Skocz do zawartości
Jawor_

Płyty Główne | Core 2 Duo/extreme Ready

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma doświadczenie z asrock 865PE? Mam od wczoraj E6300 i tą płytę. w biosie max można FSB 300. Czy jakieś mody może, czy to max tego chipsetu/asrocka . Kupiłem płytę ze względu na moje ddr i kartę na AGP. Karta 6800GS Palit 256MB/256b i tak działa niepoprawnie :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku => na oko to chlop w szpitalu zmarl :P

abit jakos do mnie nie przemiawia od czasu an7 ktore w moich rekach padlo po 50 minutach :D

no wisz, skoro antytalent fsb Coolaler zrobił na tymże Abicie łatwo 460fsb - to dla mnie zapowiada się wyśmienicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też jestem zainteresowany tym mobo gdyż przełożyłbym wszystko z obecnego kompa , a będziesz je używał na ddr1 czy ddr2?

miałem z DDR1 i teraz używam (do czasu) z DDR2 - FSB340 bez problemu z ramami podobnie - cudów nie ma co oczekiwać bo vdimm marne jest (low,high,normal,auto)

Na oko moze ze 300fsb , co wymagac od mobo za 237zl good luck ...

post-597-1157526210_thumb.jpg

Edytowane przez Raptor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DEVILEK

Mam do ciebie prośbę - opiszesz jakie są opcje w biosie - na ile vCore można ustawić, max napięcie dla ram, max napięcie na mostek, co ile FSB, czy jest coś co się niepodoba... co się podoba? Może nawet nie teraz - ale za parę dni jak obczaisz tą płytkę to taką mini reckę nastawioną na oc ;) np. czy radiatorki po oc są ciepłe/gorące i parę innych ;)

pozdro i czekam z niecieprliwością na wrażenia praktyczne ;) i mini reckę

A prosze Cie ;)

FSB - 266-550MHz ( skok co 1MHz )

Vcore - 1.21-1.58V ( skok co 0.1V )

FSB : Mem - Auto, 1:1, 1:1.25, 1:1.36, 1:1.36, 1:2

Vdimm - 1.8-2.4V ( skok co 0.1V )

PCI-E freq - 100-120MHz ( skok co 1MHz )

PCI-E voltage (vmch) - 1.55-1.8V ( skok co 0.1V )

btw : pierwsze koty za ploty ;) FSB 400 poszlo gladko.

No i bug tej mobo : kazdy kto ja ma pisal o tym. Klikasz restart w systemie, wsio sie restartuje, ale juz nie startuje od nowa, tylko trzeba sobie reset na obudowie ( plycie ) zrobic i dziala. Mi to nie przeszkadza, imho dla mnie z tych mobo, ktore mialem dotychczas najmniej problemowa jest wlasnie ta MSI.

post-105041-1157536205_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bug tej mobo : kazdy kto ja ma pisal o tym. Klikasz restart w systemie, wsio sie restartuje, ale juz nie startuje od nowa, tylko trzeba sobie reset na obudowie ( plycie ) zrobic i dziala. Mi to nie przeszkadza, imho dla mnie z tych mobo, ktore mialem dotychczas najmniej problemowa jest wlasnie ta MSI.

A zamknięcie systemu działa?

Nie masz przypadkiem dysków sata w systemie? Bo ja mam/miałem ten sam problem ze swoją MSI z powodu kombinacji BIOS SATA+sterowniki SATA z dyskietki. Wyciągnąłem najnowsze pliki z najnowszej paczki sterowników nForce4 nagrałem na dyskietkę i użyłem ich przy instalacji systemu. Zaczęło działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zamknięcie systemu działa?

Nie masz przypadkiem dysków sata w systemie? Bo ja mam/miałem ten sam problem ze swoją MSI z powodu kombinacji BIOS SATA+sterowniki SATA z dyskietki. Wyciągnąłem najnowsze pliki z najnowszej paczki sterowników nForce4 nagrałem na dyskietkę i użyłem ich przy instalacji systemu. Zaczęło działać

Zamkniecie dziala normalnie.

Mam dysk SATA jeden. Sterow do SATA nie instaluje nigdy. A problem, ktory opisalem powyzej ma cale grono uzytkownikow tej mobo na XS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no no.... powiem że ten mobasek nawet ładnie się prezentuje z tego co piszesz :) pierwszy sensowny mobasek za rozsądną cenę na 975 :)

Oj tak :)

Ale Devilek - czekam na testy z Twojej strony Abitów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak podaje dailytech tylko DFI odważyło się produkować płyty główne na chipsetach od Kanadyjczyków (RD600)

gotowe produkty mają się pojawić na pułkach sklepowych już ;) w przyszłym miesiącu

i oby nie bylo tak jak z nF590SLI-T2R/G

http://www.pcmoddingmy.com/news.php?item.1812

i tak moglem sobie czekac...i czekac...i czekac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update maly ;) Flash biosu na najnowszy dostepny na stronie MSI naprawil bug z wylaczaniem i restartem. Wsio teraz dziala dobrze.

I jeszcze jedno ino sie nie pozabijajcie :lol:

P5W64 WS PRO za 630zl - klik

Oraz za 629zl - klik :lol: :blink:

gdanskie sklepy oszalaly..... cena poprostu.... niesamowita? asus na 975 za 600 zł, ciekawe. jak to jest z oc na niej, bo duzo o tym nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na XS widzę że na P5W64 WS Pro AndreYang zrobił 472MHz bez modów w pierwszy dzień jej posiadania.

Klik

No ale na mnożniku 9x tylke nie zrobi a na 10x to juz wcale <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ladne wynii ale moze ma jakas dobra rev?

apropo co znajduje sie w pudelku? hmmm nie bardziej opplaca sie p5b? po e6300 ja twierdzilem ze poczejkam leca ceny w dol strasznie i coraz nowsze modele :)

Edytowane przez szeryffoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi