Skocz do zawartości
bryken

Co Powiecie O Tej Ofercie

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzcie mój sig

Dobra będe się streszczał TOYA z początku tylko kablówka od koło dwóch lat net teraz dostajemy numery zewwnętrzne na telefony i bedzie usługa toyatel opisze neta i toyatel umowa na 12mce bo dluzszych nie ma a na czas nieokreslony sie nie oplaca:

toyatel mini prędkosc 128/128 limit 10gb cena 29zł brutto

Toyanet Start 256/128 limit 10gb cena 49zł brutto

Toyanet TV 750/750 limit 25gb 69zł brutto ale trzeba mieć droższą kablówke

I teraz promocje:

- opłata instalacyjna 1,22zł

- opłata aktywacyjna 1,22zł

- PIERWSZY MIESIĄc 1,22zł

U mnie razej żadnej większej osiedlówki nie ma, radiówek brak, jedyna konkurencja Telekomuna przewaga Neo nad tym netem to brak publicznego IP ale w pakiecie toyanet TV wypełniamy wniosek o publiczne i mamy publiczne IP

Toyatel abonament 18/23zł zalezy czy mamy neta bo wtedy 18zł (ceny netto) w abonamencie:

- 60minut gratis na rozmowy na terenie całej Polski

- naliczanie sekundowe

Koszty rozmów

- lokalne 1minuta 10gr

- międzymiastowa 1minuta 15gr

- połączenia międzynarodowe np USA KANADA NIEMCY Irlandia 15gr zalezy od kraju bo np do Indii mamy 2zł za minute

Ps napiszcie co o tym sądzicie jakie pytania byście mi zadali.

ps2 Jeżeli ktoś ma neta za 59zł toyanet mini i chce ten szybszy 750/750 bo płaci 10zł drozej niech się ze mną skontaktuje 609062440.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta nawet ciekawa. Ale limit 25 GB na łączu 750 możesz "przez przypadek" szybko przekroczyć ( ale i tak większy niż w TPSA ). Tak dla porównania napiszę że w Netii jest łącze 640 ( UP tylko 160 ) w tej samej cenie ale limit jest 40 GB i masz rabat 10 PLN na rozmowy ( czyli to tak jak byś płacił 59 ).

Obliczyłem że aby przekroczyć limit na łączu 640 z ograniczeniem 40 GB to trzeba ściągać z max prędkością niecałe 4 godziny dziennie ( w sumie niewiele ). Ty będziesz musiał znacznie bardziej uważać.

EDIT : nie wziąłem pod uwagę że do limitu liczy się przecież jeszcze wysył

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netia Chello Dialog nie mają u nas mozliwosci podlaczenia no a u nas jeszcze nie musisz miec zwyklego fona bo ten internetowy zastapi go spokojnie dzwonisz tak samo jak ze zwyklego tylko do naszego urzadzenia podpinasz swoj teleofn a te ograniczenie 25GB przy tym łączu to wiem że mało dlateog mówie klientom aby używali netlimitera aby ograniczali wysył przy emule, bearshare, bitcomet etc. a przy wypełnianiiu wniosku podaje powod dlaczego chcą publiczne IP (mimo to podpisuje najmniej umow a ziomki co nie maja o tymp pojecia podpisuja wiecej ale to sie zmieni:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa wygląda tak że jedynie neta może zabraknąć podczas burzy mam tego neta około 1,5roku i najdłużej neta nie miałem jakieś 6godzin jeżeli chodzi o pingi to różnie ja np z kumplem gramy w quake3 oboje mamy 128/128 i lajtowo gramy a w inne gry po necie nie gram:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pingi różnie? Czyli jakie? Bo dla wielu osób to jest podstawa! U mnie na neo512 to jakieś 30-40ms w grach typu ET, CS.

Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu sie wszyscy maja limity ?? nie rozumiem tego ;/ jak by nie bylo limitow to by wiecej chetnych bylo a nawet by drozej byli w stanie zaplacic. Znam kilka takich osob co z neostrady 512 sie przesiedli na jakies inne lacze tepsy 512 bez ograniczenia i placili 40 zeta drozej by miec bez limitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też się w sumie dziwie co te limity teraz takie "elo" się zrobiły :?

Ja osobiście płace za neta 48 zł - 512 kb/s - czasem - jak adminowi się przypomnie to w nocy mamy pełne pasmo do dyspozycji i wtedy download jest na poziomie "ile fabryka dała" - rekord to chyba 500 KB/s B) . Dlatego też oferta tutaj przedstawiona wydaje mi się średnio atrakcyjna - ale nie jest zła - głównie bym narzekał na limity - w obecnej chwili i tak bym ich pewnie nie przekroczył bo jeśli coś ściągam to jakieś demko, mp3 ale dla zasady jestem anty limitowy :)

Jeśli jednak macie limity to według mnie głównie możecie kliena przyciągnąć stabilnością i NISKIMI PINGAMI!!! Stabilność tyczy się osób, które korzystają raz na ruski rok z neta i strasznie bym się w**wil na ich miejscu gdybym nagle chciał cos sprawdzić w necie a tu zonk bo awaria.

Niskie pingi to IMO podstawa w takich sieciach. Jeśli są wysokie to głownie za sprawą niewiedzy/lenistwa adminów - wiem to z własnego doświadczenia. Tak więc zamiast pisać, że pingi są różne lepiej dowiedzieć się jak jest w rzeczywistości. Np. ściągnij sobie ET - za free z neta i sprawdź, jest też taki programik - All Seeying Eye gdzie możesz sprawdzić pingi w różnych grach - ten progs pokazuje chyba najbliższe rzeczywistości pingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzielę 4mb na 9 osób płacą po 29zł (nie zarabiam na tym) i nie ma żadnych limitów, krótko mówiąc jak ktoś mieszka w bloku niech robi sieć z sąsiadami i ma neta za grosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

ale to tez zalezy jakich sie ma sasiadow :lol: u mnie sa sem lolki ktore sie boja, albo im rodzice nie pozwalaja :lol2: a moglo byc tak pieknie.. ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten program All Seeying Eye zaraz sciagne i zdam relacje a ps jak mam temu jeba.... adminowi powiedziec ewentualnie aby cos poprawil a poza tym pingi rozne chyba beda na roznych predkosciach bo aktualnie mam 128 ale wtorek poniedzialek 750 i zeby miec nizsze pingi to wylaczyc bearshare?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten program All Seeying Eye zaraz sciagne i zdam relacje a ps jak mam temu jeba.... adminowi powiedziec ewentualnie aby cos poprawil a poza tym pingi rozne chyba beda na roznych predkosciach bo aktualnie mam 128 ale wtorek poniedzialek 750 i zeby miec nizsze pingi to wylaczyc bearshare?

jeśli łącze jest odpowiednio skonfigurowane to pingi powinny być wystarczające już w najtańszej ofercie. Oczywiście im lepsze łącze/pakiet tym lepiej.

ps.

wszystkie progsy typu p2p powinny być wyłączone. Dobrze też upewnić się czy na kompie nie ma spyware itd - np za pomocą Ad-aware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie odpalasz gry.

W opcjach zaznaczasz sobie serwery, których gier ma ci pingować. Można wybrać zarówno serwery dla gier, które mamy na HDD, jak i dla innych.

Jeśli już wyskoczy ci lista, spinguje wszystkie serwery to klikasz dwa razy na nazwie serwera, na którym chcesz zagrać, a dana gra się odpali "sama"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi