mMATt Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 1. Ostatnio zainstlowalem everesta i zmiartwilo mnie to: Mam plyte ecs K7s5a i powinna ona przezciez obslugiwac AGPX4. Mam pytanie, jaka utrata wydajnosci jest spowodowana tym iz moj radek pracuje teraz na szynie agpx2. Jaka wydajnosc zyskalbym gdyby udalo ustawic sie predkosc szyny na agpx4? Jezeli bedzie to nie wiele to chyba nie oplaca sie bawic nie sadzicie? :blink: 2. Nie wiem dlaczego ale od pewnego czasu program oczyszczane dysku zawiesza mi sie gdy chce wyczyscic dysk C(systemowy). Z innymi partycjami nie ma problemu. Odrazu pisze ze nie mam zadnych wirusow ani innych smieci gdyz ostatnio czyscilem komputer. Czekalem nawet z 10 minut i nic, program caly czas stoi. Co moze byc tego przyczyna? :? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 W biosie spróbuj przestawić z agp x2 na x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Uatawilem w Biosie na x4 a i tak nic to nie dalo :mur: (jaki wplyw ma zmiana agp X2 na X4?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Stery do płyty gł zainstalowane ? Różnica między agp2 a agp4 nie jest aż tak duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Myśle że zwiększyłaby wydajność, ale nie znowu o 100%. Może everest kłamie? Spróbuj inny program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Juz wszytko ok AGP X4 uaktywnione a co do 2 problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Odnośnie 2 pytania: Masz pewnie cholernie dużo plików na tym dysku - pliki tymczasowe instalatorów/programów (Temp) oraz przeglądarek (Temporary Internet Files/Cache). Aby rozwiązać problem, usuń te pliki tymczasowe - taki pliczek BAT powinien załatwić sprawę: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « taskkill /f /im explorer.exe@echo Sprzatanie w systemie:RD /s /q "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Temp"MD "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Temp"RD /s /q "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files"RD /s /q "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Historia"RD /s /q "%userprofile%\Cookies"RD /s /q "C:\WINDOWS\Temp"MD "C:\WINDOWS\Temp"RD /s /q "C:\WINDOWS\System32\dllcache"@echo Ostatnio otwierane w Wordzie:RD /s /q "%userprofile%\Dane aplikacji\Microsoft\Office\Niedawny"@echo Cache dla Firefoxa (kazdy ma inny identyfikator):RD /s /q "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\6p66g57g.default\Cache"@echo Cache dla Opery:RD /s /q "%userprofile%\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\cache4"RD /s /q "%userprofile%\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\cacheOp"@echo Cache (reklamy) w Gadu-Gadu:RD /s /q "%userprofile%\Gadu-Gadu\_cache"MD "%userprofile%\Recent"explorer Zanim uruchomisz, pozamykaj wszelkie możliwe programy - Winamp, Opera, Firefox, Internet Explorer, Total Commander itd Można też zastosować pewną sztuczkę. Przy pomocy Total Commander ustawić wszyskim plikom na dysku dzisiejszą datę (wtedy program uzna je za nowe - nie będzie chciał kompresować). Edytowane 9 Lipca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Dzieki za rade :D juz ide to robic Edytowane 9 Lipca 2006 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...