Gość mariush190 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 aquaEL bedzie wisiał w powietrzu :D Juz se wszystko zaprojektowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 HeH ... pare tygodni temu to by kogoś pogryzł jak by słyszał , że chce włożyć akwariówke zamiast co ... Hydorki sa głośne ... widziałem pare w akcji i wiem co mówie ... aquael jest spoko , chociaz jak sie go obciąży to tesz daje czadu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) HeH ... pare tygodni temu to by kogoś pogryzł jak by słyszał , że chce włożyć akwariówke zamiast co ... Hydorki sa głośne ... widziałem pare w akcji i wiem co mówie ... aquael jest spoko , chociaz jak sie go obciąży to tesz daje czadu ...Nie koniecznie C.O ale C.W.U :D Jakbym miał kase to bym sie nie zastanawiam. Aquael posmiga z dwa miesiące, potem jak bedzie kasa to kupie cos "solidnego" Czy dwa bloki i cooltek 1x120 + rezik jest dla niej za duzo?? Taki szybki projekt, nie mam czasu na "fotoszopy" Z reza króciec kątowy, SM10, reszta SM8. Pompka bedzie wisiała na kawałku węza, który bedzie łączył ją z rezem, potem bedzie pompowac do chłodnicy. Mam nadzieje ze ta wasza teoria z kolejnoscią łączenia bloków sie sprawdzi. Edytowane 8 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Tak apropo dla tych komu pierdzi Hydor l20/30 wlasnie zrobilem taki sam mod jak robi sie na eheima z tasma teflonowa i teraz jest bloga cisza .. nareszcie :))) tak dlugo oczekiwana :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) aquale lepiej sie sprawuje jak ma go co tlumic przynajmniej tak wynika z moich obserwacji Edytowane 8 Lipca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) jutro pojade do acrylexu w Gdyni. Oni robią rozmaite sprawy z plexi, stojaki, pojemniki itp. Pojade i spytam sie czy nie skleiliby mi reza. Podejzewam ze wyjdzie sporo taniej niz z x4pro. Jakiej grubosci plexi najlepiej zastosować?? Kolor podoba ni sie taki ciemny (czarny) zadymiony, małoprzezroczysty, zeby było ładnie widac ciecz po podswietleniu. EDIT: Czy BIP1 da rade x x600 po Vmodzie i venice @2750 1,55V ?? Oczywiscie stały nadmuch z Ambera @12V. A jak nie BIP to moze BIX, albo cooltek jak myslałem na początku?? A jak nie to bede musiał zainwestowac w cos lepszego. Przydałby sie jakis obpicowany fiacik (taki jak Miazga sprzedał, bo upchałbym go w zatoki 5,25". Chłodnicy 2x120 nie powiesze na suficie bo on jest sciągany. Trzeba go zdiąc zeby moznabyło sciągnąć boki obudowy. Lipa ;/ Edytowane 9 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jaki blok na GPU spisałby sie najlepiej? F2G Prison V2 Thermaltake aquasirius http://www.allegro.pl/item113856508_therma...atnie_dwa_.html Wszystkie są w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 a może pokusisz sie o gpu + mem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 taa, ale ile to kostuje. Wiecej niz grafa :D Na memki starczą radiatory (tak mysle) bo bez OC i radiatorów mozna sie onie sparzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Byles juz w Acrylexie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ja nie mam radiatorów na memach na karcie nie ma wiatraka a memy sa przetaktowane o 110 mhz i żyją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Byles juz w Acrylexie?W acrylexie bede pojutrze. Ja nie mam radiatorów na memach na karcie nie ma wiatraka a memy sa przetaktowane o 110 mhz i żyją :DAle ja mam Abita na Hynixach 256mb i smarzą sie niemożliwie. To który ten blok bedzie najlepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wiem wiem ... to żarcik taki ...ja mam 5200 fx 64 bit ...ostro przetaktowany i pamięci lekko parzą ale to nic :D Ja bym brał prisna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 W acrylexie bede pojutrze. Maly OFF Gdzie jest ta firemka?? Potrzebuje troche plexy :D Koniec Offtopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 niedaleko nowego geanta, koło salonu mercedesa. Tam jest tabloczka "ACRYLEX" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 niedaleko nowego geanta, koło salonu mercedesa. Tam jest tabloczka "ACRYLEX" THX juz wiem gdzie:D tez sie musze tam wybrac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 tak sobie pomyslałem.... Do obudowy piknie spasują mi sie dwie chłodnice (nagrzewnice) -Nagrzewnica od Daewoo Tico -> koszto 50zł -Chłodnica Black Ice Micro II. Koszt 75zł Co lepiej?? Co okaze sie wydajniejsze?? Tico z jednym 12cm coolerem czy BIM z dwoma 80mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) tak sobie pomyslałem.... Do obudowy piknie spasują mi sie dwie chłodnice (nagrzewnice) -Nagrzewnica od Daewoo Tico -> koszto 50zł -Chłodnica Black Ice Micro II. Koszt 75zł Co lepiej?? Co okaze sie wydajniejsze?? Tico z jednym 12cm coolerem czy BIM z dwoma 80mm? dlaczego chcesz kombinować z 2 nagrzewnicami ? 50+75=125zl nie lepiej było by ci JEDNĄ chłodnicę? jakiś bip2 czy cos... cena troche ponad 100zł wiec podobnie Edytowane 11 Lipca 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 tak sobie pomyslałem.... Do obudowy piknie spasują mi sie dwie chłodnice (nagrzewnice) -Nagrzewnica od Daewoo Tico -> koszto 50zł -Chłodnica Black Ice Micro II. Koszt 75zł Co lepiej?? Co okaze sie wydajniejsze?? Tico z jednym 12cm coolerem czy BIM z dwoma 80mm? tico dlaczego chcesz kombinować z 2 nagrzewnicami ? 50+75=125zl nie lepiej było by ci JEDNĄ chłodnicę? jakiś bip2 czy cos... cena troche ponad 100zł wiec podobnie z jego postuy bardziej wynika "lub" niz "i" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 chce jedną z tych dwóch. no to biore tiko. Kolo w gdyni ma 4 sztuki. Razem z obudowamy chce za nie po 50zł. Daje gwarancje ze szczelna i ze nie ma syfu w srodku (jakos nie wierze) ale ratuje mnie to ze jak nie bede jej w stanie doczyscic to ją oddam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) odświrzam temat. Blok na GPU został juz zakupiony. Jest nim F2n z zapinką od F2G (55mm) i złączkami kątowymi (tymi fajnymi obrotowymi) Zaprojektowałem od nowa układ. Są trzy opcje. Najbardziej podoba mi sie opcja z numerem 1 :D ALe boje sie ze woda bedzie kipić. DLatego dla bezpieczeństwa zamontowałbym tam airtrap. Ostatnia opcja (kiedys tak testowałem) wypada tragicznie pod względem nalewania i odpowietrzania układu (szczegulnie chłodnicy) Co do opcji 1 to w sumie pompka tez zasysa wode wiec nie powinno kipić. Jak myslicie?? Mi najbardziej ppodoba sie opcja 1 ale chce was sie poradzić. Edytowane 15 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) No wg mnie opcja 1 jest w ogole do [gluteus maximus]. Ale to tylko moje przypuszczenia i domysly, nigdy nie mialem tak poskladanego wc'ta. Pompka moze sie wtedy meczyc. A tak na marginesie, co sie stalo z Twoim av'kiem ? B-) Zmiana pogladow na temat pompek ? :D Edytowane 15 Lipca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 zbyt często mam ochote zabierać ze sobą kompa. A to ostatnio np. Kiedy komp miał być potrzebny na imprezke, w niecałę 5minut musiałem zdemontować wc i zamontować boxy. Jakby wc było całe inside buda no to by problemu nie było. Gdybym miał Big Towera (a mam midi CM Centurion) to na pompke z pewnością znalazłoby się miejsce. Jakbym miał BT to pewnie nie nosiłbym juz kompa nigdzie ze sobą :D Co do reza to wygląda to tak: Mam chęć wymienic bude na Medium Towera. Głównie zależy mi zeby była szersza. Rez kosztuje 100zł. Kawałek plexi kosztuje 1/2 tego co fajna obudowa. Upatrzyłem sobie jakąs podrube Chiefteca za 149zł. Bardzo mi sie podoba :D http://www.allegro.pl/item115280120__czarn...i_um_boss_.html Sprzedawca mysli ze to Bit Tower :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Trojnik powinien byc po czesci ssawnej pompy. I odradzam trojnik T - powietrze przelatywalo przez trojnik do pompi i calego ukladu, a mnie szlad trafial. O niebo lepiej jest u mnie z trojnikiem Y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Oczywiscie ze opcja trzecia! opcja pierwsza była by okay, gdybyobieg był w druga stronę, opcja druga jest do nicczego kompletnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 układ pracował raz z opcją trzecią i co? LIPA!! Zanim powietrze przestało latać w wężach (zara po zalaniu) mineły dwa dni. Potem zostało odpowietrzanie chłodnicy. Potrząsnełem obudową i znowu powietrze w węzach latało przez dwa dni. Potem znow to samo, a w chłodnicy dalej było powietrze. Wydaje mi sie ze pierwszy plan by umozliwiał najszybsze odpowietrzanie. Ale skoro bedą problemy z pompką to sobie daruje. Co do piwerwszego sposobu to wydaje mi sie, ze nie powinno kipić po włączeniu pompki, bo pompa tez zasysa i ssała by z boku. Fakt ze takie rozwiązanie moze stawiac spore opory przepływu. Nowy dobytek :D To jest F2N z zapinką od F2G i obrotowymi, kątowymi złączkami SK8 2229879[/snapback] Trojnik powinien byc po czesci ssawnej pompy. I odradzam trojnik T - powietrze przelatywalo przez trojnik do pompi i calego ukladu, a mnie szlad trafial. O niebo lepiej jest u mnie z trojnikiem Y. A wiesz może gdzie kupić trójnik Y na SK8?? jak tak no to fajno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 to przed zalozeniem bloku na grafe pierw wkrec weze w krocce i nie bedzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 to przed zalozeniem bloku na grafe pierw wkrec weze w krocce i nie bedzie problemu.Tak własnie sobie ostatnio myslałem. A moze wie ktos jeszcze, w którym miejscu walnąć trójnik? Moze jakis poprawki co do moich projektów?? Ten ukłacd bedzie chodzic conajmiej dwa miesiące wiec musi byc gites majones. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) układ pracował raz z opcją trzecią i co? LIPA!! Zanim powietrze przestało latać w wężach (zara po zalaniu) mineły dwa dni. Potem zostało odpowietrzanie chłodnicy. Potrząsnełem obudową i znowu powietrze w węzach latało przez dwa dni. Potem znow to samo, a w chłodnicy dalej było powietrze. Wydaje mi sie ze pierwszy plan by umozliwiał najszybsze odpowietrzanie. Ale skoro bedą problemy z pompką to sobie daruje. Co do piwerwszego sposobu to wydaje mi sie, ze nie powinno kipić po włączeniu pompki, bo pompa tez zasysa i ssała by z boku. Fakt ze takie rozwiązanie moze stawiac spore opory przepływu. lol............... przeciez trzeba lekko przytrzymac wąż i styka :/ bierzesz klamerke, albo cos podobnego i zaciskasz zaraz za trojnikiem, tak zeby byl przeplyw ale maly i sie odpowietrza............... btw: wkrecac wqeze po zalozeniu bloku na grafe... ganialne... Edytowane 19 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 dokręcałem orientacyjnie, palcami a nie kluczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...