Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Kupno Pamieci Ram.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pioorek

Witam.

Otoz, mam pewien 'problem'.

Chcialbyum dokupic do moich obecnych pamieci 1x1Gb.

I mam watpliwosci:

1. Czy kupic kosci 400 mhz, czy wyzej? Jezeli wyzej, to czy beda dziaaly z moimi obecnymi?

2. Jakie kupic najlepiej? Na 1 gb mam 300 zl... myslalem o goodramach ale ciezko je dostac...

Te moje twinmosy sa beznadziejne, trafilem na serie CADT... czyli gorzej nie moglem trafic :lol:.

Interesuje mnie, czy bedzie dzialac 1x1gb + 2x512 mb, poniewaz mam kase na jedna kosc 1 gb'owa, potem bym sprzedal te twinmosy i kupil kolejna kosc 1 gb'owa... co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyne wyjście moim zdaniem to sprzedać te twinmoski (nie ma czego żałować :P) i kupić 2x1gb ale musiał bys dołożyć jeszcze ~50zł

bo innaczej Ci nie pojdzie

Edytowane przez gutman1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za pomoc... sprzedaje twinmosy i kupuje jakies 2x1gb... tzn najpierw 1x1gb i potem bym dokupil... ale pojawia sie problem.

http://allegro.pl/item113832300_goodram_dd...667mhz_1gb.html

Te pamiatki prezentuja sie ok, ale gdy zadalem pytanie sprzedajacemu 'jaki to ma cl' uzyskalem odpowiedz ' 5.0'!!! To chyba sie do niczego nie nadaje... wiec jakie TANIE a dobre w swojej cenie kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za pomoc... sprzedaje twinmosy i kupuje jakies 2x1gb... tzn najpierw 1x1gb i potem bym dokupil... ale pojawia sie problem.

http://allegro.pl/item113832300_goodram_dd...667mhz_1gb.html

Te pamiatki prezentuja sie ok, ale gdy zadalem pytanie sprzedajacemu 'jaki to ma cl' uzyskalem odpowiedz ' 5.0'!!! To chyba sie do niczego nie nadaje... wiec jakie TANIE a dobre w swojej cenie kupic?

Piórek roxujesz :-? . Taka gafa OMG!

Bierz może Corsair VS DDR 1GB 400MHz jedna kość, tylko, że te memki kosztuja podan 300zł....

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

939... nie wiem, ddr2 tansze sa wiec myslalem zeby moze na nie sie skusic... ale kurde na jedna kosc mam 300 zl... 310 max...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie napil chlopina i mu sie pomerdalo :lol:

939... nie wiem, ddr2 tansze sa wiec myslalem zeby moze na nie sie skusic... a

Tym mne zabil :)

Pioorek zeby byla jasnosc 939 nie obsluguje DDR2 dopiero socket AM2 to robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL :lol: niezle, zapomnialem ze przeciez te pamiatki by mi nie weszly :lol:...

jonathan - nie udzielam sie az tak bardzo, jezeli cos moge polecic to napisze, akurat w innych tematach dyrdymalow nie wypisuje ;)

Wracajac do tematu, moze dokupic 2x512 mb? Czy 4x512 juz odpada... lepiej mi by bylo wlasnie tak zrobic, ale zastanawiam sie czy to dobry pomysl.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj jesli Ci zależy na T1 to 4x512 odpada, bo wówczas T2 tylko zostaje, ale pomiedzy T1 a T2 jeśli chodzi o gry to moze różnica 2 fpsów w porywach :). Jesli liczysz bezsensownie superpi to jednak T1 Ci sie przyda i pozostaje kupno 2x1gb. Pozdro. Nie nabijajcie sie z chłopaka pomyliło mu sie troszkę.

Acha bym zapomniał kupując kostki jesli sie zdecydujesz na wariant 4x512 zwróc uwagę czy są dwustronne czy jednostronne i dopasuj do swoich bo z duala nici bedą a to juz lekka lipaza.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi