Yzbuzz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 No właśnie. Bill już udostępnił kolejną wersję beta do zassania i przetestowania. Wygląda na to, że najlepsza jest "ultimate edition" zawierająca wszelkie wodotryski. Krążą o niej dziwaczne historie - że będzie pobierać prawie 1gb ramu, że będzie śmigać jak szalona, że będzie miała rozkoszne efekciki graficzne, że nie będzie można uruchamiać na niej płyt o "niepewnym" pochodzeniu... Czy może ktoś się przymierza by zainstalować Vistę na swoim lapie? A może już ktoś to zrobił z tą prawie ukończoną betą nr 2 i może coś powiedzieć na ten temat? Ja może instalnę, ale jak odbiorę swoje 1gb RAM z serwisu... :rolleyes: I jak? Anyone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 No właśnie. Bill już udostępnił kolejną wersję beta do zassania i przetestowania. Wygląda na to, że najlepsza jest "ultimate edition" zawierająca wszelkie wodotryski. Krążą o niej dziwaczne historie - że będzie pobierać prawie 1gb ramu, że będzie śmigać jak szalona, że będzie miała rozkoszne efekciki graficzne, że nie będzie można uruchamiać na niej płyt o "niepewnym" pochodzeniu... Czy może ktoś się przymierza by zainstalować Vistę na swoim lapie? A może już ktoś to zrobił z tą prawie ukończoną betą nr 2 i może coś powiedzieć na ten temat? Ja może instalnę, ale jak odbiorę swoje 1gb RAM z serwisu... :rolleyes: I jak? Anyone? Ja instalowalem bete 1 i bete 2. O pierwszej nie bede sie wypowiadal bo nie ma po co. Natomast druga jest warta uwagi. Instalowalem ja na dwoch komputerach. Pierwszy to PC. Athlon 2000 XP+ (1.67Ghz), 1 gb ramu, dysk barracuda 7200, Geforce fx5200 128 mb. Instalacja windowsa visty przebiegla szybciej, sprawniej od poprzednich wersji. Jak łatwo zauwazyc przy ładowaniu sie visty nie ma zadnego loga.. jest tylko pasek znany z xp . Na pc vista chodzi bez problemu na full detalach (wszystkie duperelki powlaczane). Prezentuje sie swietnie. Jedyne co mnie irytuje. Obojetnie co zrobisz w tym windowsie to wydajnosc procka skacze do 100%. ram tez..otwarcie glupiego Mojego komputera nawet 70% potrafi wycisnac. Na laptopie rzecz ma sie inaczej. Mam semprona 3300+ (2 ghz), 512 mb , karte zintegrowana sis m760 128 mb i dysk samsunga 80 gb 5400 obr. Vista odpalil sie z wieksz iloscia dodatkow. nie mam side bara. Kolejny minus jak narazie. nie ma sterow pod grafe i nie moge ustawic grafiki na 1280x800 tylko na 1280x768 (wyglada to masakrycznie z [gluteus maximus]). Nie ma inteligentnego przydzielania mocy dla procka..wiec caly czas jest 800mhz. Vista muli bardziej niz na pc. Ale powiem wam podsumuwujac. Mnie ten windows jakos nie zainteresowal zbytnio. Slyszalem troche o nim zlego. Nie bawia mnie rzeczy, ktore roznia sie przede wszyskkim bajerkami..a wymagaja wiekszej kasy. Narazie zostaje na XP...bo wystracza mi on az nad to (nie wykorzustuje jego wszystkich funkcji). Moze przekonam sie do visty jak zmienie kiedys sprzet na nowy. Jesli ktos ma nowy sprzet i nie podoba mu sie xp to niech oczekuje visty, jesli natomiast masz za slaby sprzet dla visty to radze spasowac i sie nie wkurzac pozniej ze cos muli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 No właśnie. Bill już udostępnił kolejną wersję beta do zassania i przetestowania. Wygląda na to, że najlepsza jest "ultimate edition" zawierająca wszelkie wodotryski. Krążą o niej dziwaczne historie - że będzie pobierać prawie 1gb ramu, że będzie śmigać jak szalona, że będzie miała rozkoszne efekciki graficzne, że nie będzie można uruchamiać na niej płyt o "niepewnym" pochodzeniu... Czy może ktoś się przymierza by zainstalować Vistę na swoim lapie? A może już ktoś to zrobił z tą prawie ukończoną betą nr 2 i może coś powiedzieć na ten temat? Ja może instalnę, ale jak odbiorę swoje 1gb RAM z serwisu... :rolleyes: I jak? Anyone? ja juz mialem zainstalowana beta2, na sprzecie ktory jest opisnay ponizej i chodzi szybko, ladnie i przyjemnie!! ale to wersja beta, wiec dalej pracuje na xp a dwa, podobny temat chyba juz byl???!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yzbuzz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) ja juz mialem zainstalowana beta2, na sprzecie ktory jest opisnay ponizej i chodzi szybko, ladnie i przyjemnie!! ale to wersja beta, wiec dalej pracuje na xp a dwa, podobny temat chyba juz byl???!!! Być może był... ale było to dawno i nieprawda :) w dodatku mogło dotyczyć wcześniejszej wersji Visty... Tu i tak skupiamy się na lapach, nie na piecach - a chyba pod kątem "Vista na lapie" jeszcze nie było. Cieszę się, że - w miarę - dobrze Ci działał Vista na lapie - choć mulił, bo ostrzę sobie zęby na kupno tego systemu na mój sprzęt. Nie wiem tylko czy na 100 proc. czy będę instalował betę (nawet drugą) jak ta pamięć mi zrobi come back. A co do wodotrysków - mi one właśnie się podobają plus stabilność systemu. Zastanawia mnie tylko jak to na lapach będzie, bo z piecami zerwałem już dawno... :D Ciekawe, czy są już jakieś lapy z naklejką "zalecany system Vista". Trzeba będzie poszukać - ciekawe, jaką mają konfigurację? Edytowane 7 Lipca 2006 przez Neuron_Yzbuzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Ja w ogóle nie rozumiem sensu zakładania takich tematów. Pod względem technicznym laptop nie różni się niczym od PC. Komuś się sypnie Windows na laptopie to leci do tego działu. Ma problem z backupem dysku i partycjami, konfiguracją WiFi, znów tutaj. Może czasem warto zajrzeć gdzie indziej, gdzie więcej osób zagląda i może pomóc?! Poza tym, temat o Windows Vista już jest, tu:http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=201651&hl=vista Edytowane 7 Lipca 2006 przez nieo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yzbuzz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Poza tym, temat o Windows Vista już jest, tu:http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=201651&hl=vista A to sorki... :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...