę dni.. a i nie meiszkam w domu u siebie.. więc to chyba poczeka aż będę miał własne mieszkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwiek poglądowe fotki tego, co udalo mi się stworzyć:D

http://img442.imageshack.us/img442/646/p70903563pt.jpg

http://img466.imageshack.us/img466/500/p70903572xf.jpg

To szare (podklad) bedzie przykryte folią imitującą aluminium. Dodatkowo mozna zaobserwować nowy stelaż 5,25 zrobiony z blachy perforowanej (otwory praiwe pokrywają się z tymi w napędach)

całość nie została jeszcze przetarta z kurzu i pyłu (stoi w tym samym pomieszczeniu, w którym pracuje nad resztą częsci do moda)

Edytowane przez abdul90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka grubosc ma ta "blacha perforowana"? Bo wydaje mi sie ze wyglada dosc wiotko.

Cala reszta - nic nie widze. :|

Blcha nie jest wcale wiodka- jest to 1 mm. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nei to, iż miałem straszliwy problem z wyginaniem jej ( nie mialem odpowiedniego sprzetu). a cala reszta to???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi