Savage Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Witam. Dzisiaj byłem z kumplem na giełdzie i zakupił sobie Radka 9100 Sapphire. Mamy z nim problem. Podłączyliśmy i spoko działa, ale po zainstalowaniu świeżej windy 98 i zainstalowaniu sterów zrobiła się kaszanka. Otóz na ekranie po wgraniu windy widzieliśmy tylko czarny ekran... W dosie spoko ale po wgraniu windy kiszka. Sprawdzaliśmy różne stery. Okazało się , że po wgraniu programiku ATISmart winda się wiesza totalnie. Postanowiliśmy wgrać BIOS od Radka 8500LE. I tu kiszka.. pojawił się error: timeout.. costam... powtórzyliśmy i nic. Starego BIOS'u też nie mogliśmy wgrać. Próbowaliśmy najnowszego ati flasha 1.3 : atiflash -u 0 -f nowy.bin i nic. Cały czas ten sam problem. Błagam o pomoc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Z tego co wiem (z rage3d.com) to tylko wersja Flashrom z Gigabyte flasciach!e tego Sapphire 9100, wszystkie inne wersje, też Atiflash2, kasują biosa i nie potrafią załadować nowego. Tu jest link: http://www.omegacorner.com/bios/gigabyte_flash.cab sam sprawdzałem i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 sprobuj tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 sprobuj tego Na tym Sapphire 9100 64MB, który ja miałem to nie działało. Na dyskietce jest Atiflash, chyba 1.1. Ale sprawdzić można... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 wielkie dzieki za odpowiedzi... Radek zostal juz wymieniony w sklepie w ktorym kupowalem.. wymienili go bez problemu... oczywiscie nic nie mowilem, ze BIOS "sie" skasowal. Ale dobrze wiedziec ze tylko ten flasher rusza te radki bo czytalem na stronach Rage3D ze coraz wiecej osob mialo ten sam problem co ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...