ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 pytanko: jak to jest z Intelem i ilością kostek RAMu ... jakies sa roznice miedzy np 2x1gb a 4x512? - oc, przepustowosc itp (oprócz ceny oczywiscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 pytanko: jak to jest z Intelem i ilością kostek RAMu ... jakies sa roznice miedzy np 2x1gb a 4x512? - oc, przepustowosc itp (oprócz ceny oczywiscie) u mnie po wsadzeniu 4*512 i poluzowaniu timingow wzgledem 2*512 wydajnosc w spi nieznacznie wzrosla jakies 2 sek przy ~32 w probce 1m. timingi na 2*512 - 3-4-3-4 a na 4*512 - 3-4-4-8. z tego co wiem to mam kosci jednostronne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) U mnie w okolicach max fsb jakiekolwiek ustawienie pamieci w wariancie 4x512 graniczylo z cudem. Czas przeszly, bo mobo w serwisie i jade na as.syfie. Osobiscie cudu nie doznalem, dlatego szukam 2x1GB dla siebie. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 u mnie po wsadzeniu 4*512 i poluzowaniu timingow wzgledem 2*512 wydajnosc w spi nieznacznie wzrosla jakies 2 sek przy ~32 w probce 1m. timingi na 2*512 - 3-4-3-4 a na 4*512 - 3-4-4-8. z tego co wiem to mam kosci jednostronne.czyli róznicy mowisz DUŻEJ nie ma? ok, dzieki U mnie w okolicach max fsb jakiekolwiek ustawienie pamieci w wariancie 4x512 graniczylo z cudem. Czas przeszly, bo mobo w serwisie i jade na as.syfie. Osobiscie cudu nie doznalem, dlatego szukam 2x1GB dla siebie. a ty mówisz ze jest :D ja sie wlasnie zastanawiam, przeliczyłem kase i musze (na to wychodzi) kupic 2x512mb lub 1x1gb -> wybór na dniach ... z zamiarem zakupu 2x1gb za jakies 2-3msc po wyplacie którejś z rzędu ... (które roziwązanie polecacie??? kupować 1gb czy 2x512mb i je sprzedac i kupic cos innego za 2-3msc?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ja sie wlasnie zastanawiam, przeliczyłem kase i musze (na to wychodzi) kupic 2x512mb lub 1x1gb -> wybór na dniach ... z zamiarem zakupu 2x1gb za jakies 2-3msc po wyplacie którejś z rzędu ... (które roziwązanie polecacie??? kupować 1gb czy 2x512mb i je sprzedac i kupic cos innego za 2-3msc?) Na Twoim miejscu raczej nie pakowal sie w 2x512. Kup 1x1GB, a 2-3 msc to nie taki dlugi okres i dorzucisz druga kostke. A w wypadku 2 kosci to kupisz je teraz i sprzedajac stracisz. Zrobisz jak uwazasz, taka sugestia z mojej strony. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) wydajnosci w grach nie odczujesz ... tylko w spi Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 wydajnosci w grach nie odczujesz ... tylko w spi no własnie :) mało gram, spi tez z umiarem :) trzeba wywazyc i razwazyć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no własnie :) mało gram, spi tez z umiarem :) trzeba wywazyc i razwazyć ...wydaje mi sie że 1x1 bedzie lepsze jesli czasowo ... latwiej bedzie poxniej sprzedać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 wydaje mi sie że 1x1 bedzie lepsze jesli czasowo ... latwiej bedzie poxniej sprzedać ... Ew. dokupic druga. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Moim zdaniem też lepiej się opłaca 1GB w jednej kości. Zwłaszcza, że dla Core 2 Duo różnica pomiędzy Single Channel a Dual Channel to około 2% na korzyść Duala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 a moim zdaniem lepiej 2x512 - pozniej bedzie szukal drugiej pamieci na tych samych kosciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 a moim zdaniem lepiej 2x512 - pozniej bedzie szukal drugiej pamieci na tych samych kosciachw sumie mozesz tez miec racje - sprzedajac strace troche te 2x512 ale nie będę miał problemu z zakupem drugiej takiej samej 1gb. ps chyba o to ci chodzilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Moim zdaniem też lepiej się opłaca 1GB w jednej kości. Zwłaszcza, że dla Core 2 Duo różnica pomiędzy Single Channel a Dual Channel to około 2% na korzyść Duala. Single VS.Dual - PRAWIE jak brak różnicy.... Nie po to tworzony DUAL by z niego nie móc korzystać. Tak więc lepiej jednak kupic 2x512 i potem zmienić przy kasie na 2x1GB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 w sumie mozesz tez miec racje - sprzedajac strace troche te 2x512 ale nie będę miał problemu z zakupem drugiej takiej samej 1gb. ps chyba o to ci chodzilo :) otoz to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Panowie mam pytanie Pracuje aktualnie na wyspach i mam dostęp do innych podzespolów niż w Polsce Myśle o zlożeniu zestawu na e6300 i mam pytanie dotyczące płyt głownych co sądzicie o produktach Abita który kiedyś był firmą dobrą http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Onl...e_Abit_176.html i o foxconnie http://www.foxconnchannel.com/Product/moth...ID=en-us0000170 I jeszcze lamerskie pytanie . Dlaczego i865 jest lepszy (przeczytałem taką opninie na forum) od i875 dla procesorów z 2mb cache a z 4 mb na odwrót. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 I jeszcze lamerskie pytanie . Dlaczego i865 jest lepszy (przeczytałem taką opninie na forum) od i875 dla procesorów z 2mb cache a z 4 mb na odwrót.Chyba chodziło o intele 965 i 975. Panuje taka opinia, że płyty na I965 nie są w stanie wyciągnąć wysokiego FSB z wysokim mnożnikiem procesora (a właśnie taki mnożnik jest w procesorach z 4 MB cache). Za to na niskich mnożnikach typu x7, x8 I965 zazwyczaj przekracza FSB 450 MHz. Są oczywiście liczne przykłady pokazujące, że wcale tak być nie musi, ale jakoś sie to utrwaliło i prawie każdy to powtarza. Oczwyiście problem tyczy się tylko bardzo wysokiego podkręcania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Chyba chodziło o intele 965 i 975. Panuje taka opinia, że płyty na I965 nie są w stanie wyciągnąć wysokiego FSB z wysokim mnożnikiem procesora (a właśnie taki mnożnik jest w procesorach z 4 MB cache). Za to na niskich mnożnikach typu x7, x8 I965 zazwyczaj przekracza FSB 450 MHz. Są oczywiście liczne przykłady pokazujące, że wcale tak być nie musi, ale jakoś sie to utrwaliło i prawie każdy to powtarza. Oczwyiście problem tyczy się tylko bardzo wysokiego podkręcania.Tak oczywiście chodziło o serie 9xx Czyli nie jest to jakas juz potwierdzona regułą. Wiedz moze inaczej dysponując kwoto 800 - 900 zł na płyte co wybrac. Nie bardzo przepadam za Gigabyte a glownie on jest tu opisywany. I drugie pytanko jaką kwotą musze dysponowac na 2 gb pamięci . Chodzi oczywiscie o podkrecanie Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez samael88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak oczywiście chodziło o serie 9xx Czyli nie jest to jakas juz potwierdzona regułą. Wiedz moze inaczej dysponując kwoto 800 - 900 zł na płyte co wybrac. Nie bardzo przepadam za Gigabyte a glownie on jest tu opisywany. I drugie pytanko jaką kwotą musze dysponowac na 2 gb pamięci . Chodzi oczywiscie o podkrecanie Co do plyty to poki co dobrym wyborem bedzie Asus P5W DH Deluxe. Pamieci 2GB to bedzie wydatek rzedu 600-900zl, zalezy jak bardzo chcesz podkrecac. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Swiat staje na glowie, czyli Biostar miazdzy - 530 FSB :D Dla mnie wyglada OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Teraz pytanie czekac czy kupować DS4? kiedy biostar pojawi sie w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 OMG ten biostar miażdży... pojawia się chyba wkońcu jakaś super mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Jeden wynik nie oznacza jeszcze ze wszystkie plyty beda osiagac takie fsb ;) Ale nie powiem bo cos sie zaczyna ruszac w kwestii plyt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Taa..biostar na AM2 też niby taki świetny, ale oczywiście dystrybutor BIOSTARa na Polskę nie ma w ofercie tej mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Taa..biostar na AM2 też niby taki świetny, ale oczywiście dystrybutor BIOSTARa na Polskę nie ma w ofercie tej mobo...Moze i dystrybutor nie ma, ale kupci Biostara TForce 550 od dluzszego czasu w PL mozna: http://www.imperium.net.pl/biostar-tforce-...am2-p-8497.html To zdaje sie drugi Biostar965 na XS - pierwszy opisany jest tutaj: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107945 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam pytanko kumpel chce tanio kupic i wpadl na pomysl kupic plytke MSI pod C2 cena jest spoko 96$ a to model MSI P965 Neo-F Socket T (LGA 775) Intel P965 Express http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16813130052 ma to moze ktos z was.Chodzi mi o opinie A jak nie msi to chce wziac tego Abita tego http://www.mwave.com/mwave/skusearch.hmx?SCriteria=BA22923 Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) na xs nikt ich nie meczyl lub sa tak salbe, ze wstydza sie pokazac co potrafia P5B bez modow Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Moze i dystrybutor nie ma, ale kupci Biostara TForce 550 od dluzszego czasu w PL mozna: http://www.imperium.net.pl/biostar-tforce-...am2-p-8497.html To zdaje sie drugi Biostar965 na XS - pierwszy opisany jest tutaj: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107945 Za jedyne 160euro, czyli u nas >700zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 To mnie sie podoba to jest wersja P5B deluxe wifi ?? Odrazu nasowa sie pytanie na na jakich to pamieciach ? Zabootowalo czy clockgen ? Albo podaj link do watku na xs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 No niezle niezle... FSB ~500 to juz cos ;) ale plyta droga jak cholera :/ mysle ze dla 50 FSB nie oplaca sie dokladac 2 tyle co kosztuje DS3/4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...