mikaelus Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 No właśnie, mam takie pytanie, czy 1,6V to nie będzie za dużo dla takiego AXP 1700+!? Właśnie kupiłem (nie mam go jeszcze) tego proca i boję się troszkę, że go za mocno moja mobo przygrzeje (jeśli w ogóle odpali). Min. ustawienie na niej to właśnie 1,6V. Pytanie nr 2, bo nie znalazłem nigdzie (ani na necie ani tu) konkretnej odpowiedzi - czy ten proc ruszy na mojej mobo (KT133A)?!? Na stronie Epoxa jest podane, że na pewno pracuje z 1900+ i 2100+ 0,13, ale wykaz jest z 10 października, a nie ma jeszcze uaktualnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 1,6 V IMHO to nie za dużo, niewiele większe od standardowego, jeśli tylko temperatura bedzie w normie, poniżej 45 C to nie powinno być problemu. Na takim napięciu zmieniasz mnożnik na 12.5 i masz 2000+. Jeżeli pisze że ta płyta obsługuje 1900+ 0,13 to czemu miała by nie obsłużyć 1700+ 0,13?? Przecież róznią sie tylko częstotliwością, a technologicznie nie. Dlatego mogli napisać że płyta obsługuje tylko 1900+ wzwyż, bo ten 1700+ pracuje domyślnie na napięciu 1,55 V, a ta płytka takiego napięcia nieobsługuje, co innego z szybszymi Athlonami, one pracują już na 1,65 a takie V może im płyta zapodać. Więc problem polega chyba na tym, że Epox nie mógł ogłosić, ze ta płytka obsługuje 1700+ bo nie ma napięcia niższego jak 1.6, i procek nie mógłby pracować na domyślnych ustawieniach. Ale w praktyce powinien ruszyć. Uff ale zamotałem!! W każdym razie 1,6 V napewno prockowi nie zaszkodzi, i jeśli takie napięcie ustawisz to niepowinno byc problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 1,6V to przecież nominalne napięcie XP 1700+ 0.13 (stepping B0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 AO ma 1,5 V. mikaelus wprowadził małe zamieszanie nie podając szczegółów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Ta, ja mam difoltowo 1.5, ale biego bez probelmów na 1.6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Mam pytanie do twin'a. Czemu nie puściłeś tego CPU na magistrali 166 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Bo nie dam rady, prawdopodobnie płyta mnie nie puszcza :? , powyżej fsb 150 zaczyna się krzaczyć, nie wykrywa urządzen na pci, taraz wymieniłem zasilacz więc jak będe miał trochę czasu ( a właściwie to kiedy bedzie mi się chciało :P ) to się pobawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 czy wie ktos czy ten antek 1,7 13 , obojetnie z jakiej serii poleci na k7t turbo ver 3.0 na stronce firmowej nie doszukalme sie niczegooo i w necie tesh nic nie znalazlem moze ktos jush ma taki config.... ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 A jakie jest najmniejsze napiecie na MSI kt3 Ultra2? Tak mnie to wlasnie zainteresowalo.. A napiecie 1,6 to nic strasznego dla tego proca.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...