Che Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) te co u mnie nie za drogie ale nie wiem na jakich kostkach nawet... jak to sprawdzic? Nie zrywajac radiatorow? Edytowane 5 Września 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 te co u mnie nie za drogie ale nie wiem na jakich kostkach nawet... jak to sprawdzic? Nie zrywajac radiatorow? inaczej nie da sie sprawdzic musisz zdjac radiator..... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Tomku => na oko to chlop w szpitalu zmarl :P abit jakos do mnie nie przemiawia od czasu an7 ktore w moich rekach padlo po 50 minutach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ja narazie biorę Asrakę Tłins procka E6400Na oko moze ze 300fsb , co wymagac od mobo za 237zl good luck ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Czy ktoś ma doświadczenie z asrock 865PE? Mam od wczoraj E6300 i tą płytę. w biosie max można FSB 300. Czy jakieś mody może, czy to max tego chipsetu/asrocka . Kupiłem płytę ze względu na moje ddr i kartę na AGP. Karta 6800GS Palit 256MB/256b i tak działa niepoprawnie :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Na oko moze ze 300fsb , co wymagac od mobo za 237zl good luck ...też jestem zainteresowany tym mobo gdyż przełożyłbym wszystko z obecnego kompa , a będziesz je używał na ddr1 czy ddr2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Tomku => na oko to chlop w szpitalu zmarl :P abit jakos do mnie nie przemiawia od czasu an7 ktore w moich rekach padlo po 50 minutach :D no wisz, skoro antytalent fsb Coolaler zrobił na tymże Abicie łatwo 460fsb - to dla mnie zapowiada się wyśmienicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) też jestem zainteresowany tym mobo gdyż przełożyłbym wszystko z obecnego kompa , a będziesz je używał na ddr1 czy ddr2?miałem z DDR1 i teraz używam (do czasu) z DDR2 - FSB340 bez problemu z ramami podobnie - cudów nie ma co oczekiwać bo vdimm marne jest (low,high,normal,auto) Na oko moze ze 300fsb , co wymagac od mobo za 237zl good luck ... Edytowane 6 Września 2006 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 @DEVILEK Mam do ciebie prośbę - opiszesz jakie są opcje w biosie - na ile vCore można ustawić, max napięcie dla ram, max napięcie na mostek, co ile FSB, czy jest coś co się niepodoba... co się podoba? Może nawet nie teraz - ale za parę dni jak obczaisz tą płytkę to taką mini reckę nastawioną na oc ;) np. czy radiatorki po oc są ciepłe/gorące i parę innych ;) pozdro i czekam z niecieprliwością na wrażenia praktyczne ;) i mini reckę A prosze Cie ;) FSB - 266-550MHz ( skok co 1MHz ) Vcore - 1.21-1.58V ( skok co 0.1V ) FSB : Mem - Auto, 1:1, 1:1.25, 1:1.36, 1:1.36, 1:2 Vdimm - 1.8-2.4V ( skok co 0.1V ) PCI-E freq - 100-120MHz ( skok co 1MHz ) PCI-E voltage (vmch) - 1.55-1.8V ( skok co 0.1V ) btw : pierwsze koty za ploty ;) FSB 400 poszlo gladko. No i bug tej mobo : kazdy kto ja ma pisal o tym. Klikasz restart w systemie, wsio sie restartuje, ale juz nie startuje od nowa, tylko trzeba sobie reset na obudowie ( plycie ) zrobic i dziala. Mi to nie przeszkadza, imho dla mnie z tych mobo, ktore mialem dotychczas najmniej problemowa jest wlasnie ta MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 No i bug tej mobo : kazdy kto ja ma pisal o tym. Klikasz restart w systemie, wsio sie restartuje, ale juz nie startuje od nowa, tylko trzeba sobie reset na obudowie ( plycie ) zrobic i dziala. Mi to nie przeszkadza, imho dla mnie z tych mobo, ktore mialem dotychczas najmniej problemowa jest wlasnie ta MSI.A zamknięcie systemu działa? Nie masz przypadkiem dysków sata w systemie? Bo ja mam/miałem ten sam problem ze swoją MSI z powodu kombinacji BIOS SATA+sterowniki SATA z dyskietki. Wyciągnąłem najnowsze pliki z najnowszej paczki sterowników nForce4 nagrałem na dyskietkę i użyłem ich przy instalacji systemu. Zaczęło działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A zamknięcie systemu działa? Nie masz przypadkiem dysków sata w systemie? Bo ja mam/miałem ten sam problem ze swoją MSI z powodu kombinacji BIOS SATA+sterowniki SATA z dyskietki. Wyciągnąłem najnowsze pliki z najnowszej paczki sterowników nForce4 nagrałem na dyskietkę i użyłem ich przy instalacji systemu. Zaczęło działać Zamkniecie dziala normalnie. Mam dysk SATA jeden. Sterow do SATA nie instaluje nigdy. A problem, ktory opisalem powyzej ma cale grono uzytkownikow tej mobo na XS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 No no no.... powiem że ten mobasek nawet ładnie się prezentuje z tego co piszesz :) pierwszy sensowny mobasek za rozsądną cenę na 975 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 No no no.... powiem że ten mobasek nawet ładnie się prezentuje z tego co piszesz :) pierwszy sensowny mobasek za rozsądną cenę na 975 :)Oj tak :) Ale Devilek - czekam na testy z Twojej strony Abitów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 @DEVILEK (dot:MSI) Sprawdzałeś jak sprawują sie dzielniki szczególnie 4:5 i jakie jest max FSB ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 @DEVILEK (dot:MSI) Sprawdzałeś jak sprawują sie dzielniki szczególnie 4:5 i jakie jest max FSB ? :wink: Dzielnik 4:5 u mnie dziala, wczoraj pokazywalem screena Tomkowi. Max FSB nie sprawdzalem; w biosie nie ma opcji obnizenia multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 jak podaje dailytech tylko DFI odważyło się produkować płyty główne na chipsetach od Kanadyjczyków (RD600) gotowe produkty mają się pojawić na pułkach sklepowych już ;) w przyszłym miesiącu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie ma co plakac ;) Problem bylby jakby te plyty robil tylko ECS albo Asrock :D Mam tylko nadzieje , ze oprocz super wypasionej wersji Lan Party bedzie jakas ciut mniej ekstremalna i sporo tansza infinity :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Update maly ;) Flash biosu na najnowszy dostepny na stronie MSI naprawil bug z wylaczaniem i restartem. Wsio teraz dziala dobrze. I jeszcze jedno ino sie nie pozabijajcie :lol: P5W64 WS PRO za 630zl - klik Oraz za 629zl - klik :lol: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 jak podaje dailytech tylko DFI odważyło się produkować płyty główne na chipsetach od Kanadyjczyków (RD600) gotowe produkty mają się pojawić na pułkach sklepowych już ;) w przyszłym miesiącu i oby nie bylo tak jak z nF590SLI-T2R/G http://www.pcmoddingmy.com/news.php?item.1812 i tak moglem sobie czekac...i czekac...i czekac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Update maly ;) Flash biosu na najnowszy dostepny na stronie MSI naprawil bug z wylaczaniem i restartem. Wsio teraz dziala dobrze. I jeszcze jedno ino sie nie pozabijajcie :lol: P5W64 WS PRO za 630zl - klik Oraz za 629zl - klik :lol: :blink: gdanskie sklepy oszalaly..... cena poprostu.... niesamowita? asus na 975 za 600 zł, ciekawe. jak to jest z oc na niej, bo duzo o tym nie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 gdanskie sklepy oszalaly..... cena poprostu.... niesamowita? asus na 975 za 600 zł, ciekawe. jak to jest z oc na niej, bo duzo o tym nie bylo.Na XS ktos testowal. 400MHz nie zrobil :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Na XS ktos testowal. 400MHz nie zrobil :cry: kilka osób ją mialoi 380 nie widziałem nawet :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 kilka osób ją mialoi 380 nie widziałem nawet :( no to co czytalem na xs to ~360, wiec zostaje tylko unlocked multi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Ja tam na XS widzę że na P5W64 WS Pro AndreYang zrobił 472MHz bez modów w pierwszy dzień jej posiadania. Klik Edytowane 6 Września 2006 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ehh no bo po co w takiej plycie wysokie FSB ? Jesli ktos ma kase na crossfire + kontrolery sata + dyski do niego to ten unlocked multi nie bedzie cenowym problemem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ja tam na XS widzę że na P5W64 WS Pro AndreYang zrobił 472MHz bez modów w pierwszy dzień jej posiadania. Klik No ale na mnożniku 9x tylke nie zrobi a na 10x to juz wcale <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 ... + kontrolery sata + dyski do niego...?? przeciez plyta ma pata i sata ? w czym wiec problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 W tym , ze nie umiem pisac i mialo byc SCSI :lol2: Po to ma zlacza PCI-X w wersji ws i po to jej 4x pcie x16 w wersji W64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) hmmm ladne wynii ale moze ma jakas dobra rev? apropo co znajduje sie w pudelku? hmmm nie bardziej opplaca sie p5b? po e6300 ja twierdzilem ze poczejkam leca ceny w dol strasznie i coraz nowsze modele :) Edytowane 7 Września 2006 przez szeryffoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas2005 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 mam pytanie, chce kupic płyte intela dp965lt z tym ze wszedzie spotykam wersje bulk co to oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...