Skocz do zawartości
Jawor_

Płyty Główne | Core 2 Duo/extreme Ready

Rekomendowane odpowiedzi

kupilbym Ds3 w tej chwili

EDIT:

eewntualnie najtansza moba jaka istnieje, coby nie stracic za duzo... :D

ja mam na sprzeda DS3 ;) zartowalem oczywiscie ...

czytalem na XS ze DS3 ma czasami problemy z niektorymi ramami, musze skolowac jakies inne ddrki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ma1y

mozesz wyslacz poczta mobaska do mnie, ja go sprawdze na ES - one dzialaja wszedzie ok...mam tez 4x512 ddr, wiec z czyms napewno by poszlo :)

Wiadomo cos o c2d z wysokim mnoznikiem i mala iloscia cache ?

2mb cache i x10 dla przykladu ? to bylaby gratka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na sprzeda DS3 ;) zartowalem oczywiscie ...

czytalem na XS ze DS3 ma czasami problemy z niektorymi ramami, musze skolowac jakies inne ddrki2

lepszym wyborem bedzie ds4

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepszym wyborem bedzie ds4

pzdr

lepszym(?*) i droszym i coraz blizej nadrozszych asusow

ja juz mam ds3 i z tego co pisza na XS to DS4 ma te same problemy z ramami ... (roznia sie poza tym chyba wyposazeniem i wiekszym pcb)

* mowi sie ze najlepsza do OC jest DS3

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Nie chce was zniechęcać, ale popatrzcie na odczyt i zapis pamięci... Z drugiej strony po obecnej fuzji AMD & ATI czemu AMD ma powiększać wydajność Intelowi produkując lepsze chipy dla ich procesorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Nie chce was zniechęcać, ale popatrzcie na odczyt i zapis pamięci... Z drugiej strony po obecnej fuzji AMD & ATI czemu AMD ma powiększać wydajność Intelowi produkując lepsze chipy dla ich procesorów.

Po tej fuzji AMD ATI to raczej ten chip przejdzie kosmetyczne poprawki i trafi do prockow AMD.Bo idiotyzmem byloby wytwarzanie chipu dla konkurencji i robienie podsiebie :?To taka mysl zawsze moze byc inaczej. Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Xsie pisali ze to wczesne wersje chipsetu wiec to malo mowi o ogolnej wydajnosci wersji ostatecznej, zresztą te testy są stare jak świat, dawno były pokazywane ;)

Edytowane przez śibaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tej fuzji AMD ATI to raczej ten chip przejdzie kosmetyczne poprawki i trafi do prockow AMD.Bo idiotyzmem byloby wytwarzanie chipu dla konkurencji i robienie podsiebie :?To taka mysl zawsze moze byc inaczej.

Jakie kosmetyczne poprawki? :D Wycięcie z chipu np. kontrolera mem nazywasz kosmetyczną poprawką? :D IMO on się do AMD nadawać nie będzie wogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie, ktoś z użytkujących ASUS'a P5W DH Deluxe czy na tej płycie jest możliwość jakiegoś innego podłączenia gniazda 1 x LPT inaczej niż za pomocą dodatkowej karty na PCI? 1 x COM widzę, że płyta ma standardowo natomiast brak jest LPT ;( Akurat byłby mi taki zestaw portów potrzebny a płytka jest świetna ;)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko mnie zależy na sprzętowym LPT z adresami coś jak: 378h-3F7h i sterowaniem po IRQ i DMA. Co do USB->LPT to jak to działa? Z jakimś dodatkowym sterownikiem co emuluje w pełni port LPT widziany w systemie? COM->LPT odpada bo muszę mieć dostępne jednocześnie oba porty COM i LPT.

Pozdrawiam,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, plyta dziala - winowajca ... RAM mady by goodram :) nie dziala z ta plyta z biosem F1 (musze sprawdzic jak z innymi ...) opowiem (jesli zainteresowani byli pozniej a teraz bym mial pytanie:

Jak tu sie instaluje karte sieciowa?? :) najbanalniesza rzecz na swiecie tu mi problem sprawia ... Marevlla karta jest integra. z CD sterowniki nie dzialaja ... reczne podgrywanie tez nic nie daje ...

Moze miec jakies znaczenie ze jest stary system po AMD ? fresh on Intel jestem wiec moze jakies cuda trzeba robic, zatanczyc albo cos :P :)

wdzieczny bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze miec jakies znaczenie ze jest stary system po AMD ? fresh on Intel jestem wiec moze jakies cuda trzeba robic, zatanczyc albo cos :P :)

Brrrr... jak tak można robić?? :blink: Biegusiem formata robić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ ma1y czytałem o problemie, że DS3 ustawia sobie przegięte timingi pamięci tzw potrafi sobie na ramach CL5 ustawić CL3. Ludzie sobie radzili z tym, że ustawiali ręcznie timingi przy pomocy innej kości pamięci.

Add/Edit:

@śibaT

Wiesz wczesna czy nie wczesna wersja tego chipu, ale z tym chipem ATI co jest prawdopodobnie stosowany na jednej z płyt serii LanParty na S.939 sprawa też miała być niby taka prosta. A chipowi między samplem a retailem wiele nie przybyło.

Edytowane przez Konar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi