Skocz do zawartości
hinco

Mój Pierwszy Singiel ;]]]

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza sie, chodzi mi o takie rozwizanie jakie ja miałem w mojej "klimie", a czy do siostry czy brata to nie wiem, zalezy co Hincó ma/choduje. Dobra koniec bo nie na temat ;)

no przecież wiem! :P

to nie jest 4fun :P

robie długie rurki do parownika i agregat bedzie na zewnątrz np balkonie a rurki do pokoju do parownika pod którym jeszcze jakiś pojemnik na wode sie przyda :P

A wracając do tematu tematu, ide moze kupie cosdo izolacji socketa to sie w weekend moze pobawie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak. Okazało się że układ w końcu jest szczelny 8O

Więc dziś ok 5 rano wracając z imprezy pobawiłem sie w garażu troche no i teraz tez i proszę zobaczyć co sie stało : ; ]

Dołączona grafika

Widzicie szronik na slhx? ja tak ; ] temp marna bo wys ciśnienie ssania.

Dołączona grafika

Najniższa temp jaką udało mi się uzyskać to -54,5 ale jakoś umknęło i nie mam foty ; ]

Dołączona grafika

Ależ burdel :/

Dołączona grafika

Szronik :D

Została najprzyjemniejsza obota czyli doizolowanie reszty, i dopasowanie pokrywy oraz kalibracja (moze jakiś bench bedzie jak mi sprzęt dojdzie jutro ;]] )

PS. Jak coś nie tak napisałem to sorka ale jestem po 18.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owiele ładniej niż wcześniej :lol: burdelem w środku sie nieprzejmuj niewdia go :D :D :D . Tempki całkiem niezłe teraz tylko bench i zobaczymy co ta mashina potrafi :oops:

powodzenia :rolleyes: :wink:

narpierw niech sie zajmie izolacją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narpierw niech sie zajmie izolacją

15 minut roboty ;]]

To chyba było do mnie ; ]

Editt:

Według mano, temp r404a(czyli coś podobnego do 507) jest prawie -60, mano w miare dobrze wykalibrowane, ten termometr psuje efekt ; ]

Miejmy nadzieje ze jutro dostane gf6600, DDR2 dyskacza i wszystko zadziała mimo że płyta jest walnięta ;]

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut roboty ;]]

To chyba było do mnie ; ]

Editt:

Według mano, temp r404a(czyli coś podobnego do 507) jest prawie -60, mano w miare dobrze wykalibrowane, ten termometr psuje efekt ; ]

Miejmy nadzieje ze jutro dostane gf6600, DDR2 dyskacza i wszystko zadziała mimo że płyta jest walnięta ;]

Zawsze temperatura realna nie zgadza sie z pressure graphami dla poszczegolnych gazow, stad ze skala na manometrze tez sie nie zgadza ;-) Zawsze jest roznica ok. 5*C cieplej w stosunku do skali na manometrze . Wiec jesli przy -54*C na neo45 miales -60*C na mano dla R404a, to termometr mierzy Ci w zupelnosci dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze temperatura realna nie zgadza sie z pressure graphami dla poszczegolnych gazow, stad ze skala na manometrze tez sie nie zgadza ;-) Zawsze jest roznica ok. 5*C cieplej w stosunku do skali na manometrze . Wiec jesli przy -54*C na neo45 miales -60*C na mano dla R404a, to termometr mierzy Ci w zupelnosci dobrze :)

Cenne info ; ]

Znaczy wiedziałem że temp parowania nigdy nie bedzie temperaturą parownika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dzisiaj troche czasu i poizolowałem wewnątrz, wyciałem większy otwór na ssącą, pobawiłem sie BP, no i takich pare drobiazgów zrobiłem ; ]]

Dołączona grafika

'Mała' rozbieżność dwóch wysokiej klasy termometrów :lol2:

Dołączona grafika

SLHX właśnie się 'odszrania' ; ]

Dołączona grafika

Jeszcze z za małym otworem na ssącą, widac filtr którym przefiltrowałem freon, taka szczelna prowizorka ;]

Dołączona grafika

j.w. :rolleyes:

Dołączona grafika

przykręcone prowizorycznie na dwie śruby

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Freon jest w wiadrze z wodą bo jak upuszczałem z ukłądu freon nagrzewał sie no i nie dało sie wiele tego upuścić a woda odbiera dosyć skutecznie nadmiar ciepła ; ]

Przede mną dużo roboty, musze to fc umyć :lol: bo po testach szczelności zaszło miejscami białym syfem, pomalować, dopasować, skalibrować (pamięci które poczta zwinęła chyba dalej nie ma do mojej prescottowej grzałki;]) no i takie tam. Fot troche musze zrobić bo nie widać izolacji jaka jest pod maską (wygląda jeszcze gorzej niż bez ; ]]). Poprostu mnóstwo jeszcze pracy ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zakryj jakoś ew. pomaluj te kontowniki bo to troche "nieschludnie" (jakie słownictwo :D ) wygląda :) pozatym całkiem niezłe :D

Edit. Która temperatura jest prawidłowa :D tzn na którym termometrze :D .

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zakryj jakoś ew. pomaluj te kontowniki bo to troche "nieschludnie" (jakie słownictwo :D ) wygląda :) pozatym całkiem niezłe :D

Edit. Która temperatura jest prawidłowa :D tzn na którym termometrze :D .

żadnym :P

FC bede dopieszczał, chyba że ktos weźmie to za grosze bo pilnie potrzebuje kasy :P

ale na to nie licze ; ]

NArazie wakacje, moze w roku szkolnym popołudniami bede sie bawił, ale mooooże ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też mam troche shitu do fc ale jakoś czasu nima (wakacje :lol: ) no i pierdółek typu kapilara i filtry rurki itp. A co do termometru\a to sa takie na allegro po 19zł :rolleyes: nawet niezłą dokładność mają w porównaniu do pro term. (no oczywiście w granicach rozsądku 2-3C albo term. sie roz#^#$&(&ił) a zakres od -50 do +70 . Tanie i wmiare dopre :D .

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też mam troche shitu do fc ale jakoś czasu nima (wakacje :lol: ) no i pierdółek typu kapilara i filtry rurki itp. A co do termometru\a to sa takie na allegro po 19zł :rolleyes: nawet niezłą dokładność mają w porównaniu do pro term. (no oczywiście w granicach rozsądku 2-3C albo term. sie roz#^#$&(&ił) a zakres od -50 do +70 . Tanie i wmiare dopre :D .

Jak dla mnie to żadna dokładność :P

Ale rób co chcesz ; ]

i nie wierze w to że sie myli tylko o 2-3 *C ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi