Skocz do zawartości
karaluch

Notebook Hp Nx9005 - Problem Z Szybkoscia Procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z Notebookie HP NX9005 Athlon XP2400 Mobile, do tej pory miale zawsze Intele i tam bylo taki SpeedSteping i zmienialy sobie dynaczmicznie predkosc dzialania, albo w biosie meglem ustwic. W tym w biosie jest tylko podana informacyjnie ilosc Mhz ~1800 i nie ma zadnych mozliwosci ustawienia, a w Windowsie jest wgrany utilities hp i jakis dziwny ptogtam cpuset ale nie ma zadnego configu, tak aby mozna bylo cos zmieniac samemu. Wlasciwosci Moj komputer pokazuja mi ze terez komp chodzi na 512Mhz w co jestem sklonny uwierzyc widzac jego prace.

Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie z mobilnymi Athlonami i HP bo ja przegladalem wszystko i nic nie wiem co mam zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem z Notebookie HP NX9005 Athlon XP2400 Mobile, do tej pory miale zawsze Intele i tam bylo taki SpeedSteping i zmienialy sobie dynaczmicznie predkosc dzialania, albo w biosie meglem ustwic. W tym w biosie jest tylko podana informacyjnie ilosc Mhz ~1800 i nie ma zadnych mozliwosci ustawienia, a w Windowsie jest wgrany utilities hp i jakis dziwny ptogtam cpuset ale nie ma zadnego configu, tak aby mozna bylo cos zmieniac samemu. Wlasciwosci Moj komputer pokazuja mi ze terez komp chodzi na 512Mhz w co jestem sklonny uwierzyc widzac jego prace.

Czy ktos z was ma jakies doswiadczenie z mobilnymi Athlonami i HP bo ja przegladalem wszystko i nic nie wiem co mam zrobic...

pobierz stad http://www.amd.com/pl-pl/Processors/Techni...1_12474,00.html w zaleznosci od wersji windowsa jaki masz Mobile AMD Athlon™ 64 Processor Driver. Na bank musi zadzialac.

P.s. - na plycie dolaczonej z notebookiem powinno cos takiego byc. Jak nie ma to bardzo zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwykly Athlon XP 2400 Mobile

Taktowny 1800Mhz/518Mhz, na stronce AMD nic nie znalazlem dla tekiego procka - moze nie umiem szukac a moze jest juz za stary :)

Ale na inym forum ktos polecil mi programik Notebook Hardware Controll - fajna sprawa choc szkoda ze ani HP ani AMD bo jednka firma powinna zapewnic takie mozliwosci, w Intelach to pryszcz, a jednak AMD jest w plecy z ta technologia :(

Dalej szukam oryginalnego oprogramowania tak wiec tematu nie zamykam pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi