kszonek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 ładna ładna, tylko kiedy wyjdzie..... pewnie sie nie doczekamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Pytanie Ile bedzie kosztowac bo jak za 900 zeta to juz taka piekna nie bedzie. Ciekawe czy crossfire bedzie dzialal na slotach 1-3 i czy zrobia na tyle dlugi mostek zeby starczylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Mi sie nie podoba... te radiatory mi sie kojarza z tanteda.. pozatym pasywka na tym chipsecie? moze byc goraco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 lepiej pasiv, niz ten badziewny wyjacy wiatraczek przyklejony do pogietej zyletki jak na LP nf4 :] tu przynajmniej mozna zalozyc jakis normalny wiatraczek i bedzie si... a sama plyta jest niezla... ciekawwe kiedy wyjdzie i ile trzeba bedzie za nia dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Passive bo chyba ma być 90 nm, a cena ponoć ma nie przekroczyc 150$ czyli jakieś 600pln... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, wczoraj dołączyłem do grona posiadaczy C2D - E6400, narazie płyta Asrock dual VSTA - na VIA - narazie się ładnie sprawuje - największą zaletą jest bezbolesna przesiadka - zostawiłem ramy ddr1 i kartę na AGP - z czasem wymienię obie rzeczy a na końcu się przesiądę na jakąś normalną mobo - może na to lanparty ;) Acha - na niekreconych C2D jakie mieliście temperaturki?? ja odczytałem z biosu i bez kręcenia na E6400 jest 42C :/ temperatura wody to 30C :/ czy w biosie jest pomiar z czujnika mobo? czy raczej trzeba użyć specjalnego programu....?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) ja na 6300 @ 2100mhz mam 36'C na wodzie , stres to ok 40/41'C Edytowane 15 Września 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 udało mi się rozwiązać problem :) teraz w stresie mam ok 40C więc tragicznie nie jest - a nawet całkiem nieźle ;) otóż okazało się że łepek od śruby zapinki przykręconej do Storma był przyczyną - opierał się o kawałek socketa i blok przez to nierówno dolegał do powierzchni - jedynie z lewej strony :mur: :mur: :mur: więc nic dziwnego że 50C było... raczej jest dziwne że tylko 50C było.... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 i znow odczyty z modo :mur: ja na bozie przy 7*400@stock mam ~40 w idle i ~52-54 w dual stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Heja po 5 dniach zmagan z nowym mobo (P5WDG2 WS Pro) mogo podac w koncu osiagniecia....powiedzmy.... To jest powiedzmy max plyty. Nie jest jeszcze modowana, wymeinilem tylko chlodzenie NB i mofow...moge zapodac fotki przed i po ;) Zeby ktos nie psioczyl ze 1:1 to HZ sie marnuja, zapodaje fotosa z 4:5 Widac jakie tempy panowaly wtedy u mnie :) Screen zrobiony przed zmiana chlodzenia, teraz robi okolo 420-422 - nie pamietam dokladnie. Ma ktos jakies pomysly jak dobrac sie do wyzszego fsb - strzelac ...byle nie po oczach... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 i znow odczyty z modo :mur: ja na bozie przy 7*400@stock mam ~40 w idle i ~52-54 w dual stress A kto ci powiedział że odczytywałem z czyjnika w mobo?? Używałem Core Temp - odczytuje temperature z procka - z każdego jajka osobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Mi sie nie podoba... te radiatory mi sie kojarza z tanteda.. pozatym pasywka na tym chipsecie? moze byc goraco... ten chipset z tego co pamiętam ma jakieś "śmiesznie niskie tdp";) na poziomie 9, czy 15W. Teoretycznie mógłby chodzić nawet bez żadnego chłodzenia. Chyba nie myślisz, że dfi zaniedbałby chłodzenia chipsetu, gdyby była taka potrzeba? koszt wentylatorka w hurcie to może 2,5 pln, więc na pewno o oszczędność nie chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Panowie, nie widze tam nic tandetnego ani malego...Przeciez chlodzenie na asusasch jest znacznie bardziej tandetne... Hitpajp wyglada swietnie, przykuwa uwage, ale nic pozatym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ja i tak wolę wodę na mostku ;) na obecnym Asrocku VSTA mam już zamontowaną wodę ;) HP na płycie do raczej dla mnie minus :/ choć można podyskutować na temat mosfetów.... choć to przy C2D ma mniejsze znaczenie - te proce mniej prądu żrą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Wszsytko ok... Ale na spodzie tego radiatorka nad mofami, jest wstretna guma o grubosci 1mm....moze ktos pomyslec ze sie nie znam, ale to ciepla racej nie przewodzi...Dalem swoje Curadiatorki na mofy i one wcale sie duzo nie grzeja...Natomiast mostek....ufffff jak goraco... EDIT: Apropos wody, to bede musial sie do ciebie znow usmiechnac.....poczytalem nieco o V2 PRO ;) Edytowane 17 Września 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Takie pytanie: czy programy Speedfan i Everest wspierają C2D ? A jak nie to czy mogą popie... odczyty czujników płyty ? SpeedFan pokazuje mi kompletne bzdury. Jak wziąłem się za jego regulacje w "zaawansowanych" niby pokazało się coś prawdopodobnego, ale płyta zaczęła pokazywać w biosie FAIL napięć. Speedfan zresztą też poazywał dziwne wartości np. +12V = +00,00V. Teraz nie wiem, płyta(jak w podpisie) może walnięta i do reklamacji ? czy ola... te programy ? CPU-Z i Core Temp wskazują wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Olac te progsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 @harryt - ile ci wyciaga fsb ten GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 @harryt - ile ci wyciaga fsb ten GB ?Poszedł na 7 x 355. Dalej nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 wiadomo mniej wiecej kiedy pojawią sie płyty na chipsecie nForce 590 SLI Intel Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zulusman wlasnie czytam Twoja aukcje allegro, czemu szedajesz mobo i proca ? E6400 @ 3.5ghz to niezly wynik. Na co zmieniasz? No jesli mozna zapytac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) NVIDIA nForce® 590 SLI™ Intel Edition płytka ma sie pojawić ponoć za ok. 2 tyg w sprzedaży :) http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=...amp;modelmenu=1 Edytowane 19 Września 2006 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 NVIDIA nForce® 590 SLI™ Intel Edition płytka ma sie pojawić ponoć za ok. 2 tyg w sprzedaży :) wszytlko ladnie piknie, ale osobiscie szybciej przesiade sie na CF niz kupie plyte na nf590/C19 dla samego SLI :/ paranoja normalnie - SLI na intelu nie, bo nie, a CF tak, ale jak dlugo? z CF za chwile moze byc podobnie jak z SLI. normalnie jak dzieci, a nie powane firmy. dogadac sie nie moga :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Najlepiej wybrac cos na 975X - masz i CF i SLI - a niedlugo moze i oficjalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Najlepiej wybrac cos na 975X - masz i CF i SLI - a niedlugo moze i oficjalnieno CF jest zgadza sie, ale jak dlugo? do momentu, az amd/ati nie wyda swojej plyty? a SLI, niby dziala, ale na "polamanych" sterach, bez supportu, bez mozliwosci zainstalowania nowych, a jak dlugo ? nv bedzie teraz na sile wciskac nf590/c19, tak wiec do momentu "opanowania" rynku przez nf590/c55 watpie, aby nv oficjalnie wsparlo SLI na intelu. ale co najciekawsze - nv nie ma /nie widzi problemow z wsparciem SLI na intelu w przypadku kart 7950gx2 :angry: normalnie paranoja :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 @FanEk Chce tansze mobo i zainwestowac w lepszego procka, lepszego = z wyzszym mnoznikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 NVIDIA nForce® 590 SLI™ Intel Edition płytka ma sie pojawić ponoć za ok. 2 tyg w sprzedaży :) http://zeus.asus.com/hq/products4.aspx?l1=...amp;modelmenu=1 brawo, samemu tez mozna poszukac :lol: ja bym sobie darowal płyty na tym chipsecie, już lepiej 975, mimo wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Szkoda tylko ,ze jak zwykle u asusa jest to wersja super ekstra hiper premium wifi i cena zapewne bedzie oscylowac kolo 800-900 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 MSI, chipset P965 i CrossFire: http://twojepc.pl/news13107.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 @FanEk Chce tansze mobo i zainwestowac w lepszego procka, lepszego = z wyzszym mnoznikiem... O jeee, to ma sens, wlasnie rozwiales moja rozkmine co do mobo i proca, wezme E6600 i P5w Dh Deluxe. Testy zapodam za miesiac bo jako ze znajduje sie w usa w tej chwili to w Polsce wszystko juz bedzie zlozone. Dziekowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...