TK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ojejciu :lol: jakbys popatrzyl na inne mobo pod intela to bys wiedzial, ze tak w 99% plyta montuje sie chlodzenie nb :lol: a bloczki na te mocowania sa :lol: Gadalem z Kyńkiem i mówił że nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ojejciu :lol: jakbys popatrzyl na inne mobo pod intela to bys wiedzial, ze tak w 99% plyta montuje sie chlodzenie nb :lol: a bloczki na te mocowania sa :lol: Nuie zupełnie - jak wejdziesz na stronę innovateka i obejrzysz mocowanie bloczku na mostek pod intela to odrazu zobaczysz że nawet innovatek nie będzie pasował... więc nie mów że 99% pod intela tak ma bo inaczej innovatek dla tego 1% bu nie robił specjalnego mocowania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Widzieliscie to?? http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/newspro...153299256,90462, Hmm zapowiada sie naprawde ciekawie :D EDIT: Jakby sie link nie ladowal to zapraszam na forum http://www.ocwforums.com/bbs/showthread.ph...6875#post386875 Edytowane 21 Lipca 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 coś link nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 a czy swiat sie ogranicza tylko do innova?? http://mcs.pc.pl/produkt915.html?PHPSESSID...47174077f49d209 http://mcs.pc.pl/produkt916.html?PHPSESSID...47174077f49d209 http://mcs.pc.pl/produkt1585.html?PHPSESSI...47174077f49d209 http://www.dangerdenstore.com/product.php?...t=46&page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Jeszcze droższych nie było :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Jeszcze droższych nie było :) ? poszukaj sobie sam drozszych :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 nie macie o czym gadac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 to w koncu na DQ6 zmiesci sie jakis blok wodny czy nie ? (mowimy o standardowych typu F2S czy prison.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 poszukaj sobie sam drozszych :mur: Powiedziałem to dla żartu... <_< nie macie o czym gadac? Mówimy o płycie pod Conroe więc... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Powiedziałem to dla żartu... <_< Mówimy o płycie pod Conroe więc... <_< ja tez odpisalem w sposob ironiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Hmm tak myślę nad taniąpłytą narazie do PD 805 a w przyszłości(czyt. 3 miesiące później) do E6300. Waham się między Asrockiem 775Dual-VSTA a ConRoeXFire-eSATA2. Z tego co wyczytałem to obie mają problemy ze zrobieniem fsb pow. 300. Powiedzmy, że przeżyję, najwyżej później mobo wymienie. Którą z nich lepiej brać? Wymiana pamięci to grosze, grafę i tak kupię pod PCI. Edytowane 21 Lipca 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venomo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 jak bedziesz mial gfx na pcie i ddr2 to imo bierz ConRoeXFire-eSATA2... ma sli przynajmniej, no i wiecej ramu obsluzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Nie wiem czy znalazłem dobre miejsce - ale czy udało się komuś odpalić 4 kości 512 MB DDR2 na chipsetach intela na wyższej częstotliwośći niż 200 - 220 MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ' date='21 lip 2006, 22:31' post='2237514'] Hmm tak myślę nad taniąpłytą narazie do PD 805 a w przyszłości(czyt. 3 miesiące później) do E6300. Waham się między Asrockiem 775Dual-VSTA a ConRoeXFire-eSATA2. Z tego co wyczytałem to obie mają problemy ze zrobieniem fsb pow. 300. Powiedzmy, że przeżyję, najwyżej później mobo wymienie. Którą z nich lepiej brać? Wymiana pamięci to grosze, grafę i tak kupię pod PCI. jak chcesz 805 to sie odezwij :) Nie wiem czy znalazłem dobre miejsce - ale czy udało się komuś odpalić 4 kości 512 MB DDR2 na chipsetach intela na wyższej częstotliwośći niż 200 - 220 MHz? opisz dokladnie ocb. ja pracowalem dluzszy czas na 4*512 720/750 4-3-4-12 na swoim sprzecie. i mimo zluzowania timingow z 4-3-4-3 w spi 1m czas poprawil sie z 32-32 na 30-31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Venomo, nie zrozumieliśmy się - będę mieć grafę pod PCI a nie PCI-E :wink: W nic nie gram to po co mi mocna grafa.. no może w przyszłości jakiś tani X800 najwyżej. Na dzień dzisiejszy mam AGP i DDR. Chciałem tylko wiedzieć, która z tych płyt więcej wyciągnie, bo dla mnie SLI czy większa ilość ramu nie jest argumentem żeby dopłacić 50% ceny płyty. I tak to będzie przejściowa płyta, potem jak stanieją porządne płyty to kupie coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ' date='22 lip 2006, 08:10' post='2237806'] Venomo, nie zrozumieliśmy się - będę mieć grafę pod PCI a nie PCI-E :wink: W nic nie gram to po co mi mocna grafa.. no może w przyszłości jakiś tani X800 najwyżej. Na dzień dzisiejszy mam AGP i DDR. Chciałem tylko wiedzieć, która z tych płyt więcej wyciągnie, bo dla mnie SLI czy większa ilość ramu nie jest argumentem żeby dopłacić 50% ceny płyty. I tak to będzie przejściowa płyta, potem jak stanieją porządne płyty to kupie coś lepszego. ale masz dwa sloty pci to mozesz odpalic na takich grafach SLI :lol: ja mysle ze duzej roznicy miedzy nimi nie bedzie, a skoro to plyta przejsciowa to mozna zaoszczezic troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ' date='21 lip 2006, 20:31' post='2237514'] Hmm tak myślę nad taniąpłytą narazie do PD 805 a w przyszłości(czyt. 3 miesiące później) do E6300ja tez, ale po premierze C. znowu maja byc obnizki, wiec chyba nie oplaca sie kupowac teraz niczego, absolutnie niczego... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 opisz dokladnie ocb. ja pracowalem dluzszy czas na 4*512 720/750 4-3-4-12 na swoim sprzecie. i mimo zluzowania timingow z 4-3-4-3 w spi 1m czas poprawil sie z 32-32 na 30-31Osobiście mam i915 z 4 slotami DDR1 oraz 2 slotami DDR2 - jak obsadziłem 4 kości DDR1 to częstotliwość pamięci spadła mi do 166 MHz z 200 MHz. Sprawdziłęm więc jak się zachowują 4 kości DDR2 512 MB na płycie i975X - uruchomiłem zawiesił się system - obniżyłem dzielnik do DDR2-533 ponownie freez, dałem więcj DDR2-400 - działa - wniosek z tego taki, że na 4 kościach częstotliwość 266 MHz przy DDR2 nie była stabilna. Stąd moje pytanie - czy ja akurat miałem jakiegoś pecha czy jest to raczej znane. Te same kości włożyłem do AMD AM2 i na 2T biegały coś koło 350 MHz (albo i więcej - już nie pamiętam dokładnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 asrocki moglby miec lepsze biosy - tak 350 FSB zeby chociaz latały to na pierwsze plyty na "przeczekanie" idealne by byly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 asrocki moglby miec lepsze biosy - tak 350 FSB zeby chociaz latały to na pierwsze plyty na "przeczekanie" idealne by byly :) Kto wie, kto wie :) Np do mojego asrocka sa doperio tylko 2 biosy. Zanim kupie proca( 7-14 sierpień) powinny jeszcze jakieś wyjść. Być moze uda się pocisnąc 350 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Kto wie, kto wie :) Np do mojego asrocka sa doperio tylko 2 biosy. Zanim kupie proca( 7-14 sierpień) powinny jeszcze jakieś wyjść. Być moze uda się pocisnąc 350 :-) no ja wlasnie o tym asrocku myslalem i sie zastanawiam czy warto go kupic - 337 w znaku. DS3 jest za droga - 610 (apollo.pl) jak za plyte ktora nie ma NIC to za duzo chyba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 no ja wlasnie o tym asrocku myslalem i sie zastanawiam czy warto go kupic - 337 w znaku. DS3 jest za droga - 610 (apollo.pl) jak za plyte ktora nie ma NIC to za duzo chyba ... :blink: Ja zamówiłem we wtorek za 317 :D A teraz cena 325 - u mnie w kuj pom :) Haha, znów miałem fuksa. Tak jak z GR PRO. Dałem 193zł a za 4 dni były po 250 :) Płytke polecam. Ale tak jak pisałem, sa problemy z blokami na n/b. I kondony nie wyglądają na solidne- jak by pijak je rozstawiał :lol2: Ale zobaczymy jak podłącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 DS3 dobre opinie zbiera, na XS - 610zl - troche duzo w PL (USA 140$) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ale tak jak pisałem, sa problemy z blokami na n/b. i znow zaczynasz z tym blokiem wodnym :/ I kondony nie wyglądają na solidne- jak by pijak je rozstawiał :lol2: Ale zobaczymy jak podłącze. na czyms trzeba oszczedzac, roznica w cenie z powietrza sie nie bierze wiec nie marudz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 :blink: Ja zamówiłem we wtorek za 317 :D A teraz cena 325 - u mnie w kuj pom :) Haha, znów miałem fuksa. Tak jak z GR PRO. Dałem 193zł a za 4 dni były po 250 :) Płytke polecam. Ale tak jak pisałem, sa problemy z blokami na n/b. I kondony nie wyglądają na solidne- jak by pijak je rozstawiał :lol2: Ale zobaczymy jak podłącze. Przestan [ciach!]a pajacowac z tym blokiem na nb/sb. 400FSB a nawet 450MHz FSB na P5WD2 i tylko nawiew byl na radiator a Ty blok chcesz zakladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Przestan [ciach!]a pajacowac z tym blokiem na nb/sb. 400FSB a nawet 450MHz FSB na P5WD2 i tylko nawiew byl na radiator a Ty blok chcesz zakladac.a Asrock jak na razie fsb 300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Przestan [ciach!]a pajacowac z tym blokiem na nb/sb. 400FSB a nawet 450MHz FSB na P5WD2 i tylko nawiew byl na radiator a Ty blok chcesz zakladac. No i?.... Mam taki kaprys... i znow zaczynasz z tym blokiem wodnym :/ A co, ile ich jest? Kilka sztuk. Nie kazdy bedzie pasował. Więc nie mów że zaczynam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 a Asrock jak na razie fsb 300 :)No wlasnie. Widzisz Tuninq o co chodzi ? Czy dalej nie. A moze chcesz pokazac, ze masz wc na nb/sb/cpu/gpu. Jesli tak to nie ten dzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 DS3 dobre opinie zbiera, na XS - 610zl - troche duzo w PL (USA 140$) no właśnie ... wysokie fsb=mniejsza wydajność ... Jeden kolo z XS potestował na def 266 ina 400 fsb Gigabyte i Asusa .. i na def GG szybsze na 400 Asus Różnica @ 400fsb to ponad minuta w Pi 32M ... hmm Linek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...