Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 gigabyte => ctrl + f1 i magicznym sposobem pojawia sie zaawansowane opcjie ;] ja dzisiaj bede meczyl ten wynalazek intela o ktorym wspominamel strone lub dwie temu. ogolnie mobo wyglada biednie i pusto, ale mam nadzieje, ze z oc jej nie wykastrowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanie: czy ktoś wie, czy w PL mozna dostać MIS 975X Platinum rev.2.1 (wspiera Core2 Duo). Mogłaby to być ciekawa alternatywa dla płyt na 965P, bo kosztuje ok. 640 zł. ??? Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 duzo tekstu młodzik jestes, plyt gigabyte nie mailes :P ;) na 3200 ci sie restartuje? uuu chyba mam lepszego procka ;) ;) daj znac jak wrocisz, potestujsz szczegolnie Goodramy jesli mozesz dosc szybko (dzis najlepiej - bede wdzieczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) gigabyte => ctrl + f1 i magicznym sposobem pojawia sie zaawansowane opcjie ;] ja dzisiaj bede meczyl ten wynalazek intela o ktorym wspominamel strone lub dwie temu. ogolnie mobo wyglada biednie i pusto, ale mam nadzieje, ze z oc jej nie wykastrowali. Sekcja zasilajaca wyglada lepie juz w asrocku :D Update: 0 mozliwosci OC na tym intelu, jedynie zmiana timingów. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Cytat z manuala MSI P965: "The mainboard provides four 240-pin non-ECC DDRII 800*/667/533 DIMM slots and supports up to 8GB system memory. ? - 1GB DDRII 800 SDRAM memory module is not supported." czy to oznacza ze nie obsługuje 1GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Cytat z manuala MSI P965: "The mainboard provides four 240-pin non-ECC DDRII 800*/667/533 DIMM slots and supports up to 8GB system memory. ? - 1GB DDRII 800 SDRAM memory module is not supported." czy to oznacza ze nie obsługuje 1GB ? to oznacza ze teoretycznie nie obsluguje kosci 1gb 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ile fsb wyciąga to msi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanko - niedlugo bede przesiadal sie na c2d i mam zamiar pod proca kupic gigabyte'a DS4 - chcialbym wiedziec czy po tych wszystkich przeprawach z pamieciami gigabyte jest mimo wszystko godny polecenia, czy moze w tej cenie jest cos innego lepszego? A i jeszcze jedno - wiem, ze DQ6 ma na plecach taki plaski radiatorek ktory podobno uniemozliwia zamocowania niektorych coolerow, a jako ze DS4 ma chlodzenie do zludzenia przypominajace to od starszego brata(niestety ciezko znalesc zdjecia spodu plyty glownej), to tez zastanawiam sie czy gb i w tym modelu nie dal tego, bo jesli tak to dla mnie kupno ds4 odpada. Z gory dzieki za odp. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez BLBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Trochę nieuważnie czytałeś topic. Nawet jak DS4 ma ten radiatorek to można go zdjąć. Pisał o tym mach82 wcześniej tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2246370 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) pokaż gdzie - bo ja tam nie widze :rolleyes: a jeszcze w tych cenach :lol2: http://cgi.ebay.com/INTEL-CPU-E6400-Intel-...1QQcmdZViewItem tutaj 299$ wczoraj taki sam byl na innej aukcji po 289$ no i ten 6600 zniknal dzis juz widze, powaga, moze i jestem nowy, ale fantasta nie jestem ;) 6300 po 243$ http://cgi.ebay.com/INTEL-CORE-2-DUO-E6300...1QQcmdZViewItem I bardzo prosze o POMOC z odpowiedziami na: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2255865 Z tym Asusem sa chyba takze problemy z fsb powyzej 400 ? Ktos na pewno moze mi pomoc jo ;) Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Trochę nieuważnie czytałeś topic. Nawet jak DS4 ma ten radiatorek to można go zdjąć. Pisał o tymOK mea kulpa, ale pytanie podstawowe brzmialo czy warto pchac sie w gb ds4 mimo problemow z pamiecia i czy jest jakas rozsadna alternatywa w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Problem pamieci dotyczy kazdego Gigabyta na 965, z całej seri najbardziej oplacalny zakup to DS4 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2256685 Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) młodzik jestes, plyt gigabyte nie mailes :P ;) na 3200 ci sie restartuje? uuu chyba mam lepszego procka ;) ;) daj znac jak wrocisz, potestujsz szczegolnie Goodramy jesli mozesz dosc szybko (dzis najlepiej - bede wdzieczny) no restartuje, ale cos z napieciami trzeba ruszac? bo zadnych napiec nawet nie tknalem, a z tego co widzialem mozna tam rozne napiecia podnosic, np na fsb... powiedzcie co i jak kazda pozycja do czego sluzy jak mozecie, bo w abicie ic7 takich cudow nie bylo... tylko ze tam mnoznik spory mialy procki i niewiele 50% wieksze fsb to sporo wiecej mhz :> jest tam zdaje sei jeszcze do chipsetu ( ? ) i jeszcze czegos. jakby ktos mogl dac mi poradnika jak i co podkrecac zeby bylo dobrze :) bo tutaj za duzo nowych rzeczy jest. a goodramy z checia przetestuje tylko powiedz jak. na pewno 4-4-4-15 chodza przy 800... a w standardzie zdaje sie ze jest 5-5-5-15 a i specjalnie taki dziwny odglos jest jak scrolluje ? denerwuje mnie on mocno. tylko jak scrolluje myszka gora dol... jak ruszam normalnie nic sie nie dzieje moze jak zamkne bude itd to przestanie ale narazie mnie denerwuje. i jakies rady odnosnie chlodzenia tego radiatorka? i do osoby ktora mowi ze ma lepszy procek, to czy chlodzisz jakims sposobem chipset ? bo mi sie nieziemsko grzeje. dalsza czeesc moich wypowiedzi w zalozonym przez pitera temacie. 3.2 ghz osiagniete, mowisz i masz :) timingi 4-4-4-15. co to sa te nastepne? odpowiedz plz w drugim temacie. pamieci na 800mhz, pewnie zmiana mnoznika pomoglaby. dobra przekopiowuje i tam dalej tocze dyskusje i pytania Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez p0rNfLaKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 na DS4 wejdzie ninja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Asus deluxe 975X czy Bad Axe 2 ? :) Zdaje się, że to narazie najlepsze moba, któryś się wysuwa na prowadzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Asus deluxe 975X czy Bad Axe 2 ? :) Zdaje się, że to narazie najlepsze moba, któryś się wysuwa na prowadzenie? a ktoś już testował bad axe2 ?? bo wyjść ma za jakiś czas dopiero ... a do gdybań to bym jeszcze DFI jakieś lepsze dołożył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 na DS4 wejdzie ninja? na ds3 na styk... i tylko w jedna strone, inaczej dotyka pamieci albo chipsetu. a i tak obecnie jest nad jedna koscia pamieci wiatrak od niej... chipset tez prawie dotyka wiatraka.. na dq6 chyba moze byc jeszce wiekszy problem pamiatki sprawdzilem... 980- 4-4-5-14 +0,3v dalej testowac czy nie? zdaje sie ze BARDZO nie lubia wiekszego napiecia.. bo na 0,4V juz musze cmosa czyscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Asus deluxe 975X czy Bad Axe 2 ? :) Zdaje się, że to narazie najlepsze moba, któryś się wysuwa na prowadzenie? Rownie dobrze mozna powiedziec ze p5wdg2 ws pro bedzie najlepsze, bo ktos tam zrobil na stock vmch 470 fsb. Dodam tylko ze bedzie to mobo z wysokim fsb dla wszystkich procesorow a nie jedynie allendale ;P Przynajmniej na to sie zanosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 na ds3 na styk... i tylko w jedna strone, inaczej dotyka pamieci albo chipsetu. a i tak obecnie jest nad jedna koscia pamieci wiatrak od niej... chipset tez prawie dotyka wiatraka.. na dq6 chyba moze byc jeszce wiekszy problem pamiatki sprawdzilem... 980- 4-4-5-14 +0,3v dalej testowac czy nie? zdaje sie ze BARDZO nie lubia wiekszego napiecia.. bo na 0,4V juz musze cmosa czyscic ładny wynik - spi 16m ? jak je testowales??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Nie chodzi o samo OC... jeszcze dochodzi niezawodność,wydajność,funkcjonalność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) na dq6 chyba moze byc jeszce wiekszy problemMiałem zobaczyć co z ninją na DQ6, ale jeszcze jej nie dostałem - powinna być lada dzień. Na razie siedzę na XBX975 i tutaj nie ma absolutnie zadnego problemu z ninją. A no właśnie - powiedzcie jak to jest z tymi temperaturami na XBX979? Na XS wyczytałem, że płytka ta ma tendencje do zawyzania temperatur. Jak włożyłem inżynieryjnego D960, to w pełnym obciażeniu było ponad 75 stopni (NInja+Fander 120 @1700RPM + OCZ Ultra5+ otworzona obudowa). Inżynieryjny X6800 na tym samym chłodzeniu, tylko z fanderem na 1100 RPM ma 52 stopnie. Chłodzenie oczywiscie dobrze założone. Jak dostane DQ6, to będę miał jakieś porównianie, ale teraz pytam tak z ciekawości. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 biostar sie rozkreca :) http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...amp;postcount=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 biostar sie rozkreca :) http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...amp;postcount=1 moze byc ciekawie ;] ale jak bedzie szalł z d9 to nie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Szukam stabilnej plyty glownej / niekoniecznie musi sie dobrze podkrecac ;) Co mozecie mi polecic? Niezawodnosc i stabilnosc przede wszystkim ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Miałem już zamówionego Gigabyte DQ6 ale ponieważ są takie problemy z pamięciami zmieniłem zamówienie na Asus P5WDH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Szukam stabilnej plyty glownej / niekoniecznie musi sie dobrze podkrecac ;) Co mozecie mi polecic? Niezawodnosc i stabilnosc przede wszystkim ;) Pozdrawiam Cos od Asrock-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Miałem już zamówionego Gigabyte DQ6 ale ponieważ są takie problemy z pamięciami zmieniłem zamówienie na Asus P5WDH.Asus nie wyciaga za duzych fsb, w info pisza 500, z DQ6 600mhz. A jaki procek wzieles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Cos od Asrock-a. Asrock nie produkuje mobo na chipsecie 975X - a ja chce kupic procka z 4mb cachu ;) zastanawiam sie nad: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29636 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Nowy bios Asusa do P5B daje do 650 MHz. http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...amp;postcount=5. Może też będzie do P5WDH Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 zastanawiam sie nad: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29636 jak masz kase na to to pewnie zze tak, z tym za asrock poprostu tanszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...