Mardok Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 E6750 jest jak na lekarstwo wiec nic po serii nikt ci nie powie poza tym iż jak na razie te co się pokazały były całkiem w porządku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Facecie zamiast robić w majty - włóż procka do płyty i sprawdź ... Pierwsze E6750 maja miły zwyczaj bujac się loozem do 3600, a to nie jest już mało. Oczywiście mówimy tutaj o OC 24/7 - vcore 1.41 bios vel 1.352 Cpu-z - temperatura nie przekracza 60C w duszny dzien. 3.8 jak najbardziej realne, z Wc jeżeli cpu pozwoli i 4 Ghz mozna walczyć Ale to chyba temat o płytach? No wiec wszystko to na IP35-E: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-puchatek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Facecie zamiast robić w majty - włóż procka do płyty i sprawdź ... Gdybym tylko mógł to bym tak zrobił ale to jest wersja box i nie mogę rozpakować. Czyli go zostawię bo jest jednym z pierwszych a teraz pewnie by mi przysłali nowszą serie. Wiem ze to jest temat o płytach ale wcześniej było o serii procków dlatego tu napisałem bo wydawało sie (i jak sie potwierdziło) ze jest tu dużo osób które sie znają. A tak przy okazji to napisze gdzie kupowałem bo to jest powiązane. Sklep agito i dlatego mam możliwość zwrotu bo paczka była rozwalona i wszystko sie pogięło procek najmniej ucierpiał . Jak będziecie zamawiać w agito to zwracajcie uwagę na opakowanie zażądajcie porządnego -Caleb- a mozesz mi jescze podać jaki masz nr serii na procku. Dodam bo to jest temat o plytach procek bedzie chodzi abit quad gt Edytowane 18 Lipca 2007 przez misiek-puchatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 -Caleb- a mozesz mi jescze podać jaki masz nr serii na procku.Za późno pytasz bo już załozyłem Nęndze i ubabrałem cpu pastą :-| Również brałem w Agito wiec byłbym dobrej myśli na twoim miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-puchatek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Za późno pytasz bo już załozyłem Nęndze i ubabrałem cpu pastą :-| Również brałem w Agito wiec byłbym dobrej myśli na twoim miejscu. Ok dzieki czyli zostawiam im wczesniej zamawiany tym lepiej:) jeszcze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Za późno pytasz bo już załozyłem Nęndze i ubabrałem cpu pastą :-| Również brałem w Agito wiec byłbym dobrej myśli na twoim miejscu. Mozesz pokazac ( sprawdzic ) czy poleci wiecej niz 3700/3750MHz na tym 1.4V ? Ciekawi mnie to bo obecny cpu fika wlasnie tyle na 1.4V, ale temp niezbyt [b2] i tak sie zastanawiam nad G0, tyle ze gnioty tez sie trafiaja jak w kazdym step. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Za późno pytasz bo już załozyłem Nęndze i ubabrałem cpu pastą :-| Również brałem w Agito wiec byłbym dobrej myśli na twoim miejscu. Przeca na pudełku jest na tej białej naklejce w miejscu FPO#: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Mozesz pokazac ( sprawdzic ) czy poleci wiecej niz 3700/3750MHz na tym 1.4V ? Ciekawi mnie to bo obecny cpu fika wlasnie tyle na 1.4V, ale temp niezbyt [b2] i tak sie zastanawiam nad G0, tyle ze gnioty tez sie trafiaja jak w kazdym step.Na zabawy w większe OC przyjdzie pora - nie jestem w 100% pewien stabilności ramu i mobo ... miałem kilka resetów bez przyczyny - sprzet w idle ... wiec musze pier sie z tym uporac. Temperatura przy 3600 - 1.43 bios - max 50C Orthos - co sądzicie? Faktycznie coś na boxie jest - L719A784 Edytowane 18 Lipca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ...tak sie zastanawiam nad G0, tyle ze gnioty tez sie trafiaja jak w kazdym step. potwierdzam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam spotkał się ktoś może już z płytami Galaxy opartymi o chip n650i ULTRA, ja ostanio zauważyłem na sieci jakieś własne takie Galaxy przypominające z nazwy i jak najbardziej z wyglądu płyty EVGA. Czy te Galaxy to tak naprawdę przefarbowane EVGA z ich wszystkimi zaletami tylko w jwszcze lepszej cenie??? A odnosnie EVGA słyszałem iż pomimo dość znacznych możliwości OC i zasialania 6-fazowego moga się niestety poszczycic dośc znacznym V-dropem i nie najlepszą stabilnością zatem ak wyglada sprawa z tymi 650i ultra tak naprawdę opłaca się to czy lepiej brać jakieś MSI P6N SLI V2 bądź Fi a swoją drogą to która z tych dwóch będzie lepsza do E2140/2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Szukam dobrej i w miare taniej (okolo 350zl) plyty glownej dla E2140(moze 2160), ktora pozowoli na srednie oc, oraz bedzie posiadala mozliwosc zamiany predkosci obotow wiatraczkow z poziomu systemu operacyjnego - np wiatraczek na procesorze, grafice, a szczegolnie podlaczony dotakowo dodatkowo do obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam spotkał się ktoś może już z płytami Galaxy opartymi o chip n650i ULTRA, ja ostanio zauważyłem na sieci jakieś własne takie Galaxy przypominające z nazwy i jak najbardziej z wyglądu płyty EVGA. Czy te Galaxy to tak naprawdę przefarbowane EVGA z ich wszystkimi zaletami tylko w jwszcze lepszej cenie??? A odnosnie EVGA słyszałem iż pomimo dość znacznych możliwości OC i zasialania 6-fazowego moga się niestety poszczycic dośc znacznym V-dropem i nie najlepszą stabilnością zatem ak wyglada sprawa z tymi 650i ultra tak naprawdę opłaca się to czy lepiej brać jakieś MSI P6N SLI V2 bądź Fi a swoją drogą to która z tych dwóch będzie lepsza do E2140/2160 Galaxy - 4 fazy EVGA - 6 faz Inne rozmieszczenie gniazd więc nie to samo. Oba - made by Foxxcon (ECM) EVGA -duży Vdrop, nie ma problemów ze stabilnością o ile uwzględnisz Vdrop przy ustawieniu V. Czasem problem z włączeniem z wartościami po oc( ale to pewnie z powodu Vdrop ;)) Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam Asusa P5W64 WS PRO który ostatnio coś marudzi miałem na niej fsb 440 a teraz spadło do 400, :mur: (może winić temu tagan 380W z jedna wtyczka atx 4pin?) Zastanawiam sie nad zmiana płyty ponieważ procesory z szyna 1333 maja niskie mnożniki wiec nie zaszaleje na mojej :angry: Jaka płytę byście poradzili, płyta ma być wydajna (wydajniejsza od i975), stabilna, z dobrym oc bez modów, nie gigabyte ( nie lubię tej firmy), w cenie do 600~700zł Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Podlaczam sie do pytania HeretyKa. Sam mam P5W DH i oc drastycznie spadlo z 425 do 380, a potem do zupelnego defaulta :? Rowniez wymagam wydajnosci, dobrego OC i bezproblemowosci. Zastanawiam sie nad P5K Dlx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam Rozgladam sie za plyta pod Q6600, DDR2 pod uwage biore: Gigabyte GA-P35-DQ6 (odstrasza mnie nieco te kosmiczne chlodzenie, infinity pewnie tam nei da sie wcisnac) Asus P5K Deluxe (slyszalem ze ostatnie asusy potrafia padac, dali mniej sekcji zasilania, 3 zamiast zalecanych 4, tylko nie wiem czy dotyczy to tez tej wersji plyty) Abit IP35 Pro (wyglada rozsadnie, dopiero teraz mi do glowy przyszla wiec nie czytalem o niej nic) Glownie chodzi mi glownie o stabilnosc, potem o OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam Rozgladam sie za plyta pod Q6600, DDR2 pod uwage biore: Gigabyte GA-P35-DQ6 (odstrasza mnie nieco te kosmiczne chlodzenie, infinity pewnie tam nei da sie wcisnac) Asus P5K Deluxe (slyszalem ze ostatnie asusy potrafia padac, dali mniej sekcji zasilania, 3 zamiast zalecanych 4, tylko nie wiem czy dotyczy to tez tej wersji plyty) Abit IP35 Pro (wyglada rozsadnie, dopiero teraz mi do glowy przyszla wiec nie czytalem o niej nic) Glownie chodzi mi glownie o stabilnosc, potem o OC. GA-P35-DQ6 - chłodzenie może i kosmiczne ale za to bardzo wydajne. Nie ma potrzeby stosować dodatkowego nawiewu. prowadzenie ramek trochu nienajlepsze - przynajmniej moich. Obiecali poprawić w nowym biosie ... obaczym. Ogólnie jak na moje potrzeby płyta bezproblemowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Czytając recenzje, słuchając opini użytkowników odnoszę warzenie ze nie ma płyty która będzie stabilna, dobra w oc, wydajna, trwała a przy tym w rozsądnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Gigabyte GA-P35-DQ6 (odstrasza mnie nieco te kosmiczne chlodzenie, infinity pewnie tam nei da sie wcisnac)Mam DQ6 - Infinity wchodzi bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 cze No i sobie zabilem ćwieka, bo zobaczylem test jak to Core2Duo jest o 30% szybsze od AMD X2 3800+ przy tej samej czestotliwosci (gry). Ja ze swojego kompa jestem zadowolony ale musze zmienic cos bo kase dostalem i niestety musze wydac. Czy wy tu macie jakas fajna plyte pod Intela Core2Duo tak jak moj kultowy LanParty ? Plyta mi wyciagnela ten Venice z 2200MHz na Epoxie do 2700MHz na DFI. Sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 cze No i sobie zabilem ćwieka, bo zobaczylem test jak to Core2Duo jest o 30% szybsze od AMD X2 3800+ przy tej samej czestotliwosci (gry). Ja ze swojego kompa jestem zadowolony ale musze zmienic cos bo kase dostalem i niestety musze wydac. Czy wy tu macie jakas fajna plyte pod Intela Core2Duo tak jak moj kultowy LanParty ? Plyta mi wyciagnela ten Venice z 2200MHz na Epoxie do 2700MHz na DFI. Sam nie wiem. Jak chcesz na intela też są fajne DFI np ta: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239255 Tylko cena już nie jest tak fajna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. Stoję przed dylematem co wybrać na P35. Chciałbym żeby płyta naprawdę była dopracowana, stabilna i dobrze się kręciła. Musi posiadać wewnętrzne Serial ATA II - minimum 6 sztuk, wyjść USB - 4 minimum. Z tego co się rozejrzałem kilka płyt spełnia te wymagania, ale nie wiem która z nich będzie najlepszym wyborem. Asus P5K3 Deluxe / WiFi-AP Intel P35 Gigabyte GA-P35-DS4 I inne z tej firmy Abit IP35 i wersja pro Może ktoś ma inne pomysły. Sprzęt mi zaczął świrować, łapać 5 sekundowe frezy, jedna parka memek mi padła i podejrzewam o to płytę główną. Są z nią same problemy, więc chcę się jej pozbyć. Dodatkowo zapodałbym C2D E6850. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 P5K3 to wersja dla pamiątek ddr3 więc raczej odpada. Ja na Twoim miejscu kupiłbym P5K dlx lub IP35 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 P5K3 to wersja dla pamiątek ddr3 więc raczej odpada. Ja na Twoim miejscu kupiłbym P5K dlx lub IP35 Pro. Dokładnie zaszła pomyłka nie to wkleiłem co chciałem. Chodziło mi o to mobo: Asus P5K-E/ WIFI-AP Intel P35 Na płytę nie chciałbym wydać więcej jak 600zł Może napisz jeszcze dlaczego wybrałbyś na moim miejscu właśnie te płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Bo DFI na p35 kosztuje chore pieniądze, GB ma strasznego strappa a MSI bym nie kupił bo zawiodłem się na tej firmie. Zostaje jeszcze Foxcon, ale jakoś nie mam zaufania do tej firmy. W sumie kiędzy P5K-e a DLX nie zauważysz większej różnicy więc po co przepłacać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 GA-P35-DS4, po przeczytaniu recenzji kusił mocno, ale już przestał, skoro sugerujesz zapomnieć o tej płycie. Msi też całkiem dobrze wypada, tylko nie spełnia moich potrzeb(za mało Sata). Pozostaje Asus. Wielkie dzięki za pomoc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) GB ma strasznego strappaprzecież performance level zmieniasz w biosie! Ale skąd możesz wiedzieć, skoro GB na P35 nie miałeś i nie masz o nich pojęcia. Za to radami sypiesz jak z rękawa :angry: Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 mach82, a co Ty byś polecił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 mach82, a co Ty byś polecił?Tanio i dobrze - Gigabyte P35-DS3R. Droższa jest wersja DS4, tylko że musisz zdecydować, czy warto dopłacać, bo w OC różnic raczej nie zauważysz. Asus P5KR - rywal P35-DS3R. Dobra płyta, jednak: ma gorszy dźwięk, mniej SATA, gorszy layout, gorszy blok zasilający CPU, za to ma IEEE1394 Abit IP35 - konkurent DS4. Jak chcesz płytę do 450zł, to ja bym stawiał na P35-DS3R. Do 600 zł DS4 lub IP35. Świetnie prezentuje się Asus P5K-E/ WIFI-AP (cena do 600zł), ale tej płyty jeszcze nie dane mi było przetestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mozna jeszcze IP35-E, to samo co IP35 ale bez RAID i za niecale 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Nawet przydatny artykuł: porównanie podkręcania na trzech popularnych płytach na P35, kwestia podwójnego startu też. http://www.frazpc.pl/artykuly/553/ABIT,/FO...nie/podkrecanie Abit, Foxconn i MSI. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...