Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 siemka. pracowalem juz na wielu windowsach. '95,98,me,2003enterprise,xp pro' ale nie wiem co bedzie najwydajniejsze do gier :? ale nie chodzi tylko o gry. czy myslicie, ze 2000 pro bedzie odpowiedni? :) ten win to do kompa z podpisu :) i jakie wymagania ma 2000? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Win2k - bardzo małe w stosunku do XP, ale nie pamiętam dokładnie. Na kompie z sygnaturki będzie chodził cud miód ;-). Dlaczego nie XP? IMHO do gier obecnie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Na 2K pograsz w to, co nie działa na XP, ale IMHO XP PRO jest teraz najlepszy. Pozatym 2K łatwiej rozwalić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 a temu nie xp, bo nie dzialaja mi gry z 98 ;] i wlasnie nie wiem czy na 2000 takie gry zadzialaja ;] a zreszta zapraszam do pomocy jeszcze w tym watku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205850 jesli pomozecie to nie bede na 2000 zmienial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 100% tego co nie chodziło u mnie na XP dzialało na 2K. I to nie tylko gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 hehe no tak. ale ja zawsze mam jakies dziwne problemy z systemem :lol2: zreszta ten watek co podalem jest tego przykladem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Ja przez moje zabawy kilka razy w miesiącu 2K przeinstalowywałem :lol: Mnie już nie pobijesz ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) a zalozysz sie? :lol2: ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2: bo ciagle jakies nowe opcje testuje. u mnie system ktory najdluzej wytrzymal to 95. :) i to dlatego ze w wieku 6 lat jeszcze przeinstalowywac windy nie umialem :) a jak sie nauczylem (wiek: 9 lat) to ciagle format, format :D ;P a wracajac do tematu to naprawde nikt nie wie jakie sa wymagania 2000, a jakie xp? :) do 2000 nigdzie znalezc nie moge <_< Edytowane 7 Lipca 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) 100% tego co nie chodziło u mnie na XP dzialało na 2K. I to nie tylko gry.Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur: Edytowane 7 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 no to ja juz nie wiem :/ moze zainstalowac sobie 98 i xp? :lol: tylko czy wtedy nei spada wydajnosc? i czy da sie zainstalowac 2 systemy na jednej partycji? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość evo4 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Windows XP PRO SP2, albo jak już tak pragniesz 2k to win 2k SP4 :D albo Win 2003 serwer enterprise tylko tą angielską bo polska do bani chodzi ;/ akirat obie testowałem :P angielska w tym lepsza że net nie skacze!! ale ogólnie to jest ok, tylko wiesz musisz go trochę poustawiać bo gierek nie odpalisz <lol> ale za to masz stabilność i nie musisz co tydzień formata robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 dzieki, ale chyba nie skorzystam z 2003 ;P a co z tymi 2 sys'ami na jednej partycji :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 a wracajac do tematu to naprawde nikt nie wie jakie sa wymagania 2000, a jakie xp? :) do 2000 nigdzie znalezc nie moge <_<32mb ramu i jakis smieszny procesor produkowany w połowie lat 90tych. Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur:Zdaje się ze tam był problem jednego dlla, który w NT nie bardzo chcial działac.. dzieki, ale chyba nie skorzystam z 2003 ;P a co z tymi 2 sys'ami na jednej partycji :]Jak chcesz miec problemy to instaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2:Ja ci współczuję, moj windows był już na trzech różnych kompach, nowe stery i działa jak nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ok. poczytalem jesczcze troche o windach i sie zdecydowalem na 2000 pro. dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 no i błąd ;) jesli jesteś posiadaczem licencji na wersję angielską (xp pro) to poszukaj tiny xp... :) 60mb ramcu po starcie i lata jak złoto (o ile wiem to ściąganie go jest nielegalne ale już używanie z legalnym serialem jak najbardziej),, (mam nadzieje ze się nie nadzieje na "warezz" etc., jeśli nie wolno pisać jak napisałem to edit i przepraszam..) a poza tym XP, a jak nie to XP i ew. jeszcze XP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 mam xp pro ale polska org :( ale pomysle nad tym tiny ;) trzeba bedzie kupic angielski win.... ;P a mam pytanko co do tego tiny xp. czy po instalacji nie ma zadnych bledow? ;/;/;/ bo to nie ma byc sys tylko do gier. ma byc do wszystkigo: net, gry , programy, download ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Moim zdaniem windowsa 2000 nie jest łatwo rozwalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 a zalozysz sie? :lol2: ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2: bo ciagle jakies nowe opcje testuje. u mnie system ktory najdluzej wytrzymal to 95. :) i to dlatego ze w wieku 6 lat jeszcze przeinstalowywac windy nie umialem :) a jak sie nauczylem (wiek: 9 lat) to ciagle format, format :D ;P Po to jakis madry czlowiek wymyslil norton ghost ktorym robisz sobie kopie partycji co jakis czas. Osobiscie wole win2003... stabilnoscia przewyzsza wszystkie inne systemy microsoftu... co prawda bywaja czasami problemy z roznymi programami.. ale z grami nie mam zadnych problemow na tym systemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur: O czym ty mowisz ? Age of Empires 2 dziala i na 2k i xp, tylko nie moze to byc ta smiesznie spolonizowana wersja, tylko eng. :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No, to własnie na polskiej się sypie na jednym dll'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 a zalozysz sie? :lol2: ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2: bo ciagle jakies nowe opcje testuje. u mnie system ktory najdluzej wytrzymal to 95. :) i to dlatego ze w wieku 6 lat jeszcze przeinstalowywac windy nie umialem :) a jak sie nauczylem (wiek: 9 lat) to ciagle format, format :D ;P a wracajac do tematu to naprawde nikt nie wie jakie sa wymagania 2000, a jakie xp? :) do 2000 nigdzie znalezc nie moge <_< Cos nie tak z dyskiem, albo naprawde, robisz smietnik co tydzien :wink:. Ja raz na pol roku, a kumpel trzyba winde juz ponad rok, fakt, ze wolno chodzi/muli nieziemsko, ale... Ale dziala :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) no ekkhem. mam juz 'przegrzanego' segate ;] 80 gb, ale ciagle tnie. nie to ze robie taki smietnik, ale mi ciagle za wolno :] juz sobie kupilem wiec bede niedlugo instalowal :) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Pamiętam jak WinXP był taką nowością jak teraz Vista, i to, jak Superbike2001 nie chciało mi działać na WinXP. Ale tryb zgodności zmienił całą sytuację i było już ok, wszystko działało...:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety icon_sad.gif AoE2 dziala na XP ;) (moze dlatego ze jak je instaluje to odrazu z dodatkiem) sory za OT ale nei moglem sie powstrzymac ;) Edytowane 25 Lipca 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...