Skocz do zawartości
Jawor_

Płyty Główne | Core 2 Duo/extreme Ready

Rekomendowane odpowiedzi

Kyniek napisał(a):

nie chcę być nieuprzejmy ale było parę stron wcześniej.... traci się w multimediach głównie bo 965 nie potrafi wykorzystać większego cache'u

przepraszam juz znalazlem...czyli wynika ze roznica jest in + 3-5% i to przy dosyc mocno podkręconym procku

to chyba nawet zaczne rozwazac gigabyte na 945P bo to kolejne 200zl taniej

BTW cięzko przebrnąć przez 40 stron składających się w 90% z podpisów a 10% własciwej tresci ale to nie temat na ten dział...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie biorę Asrakę Tłins procka E6400

potem ramu dokupię - na oku mam Geil 800 CL4 i kartę graf. - nie musi być super-hiper bo do pracy a na końcu wywalę mobo Asraki i coś normalnego włożę - liczę że Biostar się pojawi w pl a jak nie to GigaShita bo Asusowi nie chce płacić za bajery których używać nie będę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michaelius napisał(a):

ja slyszalem ze abity zeszly na psy - wiec czy warto ?

wiekszosc sklepow ma w cenniku swoje oferty ale realizacja blizej nie okreslona - tak jest od kilku miesiecy

Edytowane przez Mr.Matrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita AB9, albo AB9 Pro sobie sprawie chyba w przyszlym tygodniu. Obecnie zagoscila u mnie MSI PowerUP Edition, zamiast szmelcowatego DQ6. Zadowolony jestem juz na poczatku z MSI, poniewaz bez problemu wstaje i dziala jak ma dzialac, a nie tak jak DQ6 budzil sie jak mu sie podobalo i ogolnie plyta za taka cene w jakiej ja oferuja jest tragiczna ( mowa o GB DQ6 ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEVILEK napisał(a):

Abita AB9, albo AB9 Pro sobie sprawie chyba w przyszlym tygodniu. Obecnie zagoscila u mnie MSI PowerUP Edition, zamiast szmelcowatego DQ6. Zadowolony jestem juz na poczatku z MSI, poniewaz bez problemu wstaje i dziala jak ma dzialac, a nie tak jak DQ6 budzil sie jak mu sie podobalo i ogolnie plyta za taka cene w jakiej ja oferuja jest tragiczna ( mowa o GB DQ6 ).

Devilek napisz coś więcej o tej MSI bo się do niej przymierzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do prośby - ta MSI to jedyna mobo na 975 w normalnej cenie.

Jak okaże się słuszna to cóż... pewnie nie E6400 tylko E660...

P.S. mam takie drobne dywagacje - 975 to już deko stary chipset - nowszy jest 965, może intel wypuści jakiegoś wybajerzonego następcę 975??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie ;) Jak cos wiecej wydzialam to napisze na 100%. Pierwsze wrazenia bardzo pozytywne :D Odpalilem FWC i zobaczymy czy dalej beda pozytywne :lol:

Za mobasy na 965P ja podziekowalem z raczji tego, ze lubie sie bawic w 3D a tam ten chipset jakos odstaje od 975X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szeryffoo napisał(a):

ile za to dales i skad najtaniej?

Nic, poszukaj na skapiec.pl

yotomeczek napisał(a):

A jak mobo daje rade z fsb >400 ??

To sie zobaczy, na XS malo osob przekroczylo 400MHz :huh: Ale mam nadzieje ze poleci chociaz z 420MHz do 3D ;) Wiem, ze proc potrafi spokojnie poleciec na 3.9GHz do 3D. Bios mam stock, ale problemow nie robi narazie. No i dziwna sprawa jest z vmch, opcja ta kryje sie pod nazwa vpci-e :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEVILEK napisał(a):

Nic, poszukaj na skapiec.pl

To sie zobaczy, na XS malo osob przekroczylo 400MHz :huh: Ale mam nadzieje ze poleci chociaz z 420MHz do 3D ;) Wiem, ze proc potrafi spokojnie poleciec na 3.9GHz do 3D. Bios mam stock, ale problemow nie robi narazie. No i dziwna sprawa jest z vmch, opcja ta kryje sie pod nazwa vpci-e :blink:

może być problem

skombinuj abita :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AB9,albo AB9 Pro to moge sprawdzic tylko relaksacyjnie. Crotale dawal wynik z tej mobo przy vmch 1.6 : cos okolo 400MHz FSB na X6800 z obnizonym multi.

Aha no i SLI 16/4+3020MHz = 427XX w 01, natomiast SLI 8x8 = 438XX w 01, przy CPU@2980MHz. Roznica dla mnie duza.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEVILEK

Mam do ciebie prośbę - opiszesz jakie są opcje w biosie - na ile vCore można ustawić, max napięcie dla ram, max napięcie na mostek, co ile FSB, czy jest coś co się niepodoba... co się podoba? Może nawet nie teraz - ale za parę dni jak obczaisz tą płytkę to taką mini reckę nastawioną na oc ;) np. czy radiatorki po oc są ciepłe/gorące i parę innych ;)

pozdro i czekam z niecieprliwością na wrażenia praktyczne ;) i mini reckę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matiz_sc napisał(a):

Abity są dostępne tylko na 965 a jemu Devilek mówi NIE :D

no fajnie że mówię o 965

skoro macie dojście do zabawek to organizujcie nowości

miałem na myśli AW9D-MAX

bo to "na oko" bardzo ciekawie zapowiadające się mobo do OC na 975

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chase1 napisał(a):

mala sprawa - jakie polecacie pamieci 2x1gb 667 albo 800 do DS3 ?? komp nie bedzie nigdy krecony - poprostu ma dzialac, wiec cena... - rozsadnie prosze :]

Najtansze goodramy CL5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi