aurel Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Mam oto sobie kasę fiskalną Optimus Tango. Do jej obsługi mam program Subiekt 4 MEGA. I mam taki oto problem: Wchodzę sobie w tryb Administratora, ECR/POS, Konfiguracja kas, Dodaj. Wpisuję sobie dziarsko KASA1 jako kod kasy i ustawiam port szeregowy 1. Przestawiam kasę w tryb programowania i w Subiekcie uruchamiam test połączenia. Połączenia brak... Żeby było zabawniej, myszka podłączona do tego samego portu - działa bez problemu. W tej chwili jestem załamana, próbowałam już wszystkiego - czyściłam gniazdka kasy, wtyczki, wszelkie zagięcia na kablu prostowałam - nic. I - niestety - mój serwisant jest idiotą, który ciągle "zapomina" do mnie przyjechać. Jeśli ktokolwiek miał do czynienia z tą kasą bądź z tym programem - błagam o jakiekolwiek podpowiedzi co z tym zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Może są jakieś poprawki do niego :>? Może tryb pracy portu (w bios). Lub szybkość pracy mu nie pasuje :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 okazało się że potrzeba było mu troche czułości i poprawienie wtyczki w kasie i dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...