krasi Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) /ot o chipie nie mam pojęcia, ale poprzedni numer przeszedł już sam siebie - artykuł o działającym reverse-HT, monitory TN tak dobre z odwzorowaniem barw jak MVA, zamiast opisów paneli -> info z www producenta :] ot/ macie jakieś bliższe info na temat biostara? - wiśnia ty bierzesz z DE,tak? - ktoś pisał że "miały być" w proline tydzień temu - narazie brak;) Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez krasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 jak z oc na tej płycie 775Dual-VSTA po chciałem sprzedac lan party i proca i kupic 6300 i zostać przy DDR moich gskilach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 moim zdaniem ta płyta nie jest pod OC - ja zdecydowałem się na nią bo to wymarzona przejściówka :) nie muszę odrazu wywalać starej grafy i ramów - spokojnie mogę dozbierać na porządne części i stopniowo wymieniać. P.S. co sądzicie o Geil'ach DDR2 800MHz CL4 - ponoć są na kościach Elpida - nie na D9 z którymi bywają problemy (np. DS3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 a jak mają się dzielniki do DDR1 czy przy takich GSkliach latają na 277MHZ wykręce konroła na 2.4-2.6GHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 planuje przesiadke na conroe ale nie moge zdecydowac sie na plyte, prawdopodobnie kupie asusa ale zastanawiam sie jak w kreceniu wypadan nforce4 bo przeczytalem ze jest kompatybilny i podobno bardziej wydajny ! (tak napisali w komputer swiat) czy jest to prawda ? jakie maksymalne fsb da sie osiagnac na conroe + nforce ? czy ktos z was zna sklep w wawie gdzie mozna dostac te asusy ? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 http://www.rad-an.com.pl/allegro/oc/e6300@3.5GHz_cpu-z.jpg pierwsza z brzegu p5b dlx wifi, procek to bulk z dnia premiery, chlodzenie ninja. memki nei wiem jakie. chyba jednak zmienie BX na asusa [; chce ktos bad axe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 moim zdaniem ta płyta nie jest pod OC - ja zdecydowałem się na nią bo to wymarzona przejściówka :) nie muszę odrazu wywalać starej grafy i ramów - spokojnie mogę dozbierać na porządne części i stopniowo wymieniać. P.S. co sądzicie o Geil'ach DDR2 800MHz CL4 - ponoć są na kościach Elpida - nie na D9 z którymi bywają problemy (np. DS3) jeżeli chodzi ci o serie ultra (pomarańczow albo złote raiatroki) to u mnie takie pracują na 1000 na jakiś 5-6-6-18 przy 2.3v SPI 32M stable wiem że tymingi beznadziejne ale dzis był pierwszy dzień szukałem max proca a ram zrobilem przy okazji IMO nie opłaca sie brać 800 bo wszyskie geile z tej seri są na tych samych koscich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ... macie jakieś bliższe info na temat biostara? - wiśnia ty bierzesz z DE,tak? - ktoś pisał że "miały być" w proline tydzień temu - narazie brak;) Nie, kumpel z usa ma mi przywieźć, nie place a wyslke, a kase przelałem na polskie konto wiec za przelew też duzo nie zapłaciłem ;) Jak miałem 17 lat i mniej to czytałem chipa i wydawał mi się prO :lol: Niezłe lole jak polecaja pod c2d płyte która go nie obsługuje.. może to błąd w druku, a chodziło im o ab9pro :lol: Znalazłem ciekawe info na Anandtech. Wynika z niego że asus znalazł sposób na manipulacje mnożnikiem c2d równiez w górę na prockach niebędących x6800, zaplikowlai to do biosa p5b deluxe, oblookajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) No ja to czytalem i nie widzialem zeby pisali ze w gore.. w dol to i owszem :] p.s na niektorych egzemplarzach podobno ma sie dac.. ale im sie akurat nie udalo.. cytuje: "Some Conroe chips also unlock at the top, allowing ranges to about 14x. None of our Conroe chips unlocked up, but you may be one of the lucky ones who have a Conroe that unlocks both down and up." Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mam pytanie co do plyty asus p5b deluxe ... Czy wersja deluxe wifi-ap od zwyklej deluxe rozni sie tylko obecnoscia wifi ? Jest ona troche drozsza wiec jezeli ktos nie potrzebuje wifi to po co ma doplacac ... Najbardziej mnie interesuje jak jest tutaj z oc ? Szukalem troche w internecie i znalazlem rozne opinie :/ Jak Wy sadzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 wersja wifi-ap posiada takze o 2 wejscia 3pin na wentylator wiecej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mam pytanie co do plyty asus p5b deluxe ... Czy wersja deluxe wifi-ap od zwyklej deluxe rozni sie tylko obecnoscia wifi ? Jest ona troche drozsza wiec jezeli ktos nie potrzebuje wifi to po co ma doplacac ... Najbardziej mnie interesuje jak jest tutaj z oc ? Szukalem troche w internecie i znalazlem rozne opinie :/ Jak Wy sadzicie ? zapraszam na watek o tej plycie LINK Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Do tego watku zagladnalem w pierwszej kolejnosci ale nic tam konkretnego nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 w apollo jest P5B za 545zl czy czasem nie kosztowala ta plyta ostatnio grubo ponad 600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 w apollo jest P5B za 545zl czy czasem nie kosztowala ta plyta ostatnio grubo ponad 600? nope ... chyba ze myslisz o P5B Delux / Delux WiFi AP Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) nie mysle o dlx bo ona kolo 800 stala ale p5b wiem, ze kosztowala ponad 600 tylko nie wiem kiedy to bylo Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 nie mysle o dlx bo ona kolo 800 stala ale p5b wiem, ze kosztowala ponad 600 tylko nie wiem kiedy to bylo http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29638 kliknij na wykresik przy cenie (zawsze jakis pkt odniesienia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Ktoś bawił się Abitem AW9D-MAX ?? Wygląda imponująco (super pod LN2 SLI, kondziorki ALu, łatwe fsb 460 ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Troche za wczesnie na takie pytania, nie sadzisz? Raptem 1 osoba miala okazje poki co ta mobo przetestowac ;] W sumie plyta calkiem ciekawie sie zapowiada 2296103[/snapback] Ktoś bawił się Abitem AW9D-MAX ??Wygląda imponująco (super pod LN2 SLI, kondziorki ALu, łatwe fsb 460 ...) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez malleus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Oczywiście że kwestia gustu, bo np. jak dla mnie wygląda po prostu przepięknie! Tylko ten układ elementów momentami aż boli... :/ Cena...? Google wypluło €193, gdzieś w deutschlandach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dla mnie nie jest kwestią gustu 1x PCI a w przypadku montażu dwóch graf pewnie nawet tego jednego portu nie będzie można wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 O to właśnie głównie mi chodziło z tym układem elementów. I o molexa w lewym dolnym rogu. Zresztą na AB9 jest jeszcze gorzej - tam nawet IDE wśród gniazd PCI siedzi... :mur: Szkoda właśnie tego AB9, że niewiele jak na razie da się z niego wycisnąć, bo cena w Stanach bardzo ciekawa. ($140). Gdybym miał pewność, że pójdzie te 400-420+, to bym się skusił.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 http://www.gral.pl/preview/MSI/MSIP965NEO-...79.php?wywol=lm Było coś powiedziane na temat tej płyty? Cena jak za ten chipset kusząca. Tylko jak z o/c? Wie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Bylo z tego co pamietam 0 regulacji napiecia (czyby kolejny mod? :) Edit w tej cenie to juz chyba lepiej asusa SLI brac fsb wyciagnie podobne kolo 300 a regulacje napiec ma normalna ;) No i jak nazwa wskazuje bedzie na nim dzialac SLI :D Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Bylo z tego co pamietam 0 regulacji napiecia (czyby kolejny mod? :) Edit w tej cenie to juz chyba lepiej asusa SLI brac fsb wyciagnie podobne kolo 300 a regulacje napiec ma normalna ;) No i jak nazwa wskazuje bedzie na nim dzialac SLI :D E, to nie chce.Szkoda. Wezme P5B albo poczekam na Biostara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Abit schodzi na psy i czemu tylko jedno zlacze IDE jak ICH7 obsluguje 2? Kolorki sa jednak jak dla mnie sliczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety, ich7 obsługuje 1 kanał pata, już od ich5 jest tylko jeden kanał ata w chipsecie, producenci płyt dorzucają od siebie kontrolery pata. Moim zdaniem abit nie schodzi na psy tylko staje się średniakiem odkąd część inżynierów poszła do dfi. edit: Właśnie mi przypomniało - przecież tam jest ich8 a nie ich7. @niemiec Nie czytam w jego myślach, wróżka jestem, ale nie medium :P edit2: Poprawiłem gramatykę, bo aż mi wstyd! Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Niestety, ich7 obsługuje 1 katał pata, juz od ich5 jest tylko jeden kanał ata w chipsecie, producenci płyt dożucają od siebie kontrolery pata. Moim zdanioem abit nie schodzi na psy tylko staje się średniakem odkąd część inzynierów poszła do dfi. tylko, ze Forrestal pisal o PCI a nie o ATA :P Niestety, ich7 obsługuje 1 katał pata, juz od ich5 jest tylko jeden kanał ata w chipsecie, producenci płyt dożucają od siebie kontrolery pata. Moim zdanioem abit nie schodzi na psy tylko staje się średniakem odkąd część inzynierów poszła do dfi. edit: własnie mi przypomiało - przecież tma jest ich8 a nie ich7. @niemiec Nie czytam w jego myślach, wróżka jestem ale nie medium :P Abit schodzi na psy i czemu tylko jedno zlacze IDE jak ICH7 obsluguje 2? Kolorki sa jednak jak dla mnie sliczne ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Test 13 płyt głównych dla Intel Core 2 Duo http://pclab.pl/art21863-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ma ktos moze adres polskiego sklepu z biostarem na 965 ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...