Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Edit: Programy Mi Sie Wieszaja!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znów mam problem z windą :angry: jest nim to że programy takie jak: skype, firefox, spybot, czasami gg, mi sie ZAWIESZAJĄ!!! bez żadniego powodu, np skype co z kims rozmawiam to musi sie po 2-3min zawiesic nagle staje i pisze że (brak odpowiedzi) jak zamykam to wyskakuje to okienko z komunikatem jakims i 2-ma opcjami wysli raport o błedach i nie wysyłaj, to samo z firefoxem siedze sobie normalnie na necie klikam na jakis link otwiera mi sie jakas stronka albo zdiecie chce to zamknac i nagle sie zawiesza myszka znika i tylko ta klepsydra(czy jakos tak :-P ) wyskakuje i znów (brak odpowiedzi) i w/w komunikat, spybot jak skanuje to tez sie zawiesza w pewnym momencie i znow brak odp i w/w komunikat. Nie wiem co siedzieje, wczoraj robilem formata bo wlasnie od kilku dni mi sie takie cos dzialo pomyslalem pewnie jakis virus a że i tak formata mialem robic to luzik, a tu znów sie zacinają. :-| :-| Winda to XP prof SP2!!!

Help, bo to już lekko wnerwia :mur: <_< :mur:

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam takiej dyskietki, dziwi mnie 1-dno przeciez daje first boot cdrom a winda mi sie uruchamia normalnie zamiast płyta??? nie kumam tego ;[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj włożyć inne pamięci bo może to przez nie. Ja miałem podobny problem i chodziło o pamięci. Ale wcześniej wyciągnij zworke z tego napędu który jest na slave.

PS. Nie idzie[niepoprawnie], nie da się, nie można - poprawnie :twisted2:

Edytowane przez Dj paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zmieniałeś płyte z windą i ta dziwnym trafem nie jest bootowalna? :>

Albo odepnij jeden cd-rom, podłącz np. benq na masterze na końcu taśmy i wtedy sprawdź.

Masz racje, ta płyta co miałem nie była chyba bootowalna, byłem teraz u takiego jednego kumpla i dal mi inną cd z windą i wszystko działa, format zrobiony thx za odp. :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Znów mam problem z windą :angry: jest nim to że programy takie jak: skype, firefox, spybot, czasami gg, mi sie ZAWIESZAJĄ!!! bez żadniego powodu, np skype co z kims rozmawiam to musi sie po 2-3min zawiesic nagle staje i pisze że (brak odpowiedzi) jak zamykam to wyskakuje to okienko z komunikatem jakims i 2-ma opcjami wysli raport o błedach i nie wysyłaj, to samo z firefoxem siedze sobie normalnie na necie klikam na jakis link otwiera mi sie jakas stronka albo zdiecie chce to zamknac i nagle sie zawiesza myszka znika i tylko ta klepsydra(czy jakos tak :-P ) wyskakuje i znów (brak odpowiedzi) i w/w komunikat, spybot jak skanuje to tez sie zawiesza w pewnym momencie i znow brak odp i w/w komunikat. Nie wiem co siedzieje, wczoraj robilem formata bo wlasnie od kilku dni mi sie takie cos dzialo pomyslalem pewnie jakis virus a że i tak formata mialem robic to luzik, a tu znów sie zacinają. :sad: :sad: Winda to XP prof SP2!!!

Help, bo to już lekko wnerwia :mur: dry.gif :mur:

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972

2) Zakurzony komputer, uszkodzony zasilacz, wysoka temperatura procka, uszkodzone pamięci, uszkodzony dysk, uszkodzona/wysunięta taśma dysku - to moje typy.

''Zakurzony komputer''- raczej nie, czyszcze go raz na 2 tyg.

''uszkodzony zasilacz''- raczej tez nie Huntkey HK350AP ma pół roku chyba by sie tak szybko nie uszkodził.

''wysoka temperatura procka''- 34-40*C raczej mała.

''uszkodzone pamięc''- 2godz programem memtest nic nie wykrył.

''uszkodzony dysk''- zrobiłem smart i wszystko jest ok.

''uszkodzona/wysunięta taśma dysku'' - dysk jest pod sata wszystko sprawdzilem docisłem.

Nie wiem co jest, może przeinstalować te programy na nowo? da to coś ?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi