Michaelius Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 A co sadzicie o tej: http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...d=s775AsuP5NSLI Niby to chipset nvidii , ale jednak nie jest to zwykly nf4 a nowa 570. Do tego 2x pci-ex x16 i cena atrakcyjna. No i nawet LPT ma bo ktos ostatnio marudzil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 A co sadzicie o tej: http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...d=s775AsuP5NSLI Niby to chipset nvidii , ale jednak nie jest to zwykly nf4 a nowa 570. Do tego 2x pci-ex x16 i cena atrakcyjna. No i nawet LPT ma bo ktos ostatnio marudzil :D Kapa, niskie FSB w okolicach tego co AsRock osiaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ogolnie mobo Intela dla Cpu Intela - jednak raczej to stwierdzenie pozostanie i przy tej generacji CPU. Ludzie podniecaja sie RD600, a mnie martwia wyniki read/write ramu osiagane na egzemplarzu testowanym do tej pory. Chyba, ze wzrosna one dwukrotnie do czasu premiery, a bylo to spowodowane wczesnymi wersjami biosow. Chociaz - watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) czyli juz mozna chipset nf5 IE to dobrego OC odrzucic? czytalem krotka recenzje na ocworkbenc.com jetway'a na nf570 i bios naarzie pozwala na fsb na okolo ~330max(konczy sie juz skala!) p965/975x i tajemnicze rd600 od ati tylko wchodzi w gre... Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zastanawiajace jest to, ze p5b dlx i p5b dlx wi-fi to te same pcb, z roznica access pointa (kosztujacego notabene wiecej niz 50zl - dla posiadaczy lapow wi-fi ;) ), wiec podejrzenia wydaja sie conajmniej dziwne wg mnie, a wyniki o/c postowane sa wlasnie na tym maksymalnie wyposazonym modelu. ktos na xs w ost poscie w jednym z linkow co podalem duzo wczesniej podsunal takie pytanie, bo wystapily problemy u kulku osob z fsb >400 i akuratnie wszyscy mieli wersje z wi-fi a przygladajac sie pcb mobo nie stwierdzilem roznicy oprocz dolaczonego wi-fi chyba ze sama obsluga uzadzenia przez mobo ogranicza jej oc, tzn wylaczajac to, fsb max wzrosnie, ale tego niewiemy narazie ;) co do rd600, watpie troche w jego przebojowosc na rynku, mi tazke nie spodobaly sie te odczyty z everesta, choc w grach mial lekka przewage nad chipsetem intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Co do PCB - o tym samym pisalem piszac to ;] Hm: P5B vs P5W 1:1 vs 4:3, roznice jednak sa pewne. Problemy z fsb>400 - to pewnie roznica ES vs Retail ;s Przydalby sie sklad ES E6600 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) IMO LOL: ta plyta ECS na p965: http://www.3dnews.ru/documents/12510/ecs/ecs-p965t-a.jpg jest w PL za....310zl....brutto! ktos slyszal o tym sklepie? http://mcomp.com.pl/sprzet/plyty_glowne/so...24_248/-168049/ ty sa opinie o nich : http://www.opineo.pl/index.php?sklep=51 tu male info ze strony ECS: http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/NewsRoom/News...=14&LanID=0 PS. chyba warto pcozekac na ta lepsza wersje, pewnie ze 100zl drozsza co i tak bedzie za pol darmo... UPDATE: sorry, ale zdjecie ktore podalem nie pasuje do 965t-a, jak widziecie na fotce ze strony ECS to 965t-a jest zancznie biedniejsze....ale i tak wole to od asrocka na 945... UPDATE2: w ogole ta fotka nie pasuje do zadnej finalnej wersji ECS na 965, widac ze chyba wychodzila za droga to inzynierowie pousuwali kondesatory i itp;p Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 IMO LOL: ktos slyszal o tym sklepie? http://mcomp.com.pl/sprzet/plyty_glowne/so...24_248/-168049/ wczoraj czytałem recenzje ze skąpca i sklep jest oceniany na 9.5x/10 wiec można kupywać wczoraj był tam gygabite DS3 za 510zł dzisiaj chciałem zamowić patrze a cena 560zł pech :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 no wlasnie tez trafilem do tego sklepu ze skapca bo znalazl tam ds3 za 510 ale wchodze to jest 577.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratos Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 no wlasnie tez trafilem do tego sklepu ze skapca bo znalazl tam ds3 za 510 ale wchodze to jest 577....Ds3 az taki dobry? jaki wynik mozna uciagnac na niej? Slyszalem ze Ds4 troche lepsza. Sam grzecznie czekam na Biostar'ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Kapa, niskie FSB w okolicach tego co AsRock osiaga. W sumie to bez tragedii i tak jest chyba natansza z regulacja napiecia oprocz nowej rewizji asusa na 945. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) No to zaszalalem z ASRockiem :P Moze ktos z okolic Gliwic / Rybnika z ta plyta moglby BIOSu na hot swap pozyczyc? :P Oczywiscie chodzi mi o 775Dual VSTA. Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Forrestal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) nie wiem czy bylo: kojarzycie tego biednego zwyklego Asusa na p965? : P5B w cenie okolo 530zl? robi 520mhz fsb bez modow z biednym biosem!: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112085 Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 nie wiem czy bylo: kojarzycie tego biednego zwyklego Asusa na p965? : P5B w cenie okolo 530zl? robi 520mhz fsb bez modow z biednym biosem!: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112085 To niech zrobili tyle na normalnym mnozniku a nie x6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) chesz mi powiedziec ze fsb 500+ robi prawie kazda plyta na dzielniku x6? nie wiedzialem ze to normal, nie jestem na biezaco w temacie, sorry za posta jak co... Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 chesz mi powiedziec ze fsb 500+ robi prawie kazda plyta na dzielniku x6? nie wiedzialem ze to normal, nie jestem na biezaco w temacie, sorry za posta jak co... Logiczne, ze nie kazda ;) Ale tyle to i moja nastuka na x6, a na normalnym x8 wymieka na 485, wiec wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 no wlasnie tez trafilem do tego sklepu ze skapca bo znalazl tam ds3 za 510 ale wchodze to jest 577....ona była za tyle, nawet była dostępna patrze nastepnego dnia i co ? płyta za 577 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Pojawiły się nowe biosy do Asrock-a 775Dual-VSTA w wersji 1.60 i 1.70. Lista zmian jak zawsze obszerna: - Modify MAC address function algorithm - Support new clock gen Druga zmiana wydaje się być interesująca zwłaszcza dla posiadaczy Conroe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Pojawiły się nowe biosy do Asrock-a 775Dual-VSTA w wersji 1.60 i 1.70. Lista zmian jak zawsze obszerna: - Modify MAC address function algorithm - Support new clock gen Druga zmiana wydaje się być interesująca zwłaszcza dla posiadaczy Conroe. Tym bardziej, ze pojawily sie mody na vcore ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 możesz zarzucić linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 1:1 vs 4:3, roznice jednak sa pewne. Możesz to jakoś wytłumaczyć? Zamówiłem P5W ale jak coś to moge jeszcze odmówić... chyba ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 jest na xs opisane, tylko że nikt jeszcze tego nie wypróbował. Czy ktoś już robił te mody?? Jeżeli tak to jakie są wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 plyte chyba do miecha mozna kupic na zachodzie, jedna z pierwszych 975x zgodnych z c2d jesli sie nie myle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 hm.. faktycznie, chyba masz racje ;) moj blad. wywalam wczesniejszego posta. zasugerowalem sie pewna informacja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 asus p5b 500x7 z nowszym biosem: http://img219.imageshack.us/my.php?image=2324702qj5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 to jest zwykly p5b, bez deluxe ? Jak tak to niezla konkurencja dla biostar'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ta.. co do Biostara to zamowilem w niemczech i ku$@$@$ gowno. :/ wyslalem juz kase a nie maja hcyba tych plyt na stanie i trzeba czekac miesiac... pisalem wczesniej 5 razy czy maja... to sie ze mnie smiali i mowili ze sa chyba ze chce zamowic "50 sztuk" cytuje... zamowilem ja i zulus... ja zaplacilem a zulu jak sie pytal o nr konta to mu napisali zeby sie nie spieszyl z wplata bo nie ma plyt i beda za miesiac.. i jak to sie nie wku&$^$^... kasa wtopiona na miesiac bo debile nie odpisuja i pewnie kasy nie oddadza.... http://www.eubnet.de :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No fajnie... 4500 Mhz a jaies benche czy cos? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 benche ma romek na "paluchu", plyta to p5b dlx wifi bez modow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...