Skocz do zawartości
Jawor_

Płyty Główne | Core 2 Duo/extreme Ready

Rekomendowane odpowiedzi

Ostanio kupowałem dla ojca Matroxa Millenium G550 - wersja bulk to była karta + stary bez pudełka a retail z pudełkiem, przejściówkami i programikiem do oglądania DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie, chce kupic płyte intela dp965lt z tym ze wszedzie spotykam wersje bulk co to oznacza?

maskownica IO, cedek, naklejka z rozpiska portow, i po jednym kablu hdd, sata i fdd. wszystko zapakowane w gustowna torebke antystatyczna :D

poza tym jak chcesz sie bawic w oc to ja sobie odpusc, bo nie ma zadnych opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maskownica IO, cedek, naklejka z rozpiska portow, i po jednym kablu hdd, sata i fdd. wszystko zapakowane w gustowna torebke antystatyczna :D

poza tym jak chcesz sie bawic w oc to ja sobie odpusc, bo nie ma zadnych opcji.

ok dzieki za info, nie mam zamiaru krecic zastanawiałem sie nad asrockiem badz intelem, ale jednak aby stabilniej działalo to wezme intela ?

Edytowane przez Lukas2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Która płyta będzie najlepsza do E6300? Interesuje mnie stosunek cena/możliwości. Proszę o konstruktywne odpowiedzi.

Asus P5B

Gigabyte 965P-S3

Gigabyte 965P-DS3

Intel BLKDP965LTCK

MSI P965 NEO-F

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie cikawi pewna sprawa a mianowcie jak wiadomo Asus polaczyl sie z Gigabyte i od stycznia ma produkowac plyty tylko pod logiem Gigabyte. Ciekawie jak bedzie ze wspraciem technicznym dla wczesniej wyprudokowanych plyt tzn nowe biosy itp. Moze kontrakt miedzy Gigabytem ktory przejal Asusa mowi o tym ze Asus zaprzestanie wspierac swoje produkty aby nie byly konkurencyjne dla Gigabyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jam mam jedno pytanie. Ostatnio zastanawiam się nad przejściem na conroe, bo przy obecnym sprzęcie(podpis) przejście na AM2 nie opłaca mi się.

I czy taka płytka: http://www.allegro.pl/item126200997_okazja...core_2_duo.html

będzie dobrym wyborem?

Na poczatek chcę wstawić procek E6300(1,83 GHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Która płyta będzie najlepsza do E6300? Interesuje mnie stosunek cena/możliwości. Proszę o konstruktywne odpowiedzi.

Asus P5B

Gigabyte 965P-S3

Gigabyte 965P-DS3

Intel BLKDP965LTCK

MSI P965 NEO-F

z tego co przedstawiłeś powyżej, zdecydowanie wybrał bym Gigabyte 965P-DS3.

test:

Abit AW9D-MAX: Overclocking

ASUS P5W64 WS Professional

edit

SAVER za taką kasę nic lepszego od DS3 nie znajdziesz :-|

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2310659[/snapback]

co do twoejgo ot, a co napisałeś, że nie potrafią podkręcać? :D

Sam nie wiem ale podejrzewam:

a) komentarz do pytania "czy robic test plyt pod am2 czy grafik pci-ex" w ktorym napisalem cos w stylu "jak ma byc taki jak pod core 2 duo to lepiej zrobcie karty graficzne";)

b) wrzucenie do sygnaturki cytatu z jednego z moderatorow piszacego do uzytkownika "a idz sobie na inne fora i tak u nas co jakis czas wejdziesz z ciekawosci i kolejna odslone nabijesz" (doslownie nie pamietam , ale taki byl sens jego wypowiedzi)

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

z tego testu wynika, że wmiaredobre 667/800 w zupelności wystarczą

co do twoejgo ot, a co napisałeś, że nie potrafią podkręcać? :D

edit

GA-8I945P-S3 mam pytanie co do tej płytki, na labie wyszła wmiare, ale niema nigdzie w zagranicznych serwisach jej testu, dobrze by było jakby te 400fsb pociągła, jakby ktoś miał jakis test pod ręką niech tu walnie go

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem - nie wiem czy się spotkaliście z tym, ale posiadacze może będą mogli to sprawdzić.

Na trzech płytach:

Asus P5B, Asus P5W DH Deluxe, Intel bad Axe

zaobserwowałem pewną anomalie. Ustawienia na standard z procesorem Core 2 Duo E6300 / E6400 / E6600 otrzymują jakąś tam wydajność z jakąś tam grafiką. Podkręcam płytę na wyższe FSB - wyniki w superpi idą do góry, podobnie jak w każdym innym benchmarku, ale... w grach w których brakło mi karty graficznej, albo użyłem na tyle wysokiej rozdzielczości, że to nie procesor był ograniczeniem lecz karta graficzna - wynik spada...

dla przykładu:

Xpand Rally na GF 7600 GT na standardowych ustawieniach mam w 1600 x 1200 48 FPS, podkręcam i wynik spada do 42. W 1280 x 1024 miałem 58, a mam 47.

Zrobiłem więc test na P5W DH - ustawiłem wszystko na auto i jedynie określiłem na sztywno timingi pamięci. Komuter wystartował z FSB 267 MHz i pamięci na 334 MHz (wg CPU-Z), timingi się zgadzały. Xpand Rally:

1280: 56

1024: 62

800: 64

wyraźnie więc widać, że już w rozdzielczości 1280 x 1024 zaczyna karty graficznej brakować i procesor ma coraz mniejsze znaczenie.

W BIOSie przestawiłem z trybu auto na ręczny z dokładnie tymi samymi ustawieniami, testy:

1280: 56

1024: 58

800: 64

kolejność wykonywania testów: 800 -> 1024 -> 1280

co ciekawe po teście w 1280 i powróceniu do 1024 wynik testu uzyskałem odpowiedni czyli 62 klatki. Nawet nie wyłączałem gry - tylko zmieniłem w niej rozdzielczość i ponownie przeprowadziłem test. Powiem tylko, że z pewnością nie jest to wina samej gry, ponieważ przy testach kart graficznych nigdy się z czymś takim nie spotkałem i wyniki niezależnie od zmian płyt głównych pod A64 były identyczne

powiem tylko, że w cod2 mam podobny problem. Idenczyne obiawy miałem na bad axe, ale z jakiś powodów nie mogłem tam wyłączyć EISTa przez co ciągle mi obniżał w idlu mnożnik do 6 i jak obserwowałem CPU-Z'a w czasie testu w Xpandzie to jednak dość często mnożnik spadał do 6 i nawet na dłużej niż na jedną sekunde. Co ciekawe SuperPi wskazuje odpowiednie wyniki.

Potrafi mi to ktoś wyjaśnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Focus

Masz podobna sytuacje do mnie ( znaczy sie juz sie jej pozbylem : zmienilem mobo ) podkrecam proca, oraz grafe a wyniki maleja :blink: Mialem tak na DS3 i DQ6, obojetnie czy SLI na DQ6, czy single na obydwu plytach. Rozwiazania nie znalazlem.

ale wyniki malały w testach procka czy karty graficznej?

no i jak mówiłem - problem mam na 3 płytach oraz dwóch kartach graficznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi