Gość lucas234 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Kolejna płyta glowna pod core tym razem DFI Infinity na 965P: VCPU: Default+787.5 mV VMEM: 3.375 V VNB: 2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 jakies przewidywane ceny, dostepnosc , .. ? o testach nie wspominam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A co powiecie na uzupełnienie listy o znaczki dla płyt godnych polecenia i ostrzeżeń przed tymi naprawdę słabymi ?Jestem za :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) jakies przewidywane ceny, dostepnosc , .. ? o testach nie wspominam :] link do xs: http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=130493 co do ceny to amerykance cos brzdakaja o $150 takze nie powinno byc zle i wydajnoscia miazdzy asusa p5b deluxe http://csd.dficlub.org/pgpbb2/viewtopic.ph...&highlight= Edytowane 18 Stycznia 2007 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 hmm no ladnie to jestem ciekaw kiedy bedzie u nas dostepna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Wychodzi na to, że płytka będzie w granicach (przy kursie 2.995 dolara i marży dla sklepu i Kaczek, łącznie 30%), że zapłacimy za nią 584,025 zł plus koszt wysyłki. Pytanie, co będzie lepsze. Asus P5B Deluxe 1.04G, czy DFI Infinity P965? Jak na razie, to tańsza o 80 zł DFI "morduje wszystkie inne" (cytat z tamtych skośnych for). Edytowane 18 Stycznia 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Hmmm tak się przyjrzałem fotce - ta mobo ma jakieś dziwne mocowanie na NB :/ z jednej strony haczyk.. z drugiej nie bardzo widzę - po ukosie napewno idą - ale jeszcze ma otwory - jeden widać - drugi pewnie jest zasłonięty przez radiator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Gdzie ty tam widziśz otwór do mocowania NB? Ten obok NB, który jest widoczny, to otwór mocujący płytę do budy. Innego nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Kolejna płyta glowna pod core tym razem DFI Infinity na 965P: VCPU: Default+787.5 mV VMEM: 3.375 V VNB: 2V a dopiero co p5b-e plus kupilem... mam nadzieje ze dfi pokaze pazurki i jeszzce niedlugo pozbede sie asusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 szkoda tylko ze wydajnosc w 3d do niczego. Ale napeicia ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Moze ktos madry wyjasni mi fakt - mialem chiefteca 20 +4 zasilacz i stale problemy i temperature procka okolo 50 stopni w idle, teraz jakis mega wypas warty z flaszke 0,7 "lampart" by pronox i mam 38 stopni okolo w idle. Obudowa otwarta. Procek 6300 i p5w hh deluxe. Lampart ma 24+4 - to az takie ma znaczenie? Jutro kupie jakis sensowny zasilacz co by ktos nie napisal ze mam zasilacz mniej niz 10% plyty glownej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_noopy Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) @kszonek - co uwazasz za kiepska wydajnosc w 3D? Edytowane 19 Stycznia 2007 przez s_noopy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 965P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Co sądzicie o płycie Abit AB9 Pro? Bardzo mało jest informacji na forum o niej. Czy warto brać tego Abita? A może lepiej dopłacić i kupić Asus Commando albo Asus P5W64 WS Pro lub Abit AW9D MAX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 ja bym dopłacił na tej mobo raczej bardzo nie pokręcisz :? weź któregoś z asusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 no właśnie co sądzicie o Abicie AB9 Pro...wyadje sie byc bardzo stabilną płytką...podobno 440 FSB to max, ale nowe biosy mają coś zmienic...ma bardzo dobre układy zasilania i mały vdrop... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jak duża jest różnica w wydajnośći 3D pomiędzy płytami na chipsetach P965 a (975x,6xxi)? Czy zależy ona od karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 a co sądzicie o tej płytce za tą cene: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=6421 strasznie tanio jak na 975x a to już w ogóle jest na rynku? myślałem że dopiero ma wyjść za jakiś czas :] http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=6422 a i jeszcze co sądzicie o AsRock 4COREDUAL-VSTA?? myślicie że coś poprawili w stosunku do poprzedniej wersji dual-vsta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 a co sądzicie o tej płytce za tą cene: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=6421 strasznie tanio jak na 975x a to już w ogóle jest na rynku? myślałem że dopiero ma wyjść za jakiś czas :] http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=6422 Infinity juz dlugo jest na rynku i z nowym biosiem nawet rozwinela skrzydla w miare. LP RD600 to najwolniejsza mobo na rynku, czyt. wydajnosc chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Tutaj jest o Abicie IB9. Czy z tego linka mam rozumieć, że na E4300 + IB9 nie da się ustawić FSB:DRAM 1:1? Dokładnie chodzi mi o: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « "Wer meinen P5B Deluxe-Erfahrungsbericht gelesen hat, der wird sich an meinen Unmut über die verlangsamte Strap-Einstellung oberhalb von 400 MHz FSB erinnern. Abit geht hier einen anderen Weg und lässt dem User freie Auswahl. Entweder, man lässt die CPU eine Vorgabe machen, oder man stellt manuell 533, 800 oder 1066 ein. Somit kann verhindert werden, dass beim Verstellen des FSB andere performancerelevante Einstellungen verlangsamt werden. Interessant ist, dass der verwendete E4300 trotz seines 200 MHz Frontsidebuses mit einer Strap von 1066 betrieben wird. Ich habe zu beginn auf die Einstellung von 800 gesetzt. Hier muss der User jedoch aufpassen, da mit der Wahl der Strap-Einstellung der maximal erreichbare Frontsidebus maßgeblich beeinflusst wird. Wer nicht übertaktet, kann mit dieser Einstellung hingegen noch Performance gewinnen." i później » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « "Generelle Aspekte und Beobachtungen 1. Strap-Einstellung Diese Einstellung hat nicht nur performancerelevante Einflüsse sondern auch Einflüsse in Sachen Speichertakt. Der P965-Chipsatz kann generell nur DDR2 533 als kleinste Einstellung für den Speichertakt. Und alle Core 2 Duos haben von Hause aus den Strap-Wert von 1066. Diese beiden Werte ergeben einen minimalen Speichertakt von DDR2 533 respektive einen Teiler von 1:1. Wählt man an dieser Stelle 800 oder gar 533, so ändert sich dieser minimale Speicherteiler. Bei 800 läuft der Speicher minimal mit 3:4, bei 533 wären es gar 1:2. Das hat zur Folge, dass bei niedriger Strap-Einstellung sehr hohe Speichertakte erreicht werden."[\spoiler] Edytowane 24 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Panie i Panowie, potrzebuje szybkiej i jednoznacznej odpowiedzi (na podstawie testów zapewne), którą płytę wybrać do maksymalnego podkręcenia C2D. Zmieniam platformę z tej w podpisie. Jestem tu już parę lat i wiem, że na moje pytanie na pewno jest gdzieś odpowiedź. Sęk w tym, że nie mam czasu tego wszystkiego czytać więc proszę tylko o podanie obecnego faworyta lub ew. płytę na która warto poczekać powiedzmy maks 2 msc. (dla porównia, gdyby ktoś zadał podobne pytanie, ale w kwestii płyty pod 939 to odpowiedź jaka powinna paść to DFI NF4.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 EVGA 680i - łącyz sobie wydajność 975x i podatność na oc 965 a przy tym niebywale stabilna - nie to co Asusy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) którą płytę wybrać do maksymalnego podkręcenia C2D jak możesz do maxymalnego OC polecać evge :lol2: evga napewno nie jest najlepsza, po pierwsze wydajnościowo gorsza od 975x, nie wiem skąd takie porównanie u Ciebie, po drugie to samo jak możesz porównywać do 965 na którym osiągano FSB600 a ta evga nie wiem czy nawet przekracza 480 jeśli możesz poczekać to na samej górze masz odpowiedź na co warto Edytowane 24 Stycznia 2007 przez elek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) jak możesz do maxymalnego OC polecać evge :lol2: evga napewno nie jest najlepsza, po pierwsze wydajnościowo gorsza od 975x, nie wiem skąd takie porównanie u Ciebie, po drugie to samo jak możesz porównywać do 965 na którym osiągano FSB600 a ta evga nie wiem czy nawet przekracza 480 jeśli możesz poczekać to na samej górze masz odpowiedź na co warto OK, DFI do mnie przemawia. Kiedy będzie w PL? Ps.: czytałem testy tej EVGA i ne jest zła (jednak ten asus na 965 osiągnał trochę więcej) ps2: handluje tu ktoś selektami c2d? Edytowane 24 Stycznia 2007 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 co do C2 moge Ci podać namiary na kolesia nie mówie że evga jest zła ale dla mnie to półśrodek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 co do C2 moge Ci podać namiary na kolesia nie mówie że evga jest zła ale dla mnie to półśrodek :/ No to strzelaj na prv. Oczywiście koleś ma być pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 co do C2 moge Ci podać namiary na kolesia nie mówie że evga jest zła ale dla mnie to półśrodek :/ EVGA + pamięci na T1(Potrzebne dobre pamięci) - FSB 500 i wyżej, wydajność w 3D i prawdziwle SLI 16/16 Jeśli masz na mysli same takty - to zgoda - 965 jest liderem i jest tak jak mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 no dobra 1T, a ja sobie ustawie 2:3 i mam więcej mhz i podobne rezultaty. na korzyść evgi przemawia SLI, chociaż dla mnie wogóle nie przydatne bo jestem anty zwolennikiem układów sli. Z tym FSB 500 i wyżej przesadzasz aż takiego oc to one nie robią 965 jest najlepszy pod względem wydajność/OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 no dobra 1T, a ja sobie ustawie 2:3 i mam więcej mhz i podobne rezultaty. Czy to znaczy, że na 965 nie można ustawić 1T? Toż to zbrodnia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 no dobra 1T, a ja sobie ustawie 2:3 i mam więcej mhz i podobne rezultaty. na korzyść evgi przemawia SLI, chociaż dla mnie wogóle nie przydatne bo jestem anty zwolennikiem układów sli. Z tym FSB 500 i wyżej przesadzasz aż takiego oc to one nie robią 965 jest najlepszy pod względem wydajność/OC Twoje pytanie trochę mnie zmobilizowało do poczytania o 680i ;) - trochę poszperałem na XS i wygląda na to że Asus p5n32e-sli jest całkiem ciekawą pozycją - o ile na strikera sporo osób jedzie - głównie posiadacze za bugi do poprawienie których Asus się nie kwapi... o tyle p5n32e-sli już na starcie ma mało bugów - np. dźwięk i raid, Z kolei najszybciej poprawki wprowadza EVGA jeden z temacików : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...light=evga+680i mam nadzieję że się będzie rozwijał - coś wspomiają o Abicie i DFI na 680i - niby mają być tkaie super... co będzie to zobaczymy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...