Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Dungeon Keeper 2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rafifeo

siemka. dzis chcialem sobie zainstalowac gre dungeon keeper 2 na moim kompie z siga. komp ma Xp Pro. niestety kiedy probowalem uruchomic plyte pisze ze nosnik jest uszkodzony :? na windowsie 98 i p2 466MHz ta sama plyta dziala :? moze musial bym jakos zwolnic naped CD? u mnie jest x52, a na staeym kompie x36. jesli tak to jak to zrobic? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

chyba napedu, bo na 98 dziala :( a mozna jakos w XP zwolnic naped CD? pamietam ze w 98 byla taka opcja w 'prawokliku na Moj Komputer' :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

wiec czemu nie chce plyty czytac? :( moze wezme w windzie 98 pliki na dysk skopiuje i nagram je jeszcze raz na plycie x52? :D

no niestety nic to nie dalo. widze ze czeka mnie przesiadka na win 2000 :) tylko skad wziac te pieniadze... :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ew sprobowac zgdonosc z Win98.. to ze plyty nie czyta moze byc tak ze XP nie moze odpalic nawet Autoruna... Sprobuj wlozyc plyte przed wejsciem do systemu czyli jeszcze w samym Biosie zeby naped ja normalnie odczytal i dopiero jak wejdziesz do systemu to eksploruj ja a nie klikaj na nia bo znow bedzie chcial odpalic autoruna. Jak juz bedziesz mogl przegladnac co jest na plycie to w pliku instalacyjnym zmien zgodnosc na win 95/98. Jesli nie to zmniejsz predkosc napedu. Poszukaj na googlach bo moze jest cos darmowego poza Nero DriveSpeed albo jak wyzej podlacz jakis stary wolniejszy naped. Sam mam w domu TEAC x32 kto moze pamieta to wie co to za napedy i jak sobie radza z odczytem. Do dzis czyta mi dosc mocno pojechane plyty CD ,ktore maja po 5-6 lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie sprobowalem zainstalowac gre pod win2000. Po zainstalowaniu i nacisnieciu graj, ekran zmienia kolor na czarny, a potem wychodzi spowrotem do windowsa. Czy ktos ma jakis pomysl?

Apropos... uruchamiam gre na moim konfigu nr2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi