Lizardus Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) no tak, w super pi naprawde szokujaco odstaje GG od asusa na fsb 400 , ale w pozostalych testach jest odwrotnie, gg miazdzy asusa, zwlaszcza np. w fearze na fsb 400. no chyba ze super PI bardziej ludzi rajcuje niz programy praktyczne( jak samochod majacy lepsze przyspiesznie na hamowni a gorsze na trasie....) PS. Ktos moze znalazl recenzje abita ab9/(pro)? jest tylko jedna na anandtechu i raczej malo mowiaca. Plyta interesujaca bo kosztuje niemalze tyle samo co DS3, a znacznie lepiej wyposazona (wiecej sata, lepsze chlodzenie, 5 "cewek" zasilajacych) Az nie chce mi sie wierzyc ze ds3 z taka prosta budowa miazdzy OC szyny fsb.... Edytowane 22 Lipca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) No wlasnie. Widzisz Tuninq o co chodzi ? Czy dalej nie. A moze chcesz pokazac, ze masz wc na nb/sb/cpu/gpu. Jesli tak to nie ten dzial. :lol2: Widzę :) Jak bym chciał pokazać że mam WC to spoko - znalazłbym inny sposób. PS; Nie tuninq tylko tuning, a w ogóle to T-K Edytowane 22 Lipca 2006 przez Tuning-komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Jeden kolo z XS potestował na def 266 ina 400 fsb Gigabyte i Asusa .. i na def GG szybsze na 400 Asus Różnica @ 400fsb to ponad minuta w Pi 32M ... hmm Linek a o dziwo wszytko inne podobnie lub lepiej na GB... pytanie czemu ;/ bo to jest 1 test z ilus tam, wiec moze jakis blad?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) no wlasnie koles pisze dalej ze robil kilka razy super pi i niemalze zawsze taka roznica... wyglada jak wina niedopracowanego BIOSa ale co ma BIOS do super pi....naparwde dziwna sytuacja.. Edytowane 22 Lipca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 no właśnie ... wysokie fsb=mniejsza wydajność ... Jeden kolo z XS potestował na def 266 ina 400 fsb Gigabyte i Asusa .. i na def GG szybsze na 400 Asus Różnica @ 400fsb to ponad minuta w Pi 32M ... hmm Linek sledzilem ten watek wlasnie :) juz chialm pytac bo widzailem ze sie udzielasz ... jak dla mnie blad, mobo az tak duzego znaczenia miec nie moze .. co nie zmienia faktu ze 610zl to kuuuuuupa kasy za taka mobo (OEM zupełny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) a czy swiat sie ogranicza tylko do innova?? http://mcs.pc.pl/produkt915.html?PHPSESSID...47174077f49d209 http://mcs.pc.pl/produkt916.html?PHPSESSID...47174077f49d209 http://mcs.pc.pl/produkt1585.html?PHPSESSI...47174077f49d209 http://www.dangerdenstore.com/product.php?...t=46&page=1 Dolicz jeszcze F2N z zapinka pod intela na haczyki. Mam jeszcze takie pytanie. Nie chcem zakładać nowego tematu. Jakiego proca i płyte za 2,5tys kupic? Oczywiście chodzi o Core 2 Duo :) Pozdrawiam Edytowane 23 Lipca 2006 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mam jeszcze takie pytanie. Nie chcem zakładać nowego tematu. Jakiego proca i płyte za 2,5tys kupic? Oczywiście chodzi o Core 2 Duo :) Pozdrawiam Eh, załamac sie idze z wami :/ przeczytaj ten temat to bedziesz wiedzial na temat plyty,m a co do c2d to duzego wyboru z procami nie masz :/ im drozszy tym lepszy w kazdym trazie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mam taki kaprys... A co, ile ich jest? Kilka sztuk. Nie kazdy bedzie pasował. Więc nie mów że zaczynam. jest ich tak samo duzo jak blokow na dfi posujacych z sli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 na annadtechu jest znow recenzja abita ab9 pro (p965) tylko ze juz z lepszym BIOSem, plyta sie spisuje jak na we mozliwosci dosc nisko, w ogole tylko mozlwiosc zmainy 4 timingow w pameiciach co przy 8,9 w kokurencji wydaje siebeidota, do tego niskie oc voltage NB. w ogole looknijcie sami: http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2799 PS. Pod koneic psiza ze ejszcze 3th raz bede recenzjowac plyta kiedy wyjdzie jeszcze lepszy bios(jaka wazelina.....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 przydala by sie konkretna lista plyt, obecnie dostepnych, ktore obsluza c2d... pewnie za duzo ich nie bedzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) @wspac Zobacz pierwsza strone tego tematu i pierwszy post :wink: EDIT: chociaz nie do konca, bo wszystkie plyty ktore tam sa nie sa dostepne jeszcze, ale powinno Ci to i tak pomoc Edytowane 25 Lipca 2006 przez sew_server Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 @wspac Zobacz pierwsza strone tego tematu i pierwszy post :wink: EDIT: chociaz nie do konca, bo wszystkie plyty ktore tam sa nie sa dostepne jeszcze, ale powinno Ci to i tak pomoc no wlasnie, ja mowie o liscie plyt juz dostepnych, taka liste to i na xs mozna znalezc... chodzi mi o te dostepne w polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) dobra mam powazne pytanie: w tym tygodniu bede kupwoac w usa plyte pod core 2 duo. interesuja mnie 2 modele: abit ab9pro oraz gigabyte ds3. procesor to planuje zakupic E6300 a wiec do OC bede potzrebowac sporo fsb ten gigabyte mio ze jest tani spisuje sie doskonale, robi prawie 500fsb jednak plyta jest dosc biedna, malo radiatorow, 3 cewki/kondesatory zasialacje, ICH8. Plusy tej plyty to narazie : dobre oc szyny fsb dzieki biosowi rev2, jakosciowe kondesaory na celej plytce. o Abicie ab9pro moge napisac: lepsze radiatory, 5 cewek/kondesatorow zasilajcyh, znacznie wiecej jakosciowych kondesatorow wokol CPU, bogate wyposazenie, ICH8R, 2 lany, 9 sata. WADY to: gorszej jaksoci kondesatory umieszczone poza okolice cpu (czyli na wiekszoci plyty), dzwine rozmieszczenie niektorych zlacz (np. pata), no i gorsze narazie OC Druga revizja biosu malo do przyniosla (vide anadtech). PLyty sa za prawie identyczna kase, zaryzykwoac u kupic abita i modlic sie zeby dzikie nowemu biosowi(bo plyta jak widac ma mozliwosci) zrownal sie z ds3 i go nawet przewyzszyl, czy brac gigabyte'a ktory moze jest znacznie biedniejszy ale sprawdzony pod katem oc fsb Plyte bede mial w rekach dopiero okolo 15sierpnia Edytowane 25 Lipca 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 GA-8I945PLGE-RH [chipset: Intel 945PL] | [Opis [Foto] Nie działą z C2D, bios F4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 lepiej nie ryzykowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja mam podobny dylemat - wezme chyba DS3 - ma 6 SATA starczy w zupelnosci - ma raid ma dostateczna ilosc USB - tak na dobra sprawe ma wszystko co chce - na radiatory nie patrze bo i tak WC pojdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 775Twins-HDTV R2.0 odpalil :) lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 a to wy juz macie tam u siebie c2d ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) a to wy juz macie tam u siebie c2d ? :P Sampla... Dzis sie pobawie na 775Twins-HDTV R2.0, nic lepszego aktualnie nie bylo, jutro bedzie DS3 :) Edytowane 25 Lipca 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Sampla... Dzis sie pobawie na 775Twins-HDTV R2.0, nic lepszego aktualnie nie bylo, jutro bedzie DS3 :) o to milo nareszcie bedzie jakis polski test mozliwosci tego gigabyte'a a procek jaki E6??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 o to milo nareszcie bedzie jakis polski test mozliwosci tego gigabyte'a a procek jaki E6??? E6700 Asrock przy FSB 300 mówi juz nie ;/ 295 smiga, spi i.t.p, problemem plyty jest to ze nie odpala sie po ustawieniu pamieci na 800MHz, aktualnie smiga na 667MHz CL3-3-3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 E6700 Asrock przy FSB 300 mówi juz nie ;/ 295 smiga, spi i.t.p, problemem plyty jest to ze nie odpala sie po ustawieniu pamieci na 800MHz, aktualnie smiga na 667MHz CL3-3-3 wcale mu sie nie dziwie ;] w koncu to asrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 @PITer - a beda jutro testy plytki gigabyte DS3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja płytke mieć jutro będe - DS3 - procka jak juz wiadomo miec nie bede takiego jak chcialem wiec moze ja z zewnatrz opisac i opcje :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja płytke mieć jutro będe - DS3 - procka jak juz wiadomo miec nie bede takiego jak chcialem wiec moze ja z zewnatrz opisac i opcje :P ;) dobre i to, ale przydalo by sie wiedziec ile ta plytka wyciaga fsb (slyszalem ze duzo, ale tylko slyszalem) noi jakie ma max vmem itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 dobre i to, ale przydalo by sie wiedziec ile ta plytka wyciaga fsb (slyszalem ze duzo, ale tylko slyszalem) noi jakie ma max vmem itp...no niestety ... z braku laku ... trzeba sie cieszyć tym co sie ma na dana chwile ;) radość połowiczna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 no niestety ... z braku laku ... trzeba sie cieszyć tym co sie ma na dana chwile ;) radość połowiczna ...w sumie cos znalazlem: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106685 wiec Twoj test ma1y moze byc ciekawy, mam nadzieje ze masz jakiegos procka z malym mnoznikiem bo plyta moze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Na to raczej bym nie liczył bo z tego co wiem to przymierza się do celerona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 @wspac max vmem na tej plycie to 2.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...