Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio wgrałem bios do grafy z Asusa 6600 i miałem taktowanie 540/670 na standardowym chłodzeniu (słyszałem że nie trzeba było zmieniac bo styknie takie jakie mątują w Leadteku).

Wczoraj pod wieczór sciągałem coś z neta i poszedłem do kuchni, gdy wróciłem poczółem jakiś dziwny smrodek :P. Podeszłem do kompa i zaczełem wąchać, wyjełem grafe i to od niej tak waliło jak by sie spaliła. Teraz jak odpalam kompa to komp mi pyka i wogóle nie chce się odpalić. Miałem jusz spory czas wgranego biosa do tej karty i chodziło wszystko spoko. Czy to może być wina tego biosu który wgrałem?. I czy da rade jakoś wgrać ponownie bios orginalny, może wtedy zadziała?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiuj do Worda to co napisałeś i płacz, a kartę spróbuj oddac na gwarancję bo na pewno już Ci nie odpali cokolwiek byś z nią robił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaa. Mogą sprawdzić czy działa czy jednak nie działa. Więcej nie opłaca ani nie chce się im robić. Jak nie widać wyraźnych śladów ingerencji to wymienią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :) A jak sie będą pytać, czy nie kręciłeś BIOSu to powiedz, że kolega jak wyjmował kartę z komputera to cos kręcił śrubokrętem, ale czy to był BIOS to nie wiesz.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :) A jak sie będą pytać, czy nie kręciłeś BIOSu to powiedz, że kolega jak wyjmował kartę z komputera to cos kręcił śrubokrętem, ale czy to był BIOS to nie wiesz.

dobre dobre

ale w tym momencie moze sprzedawca wykazac sie wieksza inteligencja i powie ze najwyrazniej uszkodziles mechanicznie modul biosu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2: normalnie leze 10/10 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi