Skocz do zawartości
Vieri

A610 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam powazny problem aparat działa wszystko pięknie tyle że mam problem z komunikacją z kompem! Zaisntalowałem jak kazali te wszystkie badziewia no i tu juz pojawił się peirwszy problem przy progrmaie Camera window jest jakiś błąd no i nei da rady zaisntalować wiec pominąłem reszta się zainstalowała bez problemu. Na koniec zrestartowałem kompa jak pisali no i podłączam go i nic!! zero jakiejkolwiek reakcji czy coś podłaczone czy nie no i niewiem co robić ;/ mozę jutro pójde do kogoś innego to sprawdzić ale narazie chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał juz taki problem :cry:

EDIT: Przejrzałem jeszcze dokłądniej intrukcje podłaczania aparatu do kompa i pisze niby że jak nie wykryje go to mam ruchomic program camera window tyle ze właśnie z tym programem były problemy podczas isntalacji niby jest zaisntalwoany ale jak go ruchamiam ze start-programy.... to nic się nie dzieje a jak wchodze do progrma files canon i camera window to mam info This Aplication can't start directly czyli chyba ze aplikacja nie moze wystartowac poprawnie no ale co z tym zrobić :(

Edytowane przez Vieri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Xpeka Prof. z SP2 i wogóle go nie wyrkywa zero jakiejkolwiek reakcji tak ajkby nic nie podlaczono. USB napewno działa bo mam inne urządzenia podpięte. Niestety nie próbowałem przed instalacją tych wszystkich programów czy go wykrywa bo zaisntalowałem już to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Xpeka Prof. z SP2 i wogóle go nie wyrkywa zero jakiejkolwiek reakcji tak ajkby nic nie podlaczono. USB napewno działa bo mam inne urządzenia podpięte. Niestety nie próbowałem przed instalacją tych wszystkich programów czy go wykrywa bo zaisntalowałem już to.

XP go automatycznie nie wykrywa, mojego S1 IS automatycznie wykrywało a a610 już nie.

Sprobuj jeszcze raz:

1. Instalacja oprogramowania

2. Restart kompa

3. POdpiecie aparatu.

4. Włączenie aparatu

5. Przełączenie na tryb przeglądania zdjęć

6. Powinno wyskoczyc cos ze widzi ten aprat, jakies okienko cos takiego, nawet w "moim komputerze".

Jak nie to idz do kogo innego i sprawdz.

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądałem isntrukcje ale ta dotyczącą oprogramowania i podłączania aparatu i tam nic nie pisało o tym że aparat trzeba przełączyć w tryb odtwarzania zdjęć tylko niby że mam zaisntalwoac oprogramowanie i powinno po PODŁĄCZENIU APARATU wykryć dopiero przypadkowo czytając isntrukcje an temat samego uzytkowania aparatu i robienia zdjęć natknąłem się na to że trzeba przełaczyć aparat w tryb odtwarzania zdjęć. Według mnie to troche śmieszne a jak takie coś zrobili to powinni zaznaczyć że trzeba przełaczyć w tryb odtwarzania bo ianczej niedziała :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie chcecie poprzez kabel kopiowć zdjęc to zawsze można kupić taką kartę pamięci z wejściem USB, przydatna w czasie wycieczek nie wiem tylko czy częste wyjmowanie karty pamięci może uszkodzić jej styki:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi