PITer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 jak szybko to 1M policzyl? jezeli mozesz to daj wyniki 2245114[/snapback] a ja mam kilka pytan o DS3: ile max na mem? w instrukcji pisze tylko +...V a jaka jest bazowa wartosc? czy 2.3/2.4 da rade puscic? jak z regulacia VCore? czy wystarczajaca? czemu 395 granica, skoro na XS puscili na 450 :| to mnie najbardziej dziwi... ale na to nikt chyba nie odpowie... ehh poczekam az jeszcze pare os ja kupi ;) w biosie jest +0.5V max, czyli jezeli domyslnie jest 1.8 to wychodzi 2.3V, w biosie nie podaje napiecia, tylko czy jest OK lub zle. Vcore do 1.6v Co do FSB to nie wiem czemu 395, ale wydaje mi sie ze cos blokuje, mysalem ze dzis sprawdze na E6300 ale niestety juz sie wszystkie sprzedaly :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 a 'czemu' kolegi 630 chodzi tlyko na 4,5 ghz, skoro na XS puscili na 7ghz? nie no masz racje, ale 450 a 395 to roznica jest... i zreszta znowu pojawia sie to magiczne 400Mhz nie do przeskoczenia... :| w biosie jest +0.5V max, czyli jezeli domyslnie jest 1.8 to wychodzi 2.3V, w biosie nie podaje napiecia, tylko czy jest OK lub zle. Vcore do 1.6v Co do FSB to nie wiem czemu 395, ale wydaje mi sie ze cos blokuje, mysalem ze dzis sprawdze na E6300 ale niestety juz sie wszystkie sprzedaly :mur: thx no pewnie ida jak swieze buleczki, widac co robi odpowiedni marketing i wyglodzeni klienci :D ja chyba poczekam na wersje BOX, bo a noz widelec nie bedzie duzo drozsza... jaki cooler? ktos ju zo tym myslal? chyba nie ma juz takich jajec jak kiedy np na NF2 i kazdy wchodzi na plyte? pytanie ktory cichy tani i dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ok 13,8 piekny czas :rolleyes: mysalem ze dzis sprawdze na E6300 ale niestety juz sie wszystkie sprzedaly :mur: Mieliscie od reki? ile sztuk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 piekny czas :rolleyes: Mieliscie od reki? ile sztuk? Dzis przyjada, ale juz wszystkie sprzedane :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 @PITer na jakim mnozniku sprawdzales tego proca i na jakim biosie bo ta plytka ma problemy z osiagnieciem wysokiego fsb dla prockow z wysokim mnoznikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 czemu 395 granica, skoro na XS puscili na 450 :| to mnie najbardziej dziwi... ale na to nikt chyba nie odpowie... ehh poczekam az jeszcze pare os ja kupi ;) ja sie przymierzam do kupna jak tylko sprzedam swoja niecale dwumiesieczna P5WD2 Asusa, na allegro juz lata ;) jak szybko pujdzie to i szybko potestuje nowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 @PITer na jakim mnozniku sprawdzales tego proca i na jakim biosie bo ta plytka ma problemy z osiagnieciem wysokiego fsb dla prockow z wysokim mnoznikiem 8,9 i 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 a 'czemu' kolegi 630 chodzi tlyko na 4,5 ghz, skoro na XS puscili na 7ghz? gdzie maja 630 na 7ghz? bo mnie sie wydaje,ze wr dla 630 to 6,2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 gdzie maja 630 na 7ghz? bo mnie sie wydaje,ze wr dla 630 to 6,2 :P nie poznalbys ironii jakby podeszla do Ciebie i sprzedala kopa w tylek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 gdzie maja 630 na 7ghz? bo mnie sie wydaje,ze wr dla 630 to 6,2 :P bo to było modowane 670 na 630 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Znalezione na XS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 i znowu dajecie 12 miechow gwarancji.... a intel 36... hymmm No i okazalo sie, dystrybutor mial błąd, OEM ma 12 miesięcy gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 P5W-DH w domu pamiątki 2*1GBllk w domu ,a proca jak nie widać tak nie widać... :D No nic pewnie wjedzie celina352+FC przynajmniej będzie jakaś zabawa do czasu c2d x10 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Kupujcie, testujcie, poczekamy, obadamy..... Ja raczej wstrzymam się do "pewnej" sytuacji wsród MOBO i spadochroniarza z E6600 w plecaku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Kupujcie, testujcie, poczekamy, obadamy..... Ja raczej wstrzymam się do "pewnej" sytuacji wsród MOBO i spadochroniarza z E6600 w plecaku :)ja zachładnny nie jestem i 6400 by stykneło :P tylko czekac premiery ... szkoda ze teraz TYLKO 6300 ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 W Siriusu piszą, że 6400 jest na stanie ;) Tylko ta cena... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ja zachładnny nie jestem i 6400 by stykneło :P tylko czekac premiery ... szkoda ze teraz TYLKO 6300 ...... nie tylko http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30648 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Ciekawi mnie czy w płycie GIGABYTE 965P-DQ6 da się zamontować chłodzenie wodne. Od tyłu płyty jest dodatkowy radiatorek. Przyglądał się ktoś temu? Edytowane 30 Lipca 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 na ds3 da sie zamontowac ninje? bo juz ja zakupilem plus 6400 w komputroniku ale nie pomyslalem o tych kondensatorach ktore moga uniemozliwisc montaz.. orientuje sie ktos w temacie/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 nie tylko http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30648 najfajniejsze jest to ze duża ilość=zero w jakiejkolwiek placówce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 najfajniejsze jest to ze duża ilość=zero w jakiejkolwiek placówce :DCentrala:Duża ilość. czyli szefu ma pod poducha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 najfajniejsze jest to ze duża ilość=zero w jakiejkolwiek placówce :D ale jak zamowisz to nastepnego dnie do odebrania masz w jakiej kolwiek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) @yoto. ma1y, kszonek może idźcie z tym na gg Dziękuje za zaśmiecanie tematu. Czy ktoś jest zdolny odpowiedzieć na pytania zadane w sprawie chłodzenia płyty Gigabyte? Edytowane 27 Lipca 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Czy ktoś jest zgolny odpowiedzieć na pytania zadane w sprawie chłodzenia płyty Gigabyte? mnie takze interesuje ten problem mam ninje i nie chce sie jej pozbywac ;) a ten gb ds3 mi sie podoba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Ciekawi mnie czy w płycie GIGABYTE 965P-DQ6 da się zamontować chłodzenie wodne. Od tyłu płyte jest dodatkowy radiatorek. Przyglądał się ktoś temu?Ten radiatorek można zdemontować - trzyma sie na kilku śrubkach i jest przyklejony taką taśmą - ale odchodzi. Ninję pewnie da sie zamontować nawet bez wywalania tego radiatorka, tylko trzeba będzie dać dłuższe śrubki, bo te fabryczne będą za krótkie. Ewentualnie można wywalić ten radiatorek i wtedy już nie powinno być problemów. Jak dotrze do mnie DQ6 (prawdopodobnie początek przyszłego tygodnia, niestety), to powiem na 100% jak sie ma sprawa z ninją. Na DS3 żadnych problemów nie powinno być. Na 100% powiem jak już dostanę płytkę od gigabyte (DQ6). Edytowane 27 Lipca 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Jak oglądałem BadAxe Yotomeczka, przyjrzałem się tym kondziołkom wokół socketu. DS3 ma widze podobne. Jesli tak jest w rzeczywistości to są one na tyle niskie, że da się zamontowa "rozleglesze" chłodzenie. Na pewno da się wsadzic coolery/bloczki mające "wysoką" zapinkę, tudzież uchwyt mocujący typu H dokręcany do wysokich dystansów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dziękuję za odpowiedzi na pytania. @Mach82 liczymy na dalsze informacje jak bedziesz miał płytę w rękach. I co z tym wielofazowym zasilaniem, czy Gigabyte ma tu lepsze rozwiązania niz Asus? Z opisów tak chyba wynika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Dziękuję za odpowiedzi na pytania. @Mach82 liczymy na dalsze informacje jak bedziesz miał płytę w rękach. I co z tym wielofazowym zasilaniem, czy Gigabyte ma tu lepsze rozwiązania niz Asus? Z opisów tak chyba wynika? z opisow to gb mial zawsze wszystko lepsze, ale.......... wiec wlasnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 o prosze mila niespodziwajka :D http://www.asus.com/news_show.aspx?id=3801 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) o prosze mila niespodziwajka :D http://www.asus.com/news_show.aspx?id=3801 nie wierze :blink: troche niespodziewane, ale pewnie to beda troche zmienione plyty Edytowane 27 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...