muciek Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 ale jak wywlisz skrpalacz do pokoju np siostry to juz styka :DZgadza sie, chodzi mi o takie rozwizanie jakie ja miałem w mojej "klimie", a czy do siostry czy brata to nie wiem, zalezy co Hincó ma/choduje. Dobra koniec bo nie na temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgadza sie, chodzi mi o takie rozwizanie jakie ja miałem w mojej "klimie", a czy do siostry czy brata to nie wiem, zalezy co Hincó ma/choduje. Dobra koniec bo nie na temat ;)no przecież wiem! :P to nie jest 4fun :P robie długie rurki do parownika i agregat bedzie na zewnątrz np balkonie a rurki do pokoju do parownika pod którym jeszcze jakiś pojemnik na wode sie przyda :P A wracając do tematu tematu, ide moze kupie cosdo izolacji socketa to sie w weekend moze pobawie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 No to tak. Okazało się że układ w końcu jest szczelny 8O Więc dziś ok 5 rano wracając z imprezy pobawiłem sie w garażu troche no i teraz tez i proszę zobaczyć co sie stało : ; ] Widzicie szronik na slhx? ja tak ; ] temp marna bo wys ciśnienie ssania. Najniższa temp jaką udało mi się uzyskać to -54,5 ale jakoś umknęło i nie mam foty ; ] Ależ burdel :/ Szronik :D Została najprzyjemniejsza obota czyli doizolowanie reszty, i dopasowanie pokrywy oraz kalibracja (moze jakiś bench bedzie jak mi sprzęt dojdzie jutro ;]] ) PS. Jak coś nie tak napisałem to sorka ale jestem po 18. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Owiele ładniej niż wcześniej :lol: burdelem w środku sie nieprzejmuj niewdia go :D :D :D . Tempki całkiem niezłe teraz tylko bench i zobaczymy co ta mashina potrafi :oops: powodzenia :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Owiele ładniej niż wcześniej :lol: burdelem w środku sie nieprzejmuj niewdia go :D :D :D . Tempki całkiem niezłe teraz tylko bench i zobaczymy co ta mashina potrafi :oops: powodzenia :rolleyes: :wink: narpierw niech sie zajmie izolacją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 narpierw niech sie zajmie izolacją dlaczego mówisz to mi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) narpierw niech sie zajmie izolacją15 minut roboty ;]] To chyba było do mnie ; ] Editt: Według mano, temp r404a(czyli coś podobnego do 507) jest prawie -60, mano w miare dobrze wykalibrowane, ten termometr psuje efekt ; ] Miejmy nadzieje ze jutro dostane gf6600, DDR2 dyskacza i wszystko zadziała mimo że płyta jest walnięta ;] Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 15 minut roboty ;]] To chyba było do mnie ; ] Editt: Według mano, temp r404a(czyli coś podobnego do 507) jest prawie -60, mano w miare dobrze wykalibrowane, ten termometr psuje efekt ; ] Miejmy nadzieje ze jutro dostane gf6600, DDR2 dyskacza i wszystko zadziała mimo że płyta jest walnięta ;] Zawsze temperatura realna nie zgadza sie z pressure graphami dla poszczegolnych gazow, stad ze skala na manometrze tez sie nie zgadza ;-) Zawsze jest roznica ok. 5*C cieplej w stosunku do skali na manometrze . Wiec jesli przy -54*C na neo45 miales -60*C na mano dla R404a, to termometr mierzy Ci w zupelnosci dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zawsze temperatura realna nie zgadza sie z pressure graphami dla poszczegolnych gazow, stad ze skala na manometrze tez sie nie zgadza ;-) Zawsze jest roznica ok. 5*C cieplej w stosunku do skali na manometrze . Wiec jesli przy -54*C na neo45 miales -60*C na mano dla R404a, to termometr mierzy Ci w zupelnosci dobrze :)Cenne info ; ] Znaczy wiedziałem że temp parowania nigdy nie bedzie temperaturą parownika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 No to dzisiaj troche czasu i poizolowałem wewnątrz, wyciałem większy otwór na ssącą, pobawiłem sie BP, no i takich pare drobiazgów zrobiłem ; ]] 'Mała' rozbieżność dwóch wysokiej klasy termometrów :lol2: SLHX właśnie się 'odszrania' ; ] Jeszcze z za małym otworem na ssącą, widac filtr którym przefiltrowałem freon, taka szczelna prowizorka ;] j.w. :rolleyes: przykręcone prowizorycznie na dwie śruby Freon jest w wiadrze z wodą bo jak upuszczałem z ukłądu freon nagrzewał sie no i nie dało sie wiele tego upuścić a woda odbiera dosyć skutecznie nadmiar ciepła ; ] Przede mną dużo roboty, musze to fc umyć :lol: bo po testach szczelności zaszło miejscami białym syfem, pomalować, dopasować, skalibrować (pamięci które poczta zwinęła chyba dalej nie ma do mojej prescottowej grzałki;]) no i takie tam. Fot troche musze zrobić bo nie widać izolacji jaka jest pod maską (wygląda jeszcze gorzej niż bez ; ]]). Poprostu mnóstwo jeszcze pracy ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 fajny pomysł z wyjsciem zaworków z tylu obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 fajny pomysł z wyjsciem zaworków z tylu obudowyteraz to co drugi to ma :P a jak zaczynałem to robić to dopiero wchodziło że tak powiem ; ] jeszcze może kolor red/blue i byłoby pr0 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Mimo wewnętrznego 'p.ierdolnika', nazwałbym twój układ agregatem z duszą - nie umiem tego opisać, ale mam nadzieję, że sam wiesz mniej więcej o co mi chodzi. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Tonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko zakryj jakoś ew. pomaluj te kontowniki bo to troche "nieschludnie" (jakie słownictwo :D ) wygląda :) pozatym całkiem niezłe :D Edit. Która temperatura jest prawidłowa :D tzn na którym termometrze :D . Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Tylko zakryj jakoś ew. pomaluj te kontowniki bo to troche "nieschludnie" (jakie słownictwo :D ) wygląda :) pozatym całkiem niezłe :D Edit. Która temperatura jest prawidłowa :D tzn na którym termometrze :D . żadnym :P FC bede dopieszczał, chyba że ktos weźmie to za grosze bo pilnie potrzebuje kasy :P ale na to nie licze ; ] NArazie wakacje, moze w roku szkolnym popołudniami bede sie bawił, ale mooooże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) No ja też mam troche shitu do fc ale jakoś czasu nima (wakacje :lol: ) no i pierdółek typu kapilara i filtry rurki itp. A co do termometru\a to sa takie na allegro po 19zł :rolleyes: nawet niezłą dokładność mają w porównaniu do pro term. (no oczywiście w granicach rozsądku 2-3C albo term. sie roz#^#$&(&ił) a zakres od -50 do +70 . Tanie i wmiare dopre :D . Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No ja też mam troche shitu do fc ale jakoś czasu nima (wakacje :lol: ) no i pierdółek typu kapilara i filtry rurki itp. A co do termometru\a to sa takie na allegro po 19zł :rolleyes: nawet niezłą dokładność mają w porównaniu do pro term. (no oczywiście w granicach rozsądku 2-3C albo term. sie roz#^#$&(&ił) a zakres od -50 do +70 . Tanie i wmiare dopre :D .Jak dla mnie to żadna dokładność :P Ale rób co chcesz ; ] i nie wierze w to że sie myli tylko o 2-3 *C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jak dla mnie to żadna dokładność Ale rób co chcesz ; ] i nie wierze w to że sie myli tylko o 2-3 *C lepszy taki za 19zl niz żaden ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 lepszy taki za 19zl niz żaden ;)no nie wiem.. ; ]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Te za 19zł są fenomenalne :lol:, to ja już wole nie znac temperatury, niż sugerowac sie tym co ten termo podaje ;p Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) temp otoczenia ~23*C, kompresor parzył, a przewiewu praktycznie nie było, ale jakos tam w końcu działa i z chęcią to sprzedam :lol: Ile mniej wiecej watt daje ten proc ? Edytowane 28 Stycznia 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...