Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Jaki Windows?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rafifeo

siemka.

pracowalem juz na wielu windowsach. '95,98,me,2003enterprise,xp pro' ale nie wiem co bedzie najwydajniejsze do gier :? ale nie chodzi tylko o gry. czy myslicie, ze 2000 pro bedzie odpowiedni? :)

ten win to do kompa z podpisu :)

i jakie wymagania ma 2000? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win2k - bardzo małe w stosunku do XP, ale nie pamiętam dokładnie. Na kompie z sygnaturki będzie chodził cud miód ;-).

Dlaczego nie XP? IMHO do gier obecnie najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

hehe no tak. ale ja zawsze mam jakies dziwne problemy z systemem :lol2: zreszta ten watek co podalem jest tego przykladem :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

a zalozysz sie? :lol2: ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2: bo ciagle jakies nowe opcje testuje. u mnie system ktory najdluzej wytrzymal to 95. :) i to dlatego ze w wieku 6 lat jeszcze przeinstalowywac windy nie umialem :)

a jak sie nauczylem (wiek: 9 lat) to ciagle format, format :D ;P

a wracajac do tematu to naprawde nikt nie wie jakie sa wymagania 2000, a jakie xp? :) do 2000 nigdzie znalezc nie moge <_<

Edytowane przez rafifeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100% tego co nie chodziło u mnie na XP dzialało na 2K. I to nie tylko gry.

Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur: Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

no to ja juz nie wiem :/ moze zainstalowac sobie 98 i xp? :lol: tylko czy wtedy nei spada wydajnosc? i czy da sie zainstalowac 2 systemy na jednej partycji? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows XP PRO SP2, albo jak już tak pragniesz 2k to win 2k SP4 :D albo Win 2003 serwer enterprise tylko tą angielską bo polska do bani chodzi ;/ akirat obie testowałem :P angielska w tym lepsza że net nie skacze!! ale ogólnie to jest ok, tylko wiesz musisz go trochę poustawiać bo gierek nie odpalisz <lol> ale za to masz stabilność i nie musisz co tydzień formata robić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wracajac do tematu to naprawde nikt nie wie jakie sa wymagania 2000, a jakie xp? :) do 2000 nigdzie znalezc nie moge <_<

32mb ramu i jakis smieszny procesor produkowany w połowie lat 90tych.

Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur:

Zdaje się ze tam był problem jednego dlla, który w NT nie bardzo chcial działac..

dzieki, ale chyba nie skorzystam z 2003 ;P a co z tymi 2 sys'ami na jednej partycji :]

Jak chcesz miec problemy to instaluj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i błąd ;)

jesli jesteś posiadaczem licencji na wersję angielską (xp pro) to poszukaj tiny xp... :) 60mb ramcu po starcie i lata jak złoto (o ile wiem to ściąganie go jest nielegalne ale już używanie z legalnym serialem jak najbardziej),, (mam nadzieje ze się nie nadzieje na "warezz" etc., jeśli nie wolno pisać jak napisałem to edit i przepraszam..)

a poza tym XP, a jak nie to XP i ew. jeszcze XP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

mam xp pro ale polska org :( ale pomysle nad tym tiny ;) trzeba bedzie kupic angielski win.... ;P

a mam pytanko co do tego tiny xp. czy po instalacji nie ma zadnych bledow? ;/;/;/ bo to nie ma byc sys tylko do gier. ma byc do wszystkigo: net, gry , programy, download ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zalozysz sie? :lol2: ja przeinstalowuje system co tydzien :lol2: przez caly rok :lol2: po prostu tyle bledow :lol2: bo ciagle jakies nowe opcje testuje. u mnie system ktory najdluzej wytrzymal to 95. :) i to dlatego ze w wieku 6 lat jeszcze przeinstalowywac windy nie umialem :)

Po to jakis madry czlowiek wymyslil norton ghost ktorym robisz sobie kopie partycji co jakis czas.

Osobiscie wole win2003... stabilnoscia przewyzsza wszystkie inne systemy microsoftu... co prawda bywaja czasami problemy z roznymi programami.. ale z grami nie mam zadnych problemow na tym systemie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie 100% gier. Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety :-(. Z ciekawostek to stworzył ją Microsoft :lol2: :mur:

O czym ty mowisz ?

Age of Empires 2 dziala i na 2k i xp, tylko nie moze to byc ta smiesznie spolonizowana wersja, tylko eng.

:}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos nie tak z dyskiem, albo naprawde, robisz smietnik co tydzien :wink:. Ja raz na pol roku, a kumpel trzyba winde juz ponad rok, fakt, ze wolno chodzi/muli nieziemsko, ale... Ale dziala :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ekkhem. mam juz 'przegrzanego' segate ;] 80 gb, ale ciagle tnie.

nie to ze robie taki smietnik, ale mi ciagle za wolno :]

juz sobie kupilem wiec bede niedlugo instalowal :)

Edytowane przez rafifeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak WinXP był taką nowością jak teraz Vista, i to, jak Superbike2001 nie chciało mi działać na WinXP. Ale tryb zgodności zmienił całą sytuację i było już ok, wszystko działało...:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie, moja ulubiona gierka z młodych latek, Age of Empires 2 nie działa ani na win2k, ani na XP, ani na żadnym nowym wynalazku, niestety icon_sad.gif

AoE2 dziala na XP ;) (moze dlatego ze jak je instaluje to odrazu z dodatkiem)

sory za OT ale nei moglem sie powstrzymac ;)

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi