bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Patrzcie mój sig Dobra będe się streszczał TOYA z początku tylko kablówka od koło dwóch lat net teraz dostajemy numery zewwnętrzne na telefony i bedzie usługa toyatel opisze neta i toyatel umowa na 12mce bo dluzszych nie ma a na czas nieokreslony sie nie oplaca: toyatel mini prędkosc 128/128 limit 10gb cena 29zł brutto Toyanet Start 256/128 limit 10gb cena 49zł brutto Toyanet TV 750/750 limit 25gb 69zł brutto ale trzeba mieć droższą kablówke I teraz promocje: - opłata instalacyjna 1,22zł - opłata aktywacyjna 1,22zł - PIERWSZY MIESIĄc 1,22zł U mnie razej żadnej większej osiedlówki nie ma, radiówek brak, jedyna konkurencja Telekomuna przewaga Neo nad tym netem to brak publicznego IP ale w pakiecie toyanet TV wypełniamy wniosek o publiczne i mamy publiczne IP Toyatel abonament 18/23zł zalezy czy mamy neta bo wtedy 18zł (ceny netto) w abonamencie: - 60minut gratis na rozmowy na terenie całej Polski - naliczanie sekundowe Koszty rozmów - lokalne 1minuta 10gr - międzymiastowa 1minuta 15gr - połączenia międzynarodowe np USA KANADA NIEMCY Irlandia 15gr zalezy od kraju bo np do Indii mamy 2zł za minute Ps napiszcie co o tym sądzicie jakie pytania byście mi zadali. ps2 Jeżeli ktoś ma neta za 59zł toyanet mini i chce ten szybszy 750/750 bo płaci 10zł drozej niech się ze mną skontaktuje 609062440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Oferta nawet ciekawa. Ale limit 25 GB na łączu 750 możesz "przez przypadek" szybko przekroczyć ( ale i tak większy niż w TPSA ). Tak dla porównania napiszę że w Netii jest łącze 640 ( UP tylko 160 ) w tej samej cenie ale limit jest 40 GB i masz rabat 10 PLN na rozmowy ( czyli to tak jak byś płacił 59 ). Obliczyłem że aby przekroczyć limit na łączu 640 z ograniczeniem 40 GB to trzeba ściągać z max prędkością niecałe 4 godziny dziennie ( w sumie niewiele ). Ty będziesz musiał znacznie bardziej uważać. EDIT : nie wziąłem pod uwagę że do limitu liczy się przecież jeszcze wysył Edytowane 8 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Netia Chello Dialog nie mają u nas mozliwosci podlaczenia no a u nas jeszcze nie musisz miec zwyklego fona bo ten internetowy zastapi go spokojnie dzwonisz tak samo jak ze zwyklego tylko do naszego urzadzenia podpinasz swoj teleofn a te ograniczenie 25GB przy tym łączu to wiem że mało dlateog mówie klientom aby używali netlimitera aby ograniczali wysył przy emule, bearshare, bitcomet etc. a przy wypełnianiiu wniosku podaje powod dlaczego chcą publiczne IP (mimo to podpisuje najmniej umow a ziomki co nie maja o tymp pojecia podpisuja wiecej ale to sie zmieni:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Niezła oferta. Tylko jak z awaryjnością, stabilnością, pingami, itp? Jeżeli ma dobrą opinię to bym brał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 sprawa wygląda tak że jedynie neta może zabraknąć podczas burzy mam tego neta około 1,5roku i najdłużej neta nie miałem jakieś 6godzin jeżeli chodzi o pingi to różnie ja np z kumplem gramy w quake3 oboje mamy 128/128 i lajtowo gramy a w inne gry po necie nie gram:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Pingi różnie? Czyli jakie? Bo dla wielu osób to jest podstawa! U mnie na neo512 to jakieś 30-40ms w grach typu ET, CS. Edytowane 8 Lipca 2006 przez mrjeremiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 hmm nie mam tych gier moze jest jakis inny sposob zeby to sprawdzic ale kiedys gralem 2dni w csa to jakos szło nie narzekalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 a ja mam pytanko czy jest u was mozliwosc zniesienia limitu danych? jesli nie to popelniacie duzy blad :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 najlepsze jest to ze nieograniczony limit masz w 128/128 za 49zł toyanet mini a jak chcesz wieksze limity to masz kolejne abonamenty a zeby calkowicie zniesc sie nie da coz nie ja ukladam oferte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Czemu sie wszyscy maja limity ?? nie rozumiem tego ;/ jak by nie bylo limitow to by wiecej chetnych bylo a nawet by drozej byli w stanie zaplacic. Znam kilka takich osob co z neostrady 512 sie przesiedli na jakies inne lacze tepsy 512 bez ograniczenia i placili 40 zeta drozej by miec bez limitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 też się w sumie dziwie co te limity teraz takie "elo" się zrobiły :? Ja osobiście płace za neta 48 zł - 512 kb/s - czasem - jak adminowi się przypomnie to w nocy mamy pełne pasmo do dyspozycji i wtedy download jest na poziomie "ile fabryka dała" - rekord to chyba 500 KB/s B) . Dlatego też oferta tutaj przedstawiona wydaje mi się średnio atrakcyjna - ale nie jest zła - głównie bym narzekał na limity - w obecnej chwili i tak bym ich pewnie nie przekroczył bo jeśli coś ściągam to jakieś demko, mp3 ale dla zasady jestem anty limitowy :) Jeśli jednak macie limity to według mnie głównie możecie kliena przyciągnąć stabilnością i NISKIMI PINGAMI!!! Stabilność tyczy się osób, które korzystają raz na ruski rok z neta i strasznie bym się w**wil na ich miejscu gdybym nagle chciał cos sprawdzić w necie a tu zonk bo awaria. Niskie pingi to IMO podstawa w takich sieciach. Jeśli są wysokie to głownie za sprawą niewiedzy/lenistwa adminów - wiem to z własnego doświadczenia. Tak więc zamiast pisać, że pingi są różne lepiej dowiedzieć się jak jest w rzeczywistości. Np. ściągnij sobie ET - za free z neta i sprawdź, jest też taki programik - All Seeying Eye gdzie możesz sprawdzić pingi w różnych grach - ten progs pokazuje chyba najbliższe rzeczywistości pingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ja dzielę 4mb na 9 osób płacą po 29zł (nie zarabiam na tym) i nie ma żadnych limitów, krótko mówiąc jak ktoś mieszka w bloku niech robi sieć z sąsiadami i ma neta za grosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ale to tez zalezy jakich sie ma sasiadow :lol: u mnie sa sem lolki ktore sie boja, albo im rodzice nie pozwalaja :lol2: a moglo byc tak pieknie.. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 ten program All Seeying Eye zaraz sciagne i zdam relacje a ps jak mam temu jeba.... adminowi powiedziec ewentualnie aby cos poprawil a poza tym pingi rozne chyba beda na roznych predkosciach bo aktualnie mam 128 ale wtorek poniedzialek 750 i zeby miec nizsze pingi to wylaczyc bearshare? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ten program All Seeying Eye zaraz sciagne i zdam relacje a ps jak mam temu jeba.... adminowi powiedziec ewentualnie aby cos poprawil a poza tym pingi rozne chyba beda na roznych predkosciach bo aktualnie mam 128 ale wtorek poniedzialek 750 i zeby miec nizsze pingi to wylaczyc bearshare?jeśli łącze jest odpowiednio skonfigurowane to pingi powinny być wystarczające już w najtańszej ofercie. Oczywiście im lepsze łącze/pakiet tym lepiej. ps. wszystkie progsy typu p2p powinny być wyłączone. Dobrze też upewnić się czy na kompie nie ma spyware itd - np za pomocą Ad-aware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 a jak dziala ten program? odpalam gre np CoD i ten program. i co dalej? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 nie odpalasz gry. W opcjach zaznaczasz sobie serwery, których gier ma ci pingować. Można wybrać zarówno serwery dla gier, które mamy na HDD, jak i dla innych. Jeśli już wyskoczy ci lista, spinguje wszystkie serwery to klikasz dwa razy na nazwie serwera, na którym chcesz zagrać, a dana gra się odpali "sama" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slomaa Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 A po co się tak bawić ... Nie lepiej w linii komend spingwac serwery i odrazu sprawdzic trase pakietow , czy przypadkiem na wyjsciu na swiat pingi nie sa wysokie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...