Skocz do zawartości
KvM

"siedemnastka" z najkrótszą szyjką?

Rekomendowane odpowiedzi

Krótka szyjka hmmm .. no to kupuj LCD.

Dwie rzeczy mnie powstrzymują. Cena i max rodzielczość 1024x768 - czasem przydaje się jedna więcej (nawet jeśli nie do pracy).

A LCD 17" to już całkiem poza zasięgiem :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem Philips chwali się że model 107T21 ma najkrótszą szyjkę w tej klasie. Jest to płaska 17 , w tej chwili kosztuje ok 900zł

Osobiście mam ten model i bardzo sobie chwalę

Dzięki!

Póki co to mój faworyt. Zastanawiam się też nad Hyundayem z serii ImageQuest. Jest raptem o 3 milimetry większy i całe 150 zł tańszy. Nie wiem jak z jakością obrazu. Ma ktoś może ten model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem Philips chwali się że model 107T21 ma najkrótszą szyjkę w tej klasie. Jest to płaska 17 , w tej chwili kosztuje ok 900zł

Osobiście mam ten model i bardzo sobie chwalę

Dzięki!

Póki co to mój faworyt. Zastanawiam się też nad Hyundayem z serii ImageQuest. Jest raptem o 3 milimetry większy i całe 150 zł tańszy. Nie wiem jak z jakością obrazu. Ma ktoś może ten model?

Chyba zmienię faworyta... Wcześniej myślałem o Hyundayu Q770, ale teraz dostrzegłem model "Hyundai 17" Q790 Flat TCO '99" ma zdecydowanie lepsze parametry od Philipsa, a kosztuje tyle samo co on (a nawet trochę mniej) rozmiary praktycznie te same, a producent podaje rodzielczość zalecaną 1280x1024 85Hz. Nie wiem tylko na ile praca z taką rodzielczością na 17" jest realna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem tylko na ile praca z taką rodzielczością na 17" jest realna.

gra się spoko ale windoza z lupą :D

Jeśli obraz jest ostry, to reszta nie przeszkadza. Obecnie pracuję na 1024x768 na latpopie o przekątnej niecałe 13 cali. Jeśli się siedzi blisko, to nie można narzekać. Bardziej chodzi mi o realność uzyskania ostrego obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli obraz jest ostry, to reszta nie przeszkadza. Obecnie pracuję na 1024x768 na latpopie o przekątnej niecałe 13 cali. Jeśli się siedzi blisko, to nie można narzekać. Bardziej chodzi mi o realność uzyskania ostrego obrazu.

no rewelacji nie ma bo dla 17-stki 1024x768 jest wartością optymalną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rewelacji nie ma bo dla 17-stki 1024x768 jest wartością optymalną.

Heh tyle to ja wiem. Dla większości siedemnastek jest to prawda, ale producent dla tego modelu (Q790) podaje jako wartość optymalną właśnie 1280x1024@85Hz (bynajmniej nie w każdym swoim monitorze tyle podaje). Bardziej zależy mi na relacji kogoś, kto widział ten monitor (albo przynjamniej 17stkę podobnej klasy) w działaniu. Sam mam wątpliwości a pewnie zanim nie kupię, to nie będę wiedział czy zrobiłem dobrze. Czcionki można sobie powiększyć - najważniejsze aby obraz nie był rozmyty. Teraz siedzę przy Sony 21" i (E530) 1600x1200 i jak dla mnie jest to kicha. Nie ze względu na czcionki, ale właśnie na ich rozmycie. Oczy się szybko męczą w porównaniu z LCD. Może jednak się szarpnę na LCD... Tyle, że będę musiał się męczyć w 1024x 768... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslales o LG Flatron 775FT ?

A jakie to mawymiary? (głębokość)

43 cm

To jednak 2 cm więcej. dokładam jeszce 2cm i mam 19"...

Ech... coś czuję, że nic nie kupię :-( pomeczę się na moim Sonym 21" (stare cholerstwo ciągnie w 1280x1024 tylko 75Hz, a w innej nie pracuje :-( aż stanieją trochę wyświetlacze LCD (poniżej 1000 netto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz Hyundaia. Sam mam F790D i wiem co potrafi... spokojnie mozna pracowac w 1280x1024/85Hz na karcie jak ponizej... a model Q rozni sie pewnie tylko dlugoscia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...