Skocz do zawartości
mikaelus

Tbredy 0,13 a zasilanie...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, mam takie pytanie, czy 1,6V to nie będzie za dużo dla takiego AXP 1700+!?

Właśnie kupiłem (nie mam go jeszcze) tego proca i boję się troszkę, że go za mocno moja mobo przygrzeje (jeśli w ogóle odpali). Min. ustawienie na niej to właśnie 1,6V.

Pytanie nr 2, bo nie znalazłem nigdzie (ani na necie ani tu) konkretnej odpowiedzi - czy ten proc ruszy na mojej mobo (KT133A)?!? Na stronie Epoxa jest podane, że na pewno pracuje z 1900+ i 2100+ 0,13, ale wykaz jest z 10 października, a nie ma jeszcze uaktualnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1,6 V IMHO to nie za dużo, niewiele większe od standardowego, jeśli tylko temperatura bedzie w normie, poniżej 45 C to nie powinno być problemu. Na takim napięciu zmieniasz mnożnik na 12.5 i masz 2000+.

Jeżeli pisze że ta płyta obsługuje 1900+ 0,13 to czemu miała by nie obsłużyć 1700+ 0,13?? Przecież róznią sie tylko częstotliwością, a technologicznie nie. Dlatego mogli napisać że płyta obsługuje tylko 1900+ wzwyż, bo ten 1700+ pracuje domyślnie na napięciu 1,55 V, a ta płytka takiego napięcia nieobsługuje, co innego z szybszymi Athlonami, one pracują już na 1,65 a takie V może im płyta zapodać. Więc problem polega chyba na tym, że Epox nie mógł ogłosić, ze ta płytka obsługuje 1700+ bo nie ma napięcia niższego jak 1.6, i procek nie mógłby pracować na domyślnych ustawieniach. Ale w praktyce powinien ruszyć.

Uff ale zamotałem!! W każdym razie 1,6 V napewno prockowi nie zaszkodzi, i jeśli takie napięcie ustawisz to niepowinno byc problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie dam rady, prawdopodobnie płyta mnie nie puszcza :? , powyżej fsb 150 zaczyna się krzaczyć, nie wykrywa urządzen na pci, taraz wymieniłem zasilacz więc jak będe miał trochę czasu ( a właściwie to kiedy bedzie mi się chciało :P ) to się pobawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie jest najmniejsze napiecie na MSI kt3 Ultra2? Tak mnie to wlasnie zainteresowalo.. A napiecie 1,6 to nic strasznego dla tego proca..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...