Gość Kyniek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusP5BP96...ATXCore2_13.php Asus P5B - na XS uzywali co prawda wersji deluxe - ale powiedzmy sobie szczerze - dlaczego wersja non dlx ma się gorzej kręcić? A Asus to zawsze Asus a nie gigashit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusP5BP96...ATXCore2_13.php Asus P5B - na XS uzywali co prawda wersji deluxe - ale powiedzmy sobie szczerze - dlaczego wersja non dlx ma się gorzej kręcić? A Asus to zawsze Asus a nie gigashit FAKT - fsb MAX 40 - wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) FAKT - fsb MAX 40 - wypas Zmienili to w biosie 502 , max fsb 650 , tylko że ja o deluxe pisze to może w zwykłym też zmienili Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez cyrus_6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Tyle, ze spójrzcie na laminaty P5B a P5B Dlx.... Różnica gołym okiem zauważalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A Asus to zawsze Asus a nie gigashitNo wlasnie w tym rzecz ze nie zawsze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Hanu ma racje.. calkiem inne ulozenie elementow jest na mobosach... a jak z o/c to nie wiadomo.. niech ktos kupi i wyprobuje :P P5b mozna wyrwac za 560 zl :) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Hanu ma racje.. calkiem inne ulozenie elementow jest na mobosach... a jak z o/c to nie wiadomo.. niech ktos kupi i wyprobuje :Pgdyby nie to idiotyczne ułozenie PCI pod PCIE to juz bym kupił tą płytkę a tak czekam na gigabyte S3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 jesli dobrze pamietam to ktos testowal jzu tego asusa p5b i jak pamietam to wyciagal max cos kolo 360-380fsb ale to bylo z 2tyg temu albo i lepiej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 wspac to znaczy dobrze? te 360-380? :lol: Czy ten asus Asus P5B będzie lepszym wyborem od gigabyta? Szukam mobo do max. 600zł pod core duo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 do 600 zl to lepszej niz DS3 pewnie nie bedzie.... chyba ze ten Biostar ale narazie go w PL nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) wspac to znaczy dobrze? te 360-380? :lol: Czy ten asus Asus P5B będzie lepszym wyborem od gigabyta? Szukam mobo do max. 600zł pod core duo. no wiesz, zalezy jak bardzo chce sie krecic noi jakiego ma sie procka 6300 ma tylko mnoznik 7x wiec malo wymnazajac latwo obliczy sie ze wychodzi max 2660, to to extreme to nie jest :/ przy e6600 bylo by juz inaczej ;) ale asus to asus i moze mniej problemowy jest niz ten gigabyte, przydala by sie jego jakas konkretna recenzja puki co do dobrego oc to w cenie do 600 zostaje DS3, czekamy na biostara osobiscie tez licze na epoxa Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 epox dawno nie pokazał nic masakrującego - jego ostatni sukces to była 8RDA+ ... teraz nawet w sklepach rzadko widuje płyty tego producenta :/ Biostar może być fajnym wyborem :) czasami jednak przychodzą heretyczne myśli - może jednak ten gigashit taki zły nie jest... :/ ale DS3 Hmmm DS4 niewiele droższy a ma wiele więcej... ale z tego co poczytałem to DS4 jest bardziej kapryśny na pamięci niż DS3 :/ trochę to wszystko zagmatwane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) epox dawno nie pokazał nic masakrującego - jego ostatni sukces to była 8RDA+ ... teraz nawet w sklepach rzadko widuje płyty tego producenta :/ Biostar może być fajnym wyborem :) czasami jednak przychodzą heretyczne myśli - może jednak ten gigashit taki zły nie jest... :/ ale DS3 Hmmm DS4 niewiele droższy a ma wiele więcej... ale z tego co poczytałem to DS4 jest bardziej kapryśny na pamięci niż DS3 :/ trochę to wszystko zagmatwane :P Z moich obserwacji (bawilem sie DS3 i DS4) to jedna i druga tak samo jest kaprysna jezzeli chodzi o pamieci. Sorki, dopiero teraz zmierzylem rozstaw otworów pod radiator na chiepsecie DS3, wynosi on 55mm. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To chyba nie ma innej opcji jak Core2 Duo E6300 + DS3/4 (zalezy ile zostanie kasy) Kręcić to ja go nie musze, tylko czytałem ze po oc jest lepszy od fx60. To by mi wystarczyło :) Czy dam rade na ds3 albo 4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas2005 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 co sadzicie o tej płycie http://www.gral.pl/preview/Intel/IntelBLKD...ATXCore2_39.php ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 co sadzicie o tej płycie http://www.gral.pl/preview/Intel/IntelBLKD...ATXCore2_39.php ?? juz o niej mowilismy, zmiana conajwyzej timingow choc zludnie przypomiana badaxe zapomnij.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester3000 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Ciekawy pełny test najpopularniejszych płyt głównycvh pod c2d http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2797&p=14 oraz uaktualnienie porównania o nowe płyty w oparciu o test Abita http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2799&p=6 Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez tester3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak24dg Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam Posiadam płyte ga-965p - ds3 i mam z nia lekkie problemy. Mam pamieci ddr2 800 goodram pro 2x512mb. Miałem tagana 380w i nie mogłem podkrecic procka co udawało sie na asusie p5b. Zmieniłem zasilacz na chiefteca 620W i udało sie podkrecic, ale po paru dniach dziłaja standardowe ustawienia, czyli 1.86 E6300. Nastepny problem ustawienia pamieci na auto wykrywa normalnie czyli 5/5/5/15 tak samo jest w cpu-z i everescie. Gdy przełącze na manual i zmienie ustawienia 4/4/4/12 cpu-z i everest wykrywa mi pamieci na 3/4/4/9 testowałem juz twistery ddr2 800 i tak samo jest. Zmiana biosu na F2 F3 nic nie zmieniła. Jakieś sugestie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 D9 ? Polecam przejscie do tematu o plycie, tam ci pomoga :) Ktos by refelektowal na Biostar TForce P965 Deluxe za ~600 zl ? Mysle ze tydzien i bylby w polszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam Posiadam płyte ga-965p - ds3 i mam z nia lekkie problemy. Mam pamieci ddr2 800 goodram pro 2x512mb. Miałem tagana 380w i nie mogłem podkrecic procka co udawało sie na asusie p5b. Zmieniłem zasilacz na chiefteca 620W i udało sie podkrecic, ale po paru dniach dziłaja standardowe ustawienia, czyli 1.86 E6300. Nastepny problem ustawienia pamieci na auto wykrywa normalnie czyli 5/5/5/15 tak samo jest w cpu-z i everescie. Gdy przełącze na manual i zmienie ustawienia 4/4/4/12 cpu-z i everest wykrywa mi pamieci na 3/4/4/9 testowałem juz twistery ddr2 800 i tak samo jest. Zmiana biosu na F2 F3 nic nie zmieniła. Jakieś sugestie?? tutaj masz temat o tych płytach http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=208114&st=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak24dg Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witajcie - tak czytam i czytam rozne opisy , testy plyt glownych pod Core2Duo i akos zaczynam miec metlik w glowie. A zaniedlugo bede skladam nowego kompa ( mzoe jeszcze w tym miesiacu) Z posrod prezentowanych w necie plyt wybralem dwie : - Asus P5B Deluxe WiFi - Gigabyte GA-965P-DQ6 Powiedcie mi ktra z nich bedzie lepsza , stabilniejsza i niezawodna ? (napewno bede probowal wyciagnac ze swego prcka ile sia da) Osadze nia niej Core2Duo 2.4Ghz , 2GB (2x1Gb )ramu , jakas karte graficzna (x1600 lub x1800 lub jakiegos geforca) Powiedcie mi takze ile fazowe zasilanie ma plyta Asusa ?( bo jak wiadomo Gigabyte ten ma 12 fazowe) oraz jaki duzy wplyw na stabilnosc i nie zawodnosc ma wlasnie ilosc faz zasilania ( czy te ilosc faz Gigabyte nie jest przesadzone - czy moze lepiej gdy mniej faz ale bardziej dopracowane zasilanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nikt Ci tego raczej nie powie, bo P5B chyba nikt tu nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nikt Ci tego raczej nie powie, bo P5B chyba nikt tu nie ma.... Jak dowiadywalem sie w jednym ze sklepow ( Komputronik) to dosc juz sprzedali egzemlparzy Asusa Skoro malo kto ma Asusa to mzoe Gigabyte ? jak to jest z tym Gigabyte (GA-965P-DQ6)? ( bo slyszalem takie opinie ze w plytach Gigabyte zawsze cos nie tak jest) jak ten model sie prezentuje z nowymi biosami ? ( co jest niedopracowane a co ma dobre strony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witajcie - tak czytam i czytam rozne opisy , testy plyt glownych pod Core2Duo i akos zaczynam miec metlik w glowie. A zaniedlugo bede skladam nowego kompa ( mzoe jeszcze w tym miesiacu) Z posrod prezentowanych w necie plyt wybralem dwie : - Asus P5B Deluxe WiFi - Gigabyte GA-965P-DQ6 Osadze nia niej Core2Duo 2.4Ghz , 2GB (2x1Gb )ramu , jakas karte graficzna (x1600 lub x1800 lub jakiegos geforca) Tez bede kupowal C2D 2,4Ghz i z tych dwoch plyt wybralem P5W DH :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Tez bede kupowal C2D 2,4Ghz i z tych dwoch plyt wybralem P5W DH :D Ja dopiero zamierzam sie do zakupu , czytam analizuje - jak myslisz ile da sie podkrecic tego 2.4ghz ? do ilu pojdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No to lepiej przymierzaj się jeszcze jakieś 2 - 3 miesiące bo dostępność jest fatalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) ja też tak myślę co wybrać i widzę zę jedynym rozwiązaniem będzie zakupić tego Asrocka Xfire( bo tanio a coś tam zawsze wyciągnie przy o/c i potem zmienić na jakieś DFI. W tedy się sprzeda Asrocka i się dużo nie straci) lub poczakać chwilę na tego biostara. Te Gigabyte'y chyba by mnie zdenerwowały chyba od razu jak być coś się waliło, albo by pamiątki nie chodziły. P.S mówimy oczywiście o płycie do 600-650zł do te drogie są raczej lepsze Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jaką płytę do 920zł wybrać pod Conroe? P5WDH Deluxe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq33 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 A co myslicie o ASRock ConRoeXFire-eSATA2, bo mam zamiar go kupic ze wzgledu na cene... (w zamian kupie np. lepsza karte graficzna) Na razie nie mam zamiaru podkrecac procka, bo nie bedzie potrzeby. Dopiero jak gry zaczna zamulac albo cos... Czy ten asrock sie czesto psuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...