Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Filmiki 3gp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Real Alt na wszystko co potrzeba do odtwarzania 3gp to wiem. Dobra ale co usunąć z codecków i jak ? Ale w ogóle to na ten stronce x264 to nie widze takiego linku do tej wersji ? <omg?> możesz jakiś "dalszy" link zapodać? Directx to chyba nie problem, wszystkie pliki ok, żadnych błędów, ale jak nie zadziałą z FFDSHOW to się spróbuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy coś jeszcze usuwać? No na upartego to może jeszcze filtry Fujifilm/FinePix i Eyeball EyeStream - ale moim zdaniem te filtry nie mają raczej związku z 3GP (H263/AMR).

Hmm, trochę posprawdzałem.

Mam na drugiej partycji świeżo zainstalowany WinXP.

Próba odtworzenia 3GP kończyła się oczywiście komunikatem o braku kodeka.

Zainstalowałem Real Alternative 1.48 - rezultat ten sam.

(Zresztą komunikat z Media Player Classic był identyczny jak w pierwszym poście tego tematu)

Zainstalowałem QuickTime Alternative 1.70 - teraz 3GP były odtwarzane.

Odczyt z GSpot:

(Src)-->>--(A)-->>--(B)-->[Video Render ]

(A) = MEDIASUBTYPE_RGB24

= quartz.dll

(B) = MEDIASUBTYPE_RGB32

[Video Render ] = quartz.dll

(Src)-->[Default DirectSound Device ]

[Default DirectSound Device ] = quartz.dll

oraz z CCCP Insurgent:

Test Render of: D:\Crazy Frog.3gp

Filter 0: Default DirectSound Device

Filename: D:\WINDOWS\System32\quartz.dll

Filter CRC: EB4045EE

Date: 2005-08-30 | 05:56:13

Filter 1: Video Renderer

Filter 2: Color Space Converter

Filter 3: D:\Crazy Frog.3gp

Filename: D:\Program Files\QuickTime Alternative\QuickTime.ax

Filter CRC: 849960AB

Date: 2004-01-12 | 17:57:42

Zainstalowałem FFDShow - :blink: nadal był używany QT Alt. - przypomniałem sobie o Haali Media Splitter :wink: - tym razem już 3GP 'szło' przez FFDShow.

Odczyt z GSpot:

(Src)-->[ffdshow MPEG-4 Video Decoder ]>--(B)-->[Video Renderer ]

(A) = 4cc: s263

[ffdshow MPEG-4 Video Decoder ] = ffdshow.ax

(B) = MEDIASUBTYPE_YV12

[Video Render ] = quartz.dll

(Src)-->>(A)-->[ffdshow Audio Decoder ]>--(B)-->[Default DirectSound Device ]

(A) = 4cc: samr

[ffdshow Audio Decoder ] = ffdshow.ax

(B) = MEDIASUBTYPE_PCM

[Default DirectSound Device ] = quartz.dll

oraz z CCCP Insurgent:

Test Render of: D:\Crazy Frog.3gp

Filter 0: Default DirectSound Device

Filter 1: Video Renderer

Filter 2: ffdshow Audio Decoder

Filename: D:\Program Files\ffdshow\ffdshow.ax

Filter CRC: 679920AD

Date: 2006-05-22 | 14:17:24

Filter 3: ffdshow MPEG-4 Video Decoder

Filename: D:\Program Files\ffdshow\ffdshow.ax

Filter CRC: 679920AD

Date: 2006-05-22 | 14:17:24

Filter 4: D:\Crazy Frog.3gp

Filename: D:\Program Files\Haali\MatroskaSplitter\splitter.ax

Filter CRC: 8837BAF7

Date: 2006-05-07 | 20:26:16

Wnioski proszę już wyciągnąć samemu. :wink:

Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie no nie rozumiem... Zainstalowałem QUA, po usunieciu RA i chodzilo z 5 filmików, w jednym nie było głosu. Potem włączam jakiś i znowu coś z filtrami i już potem każdy następny nie chodzi, nawet te co wcześniej chodziły <O CO KAMAN?> :[

Dodam że w Gspot:

http://img133.imageshack.us/img133/7058/ewe0eu.jpg

I w graph Edit mam dokładnie tak samo jak S0n1c !!! :D :D

http://img86.imageshack.us/img86/9199/ewewf2oh.jpg

Jedno mnie zastanawia jeszcze: czy okienko media player classic powinno wyglądać tak?To chyba jest jakby RealAlternative a nie QTA !?

http://img98.imageshack.us/img98/9223/dewe6qh.jpg

Dodam że RealAlter nie mam

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no nie rozumiem... Zainstalowałem QUA, po usunieciu RA i chodzilo z 5 filmików, w jednym nie było głosu. Potem włączam jakiś i znowu coś z filtrami i już potem każdy następny nie chodzi, nawet te co wcześniej chodziły <O CO KAMAN?> :[

Bardzo, ale to bardzo dziwne. :blink: Czyżby coś było kompletnie spaprane w rejestrze?!

Unspcified error - do licha, coś tu naprawdę nie 'gra'.

W GraphEdit mam tak samo.

A jeśli skorzystam z FFDShow:

Dołączona grafika

Jedno mnie zastanawia jeszcze: czy okienko media player classic powinno wyglądać tak?To chyba jest jakby RealAlternative a nie QTA !?

Ech... Odtwarzacz Media Player Classic jest dodany zarówno do QuickTime Alternative jak i RealAlternative - w QTA 1.70 i RA 1.48 jest ta sama wersja 6.4.9.0. I QTA i RA kopiują MPC do katalogu /Program Files/Media Player Classic - więc na dysku masz tak czy siak tylko jeden MPC. Można ścignąć sam Media Player Classic z SourceForge.

Odinstaluj QuickTime Alt. (żeby czasami nie przeszkadzał) i skorzystaj z FFDShow oraz Haali Media Splitter - jak to nic nie da, to już sam nie wiem jak Ci pomóc.

Czy próbowałeś odinstalować i zainstalować Windows Media Player od nowa? Może naprawiłoby to ustawienia DirectShow?

A może skorzystać z jakiegoś programu do czyszczenia rejestru np. TweakNow RegCleaner?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

A nie wie ktoś jakie są wpisy w rejestrze od codecków z Nokia Multimedia COnverter? Wydaje mi się że od tego się zaczęły problemy, że w nim tylko chodziło, a w żadnym innym programie nie. Jak usunalem go to już zostalo że w niczym nie chodzi. WMP9 ściągam właśnie (~15min). A link do Haali MEdia Splitter, tzn jakiś moge ściągnąć, ale wole od Was dobra wersje, FDDSHOW ten co podaliście link już mam, ale jeszcze nie zainstalowałem. A to haali media splitter to też konfigurować trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A link do Haali MEdia Splitter, tzn jakiś moge ściągnąć, ale wole od Was dobra wersje, FDDSHOW ten co podaliście link już mam, ale jeszcze nie zainstalowałem. A to haali media splitter to też konfigurować trzeba?

Haali Media Splitter = http://haali.cs.msu.ru/mkv/

Konfigurować można, ale ja od czasu instalacji nie miałem potrzeby zaglądać do ustawień Haali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Kurcze zły wmp9 się ściągnał, idze teraz dobry (25%). Potem przeinstaluje. Zainstaluje FFDSHOW, skonfiguruje i zainstaluje ten Matroska

Hmmmm więc tak. Mam FFDSHOW, matroska, QTA i póki co DZIAŁA WSZYSTKO :D Dziwi mnie tylko to że w kubusiu puchatku v.2 (troche bluźnią :P ) nie ma głosu !? To jedyny filmik w którym coś jest nie tak. Wykaz z graphedit z tego filmika jest taki jak już dawałem wcześniej, czyli taki jak sonica, po instalacji ffdshow mam taki sam grafik z graphedita. Filmik w którym jest wszystko wporządku ma taki wykres jak ten w którym nie ma głosu.No ale to tylko jeden filmik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wie ktoś jakie są wpisy w rejestrze od codecków z Nokia Multimedia COnverter? Wydaje mi się że od tego się zaczęły problemy, że w nim tylko chodziło, a w żadnym innym programie nie.

Właśnie ściągnąłem i zainstalowałem Nokia Multimedia Converter 2.0

Dołączona grafika

Jeśli jest to ten sam program to... nie zainstalował dodatkowych kodeków czy filtrów - korzysta z bibliotek ze swojego katalogu.

[EDIT]

O, jak widzę już jest w porządku. :wink:

Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

DObra, ale nie ma łatwo... teraz nie chodzą inne filmy ;) Włączam film, allplayer się pokazuje i nic, zawiesza sie. Nie wina Allplayera. coś w ffdshow chyba... tylko co?

usunąłem DivX, troche lepiej. Chodza, ale np. co trzeci się zawiesi, włacze jeszcze raz ten sam i chodzi <lol?> Nie no co jest znowu

:(

I na dodatek:

http://img488.imageshack.us/img488/3452/vvr6mg.jpg

Graphedit

http://img465.imageshack.us/img465/5383/wdede1hm.jpg

WG mnie coś nie pasi ta wersja do mojego pc. Otwieram filmik, filmik się otwiera idzie, a tu błąd explorer.exe przez ffdshow.ax ... Nie powiem jak się włączy to chodzi ładnie. Mam tylko Xvid teraz i on jest na livbacodec czy jak to się zwie. Chyba czeka mnie zmiana ffdshow na inne, tylko jakie? Pomysly słucham

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilka! A dlaczego dźwięk 'idzie' przez WMAudio Decoder DMO? Dosyć to dziwne jak na plik AVI. I do tego jeszcze Raw Audio/Raw Video?

Raczej to przypomina graf z pliku WMV (S-Mpeg 4 v3 / WMA2).

Dołączona grafika

Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Co nie zmienia faktu że chodzą teraz tylko 3gp, a wszystkie avi itd mogą się bujać, tak czy inaczej chyba ffdshow będzie do usunięcia, przynajmniej ta wersja... wina playera? Zaraz sprawdze na SubEdit.

EDIT/ Ten film co wzialem do graphedita jakis dziwny był, teraz jest teledysk i wygląda to nieco inaczej:

http://img117.imageshack.us/img117/9269/eeeeeeee2pg.jpg

A dalej to tak: SubEdit player odtwarza wszystko ładnie, więc chyba będzie trzeba Allplayer wywalić i chyba wzystko będzie dobrze. A error ffdshow.ax jest odziwo na jednym filmiku, film się włącza i chodzi a tu error :D ale chodzi dalej :P

IMHO kubuś puchatek w 3gp już chodzi ;) LOL

Są problemy z wmv. Wiecha się Sub jak włącze niektore wmv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypróbuj może wersję ffdshow-20060526-rev2546 albo CCCP.

[EDIT]

Chyba nieważne.

Jak SubEdit-Player sobie radzi to OK.

Ja zwykle (zależnie który mi bardziej pasuje) korzystam z BSplayer (1.37), SubEdit-Player (zwykle jak mam jakieś kłopoty z napisami) albo Media Player Classic (najczęściej do oglądania DVD) i czasami VLC player.

Są problemy z wmv. Wiecha się Sub jak włącze niektore wmv

Tak, SubEdit z niektórymi WMV ma problemy - a już z WMV HD to już zupełna kicha (podejrzewam, że kiepsko sobie radzi z wysokimi rozdzielczościami 1280x720 i 1920x1080). Czasami potrafi się wyłożyć na pliku OGM czy MKV. Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Dobra to nie był zwiech tylko szukał se coś w necie, zainstalował i już jest good :D Każdy chodzi ;) Pogodziłem 3gp z avi :D JUPI. Jak bedzie cos nie tak to napisze.THX WSZYSTKIM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi