Drejfus Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) co powiecie na: ASUS P5W64 WS PRO, 975X nowki za 650zl od sztuki... narazie bede mial 2 dla ludzi z forum... pelna gwara!! to samo co Zulusman'a Asus P5WDG2 WS Professional 975X tylko z 4x PCIe 16x :) i za 650zl a nie za 1000 :P No i Polska gwarancja a nie sprowadzane z Niderlanden... Edytowane 20 Września 2006 przez Drejfus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Kupiłem moją kilka dni temu za 630zł+wysyłka. Jeśli ktoś wyrówna taka cenę za P5W64, to biorę jeszcze jedną :wink: EDIT: Mówię jak najbardziej poważnie => http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212610 Info/oferty/negocjacje na PW :wink: Edytowane 19 Września 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 nie bede sie z Toba licytowal :P lepiej powiedz jak sie F3 spisuje a nie mi konkurencje robisz :P Kupiłem moją kilka dni temu za 630zł+wysyłka. Jeśli ktoś wyrówna taka cenę z P5W64, to biorę jeszcze jedną :wink: to miales wielkie szczescie. gratuluje i przy najblizszej okazji usciskam reke, bo ja ich po tyle w hurcie nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 to prawda bo 630zl to drastycznie niska cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Witam Składam właśnie kompa na E6600 i wybieram płytę główną dla siebie. Wybór wstępnie padł na P5B-Delux. (jeśli jest coś ciekawsze TOP-end to chętnie usłyszę jakiś porady co do wyboru) I moje główne zapytanko dotyczy czy ta płyta główna nie będzie miała problemów z 2GB kościami pamięci (chce miec 4x2GB):) (nie powinna ale kto ją tam wie:) wole się upewnić - jak by co reszta zestawiku to Quadro 3500, 2x250GB Caviar Sata II i całość będzie zasilać Silverstone Zeus 560W) Dzięki z góry za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) To w jaki sposob ta plyta znalazla sie w Polsce juz teraz w takiej cenie, bedzie zagadka przez dlugi czas, przynajmniej dla mnie... Nie mniej, P5W64 nie ma PCI-X, co moze stanowic powazna przeszkode dla niektorych maniakow SCSI. Dodam jeszcze ze od samego poczatku nie mialem zamiaru sprzedawac za 1000 zl - wiesz ile prowizji z takiej transakcji trzeba zaplacic ?? ;) EDIT: @quinki A na jakim systemie bedziesz pracowal ? jesli 32bit, to mozesz zaoszczedzic na ramach i kupic wypas plyte ;P 32 bit mapuje "tylko" 3GB jesli dobrze pamietam, wiec nawet 4GB to i 1 za duzo. Jedna kosteczka wg skapca to ~950-1000 PLN - powiem tylko wOw Do tej maszyny wybralbym cos na 975X. Do 6600 nei jest ci potrzebne wysokie FSB, trzymac cie bedzie procesor - nic nie piszesz na temat chlodzenia - jesli AC- to wystarczy ci FSB-420 -> 3.7GHz Edytowane 20 Września 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Więc tak chłodzenie to Scythe Infinity (+ Cool Laboratory) czyli AC w najlepszym wykonaniu i nie mam zamiaru kręcić jakoś maxymlanie to musi być stabilne 24h na dobe przez 365 dni w roku (i więszkość czasu będzie pod obciążem, albo scena w maxie obrabiana albo rendering) , no ale wiadomo że pewne OC i tak napewno będzie;) Jaka wtakim razie płyta będzie najciekawsza?? (ważna jest też cena... 1000 zł na płyte w tym momęcie jest poza moim zasięgiem - max 800zł ;) niestety już się na reszcie wykosztował i wszystko poza prockiem i płytą już zamówione) Co do ramów to będe poracował w 64 bitach (narazie XP a z czasem Vista) więc jak najbardziej wykożystam nawet i te 8 GB ( z tego co pamiętam to 64 bitowy system potrafi już zrozumieć 16 GB na pokładzie;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Więc tak chłodzenie to Scythe Infinity (+ Cool Laboratory)...bierz P5W64 za 700 zlociszy i sie w ogole nie zastanawiaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moim zdaniem tylko to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Heheh za 700 zł??:P A gdzie ja to za tyle dostanę?? (koniecznie muszę mieć fakturkę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Heheh za 700 zł??:P A gdzie ja to za tyle dostanę?? (koniecznie muszę mieć fakturkę) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2324715 //edit dobra, zeby nie było ze Szwa...wróć, Niemca faworyzuje to: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2324707 Edytowane 20 Września 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Poszukuję w miarę taniej, a przede-wszystkim DOBREJ płyty pod c2d E6300, pozwalającej na dobre oc, conajmniej do FSB 400MHz (2,8GHz) przy zwykłych 667MHz pamięciach. Druga sprawa to czy będę mógł kożystać na wymienionych płytach z dysku oraz nagrywary DVD podpiętych TYLKO na taśmie ATA, kupna HDD na SATA niestety mój budżet nie wytrzyma, a z tego co widziałem w specyfikacji I965 nie posiada zintegrowanego kontrolera IDE :[ Narazie wpadł mi w oko Gigabyte 945P-S3 tani i ze sporymi możliwościami, choć prawdę mówiąc wolał bym coś na i965 tyle, że z tego co wiem MSI 965Neo-F ma raczej słabe możliwości oc, a Intel DP965LTCK wogóle ich nie ma, a niestety droższych płyt mój budżet też nie obejmuje :( Czy coś ciekawego w tej cenie (~400zł) ma szansę się pojawić w perspektywie góra miesiąca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) czy dobrze czytam piszecie o tej mobo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31761 za 700 złociszy nówce :) jak tak to ja z chęcią wezmę za ok 800zł od zaraz. ale może być taniej :) jakby co info na pw Edytowane 20 Września 2006 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 piszemy o tej mobo ;] u mnie sie skonczyly na chwile obecna, nowa dostawe powinienem miec ok piatku/poniedzialku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 http://www.gral.pl/preview/Asus/AsusP5W64W...59.php?wywol=lm gdzie mozna ją kupić najtaaaaaniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Z tego co widze to chyba wlasnie w gralu.. bo Niemiec ma ja po 700 zl :] (o ile jej z czyms nie pomylilem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) P5w64 pro 650zl... FW GW jeszcze jedna mi zostala.... Edytowane 20 Września 2006 przez Drejfus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 właśnie zbliża się chwila wymiany mobo (po 1 trzeba będzie coś kupić) :) gorzej że nie jestem w stanie podjąć decyzji MSI 975x PowerUp/AB9 Pro/P5W64/P5B/P5Bdlx coś do 700 - dobrze byłoby gdyby mobo robiło fsb 500 (przy moim e6300) i nie gryzło się z GDPro ;) jeszcze 1.5tyg ale dobrze byłoby wiedzieć co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 chchesz miec spokoj z pamieciami - nie bierz gb - reszta chyba sobie daje rade z kazdymi... co do p5w64 - ile ona robi max fsb na mnozniku ok x7 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 na jednej ze sztuk zrobilem 7*460 a wlasciwie nie ja tylko znajomy, ktory ma sklep z ktorego biore dla Was sprzet :) tylko mobo nie polubila sie z ELK7200 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 właśnie zbliża się chwila wymiany mobo (po 1 trzeba będzie coś kupić) :) gorzej że nie jestem w stanie podjąć decyzji MSI 975x PowerUp/AB9 Pro/P5W64/P5B/P5Bdlx coś do 700 - dobrze byłoby gdyby mobo robiło fsb 500 (przy moim e6300) i nie gryzło się z GDPro ;) jeszcze 1.5tyg ale dobrze byłoby wiedzieć co i jak :) Zaznaczyłem te elementy, które do siebie nie pasują :wink:. Z Abitem jeszcze nic pewnego, P5B dlx powinno pójść, a na P5W64 też już były screeny 500x7 na XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 hmm na p5b zwykłym jest kilka rekordów z fsb >500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Raptor wez p5b dlx... 660 zl w pcprojekt.pl :) ja juz mam swoja z serwisu i jestem zadowolony :D p.s jestes z Kraka/okolic to mozesz jechac i odebrac osobiscie :> Edytowane 21 Września 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 do pcp mam 10min ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Zaznaczyłem te elementy, które do siebie nie pasują :wink: . P5B dlx powinno pójść Z paluszkiem w pupci..... 500 1:1 spokojnie, pamiętac jednak nalezy o strapie w wydaniu Asusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Hanu probowales moze Odpalic mobo w biosie na FSB 400 i jechac clock genem do 450? pojdzie z tym niskim strapem na 450? bo tak mam zamiar mniej wiecej ganiac procka i myslalem ze moze probowales... wydajniej by bylo na pewno ale czy mobo da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Tak , ale nie było to wydajniejsze niż zabawa pow. 500 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ale mi tyle RAM nie pojdzie raczej... Dlatego mi zalezy na strapie dobrym i clockgenem auto podciagac bedzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Hanu probowales moze Odpalic mobo w biosie na FSB 400 i jechac clock genem do 450? pojdzie z tym niskim strapem na 450? bo tak mam zamiar mniej wiecej ganiac procka i myslalem ze moze probowales... wydajniej by bylo na pewno ale czy mobo da rade?Dojechalem clockgenem do 480MHz, potem czarna dziura. Na 480MHz klikasz zastosuj i na tym koniec :lol: System zaczyna mulic i za chwile zwiecha. Na 400MHz @ 450MHz wsio dziala spoko i strap sie nie przelacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 To pieknie.. dzieki za info =) mysle z tak bede wlasnie latac na codzien.. o ile sie uda i procek nie jest padaczka totalna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...