99tomcat Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 no odstatnie wypusty dfi zwłaszcza pod intela niestety nie zachwycają :( przydało by sie coś na 965 robiące >560fsb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) By zrobili Lanparty na 965 a nie sie bawią :P plyta bylaby szybko a pozniej by wypuscili tą na rd600 przydało by sie coś na 965 robiące >560fsb icon_wink3.gif Biostar TForce p965 Dlx @ 551 FSB http://home.hccnet.nl/J_Bongers/motherboard/551_fsb.PNG Widziałem już gdzieś 558 FSB ;) na WC na DS3 NB chłodzony DI FSB 574 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=124614 Załóż DI na Biostara i masz FSB 600 ;) Teraz niedługo mają wyjść DFI INFINITY P965 Edytowane 12 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ciekawe jak bedize smigalo to DFI... Wyglada pieknie...widac chlopaki ucza sie rozmieszczania komponentow na mobo... Pieknie wyglada sekcja zasilania....lad i porzadek...ladnie sie bedzie izolacje dawalo do chlodzenia ;) ewentualnie kleilo radiatory :D (lub to i to :>) osobiscie trzymam kciuki... pelne asynchro rox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) wracając do LP w sli te dwa pciex chodzić mają na 2x16 a ostatni na 4? wcześniej czytałem że ma być 8x8x2 :? Edytowane 12 Października 2006 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 wracając do LP w sli te dwa pciex chodzić mają na 2x16 a ostatni na 4? wcześniej czytałem że ma być 8x8x2 :? SLI??? chyba CF :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 kosztowała by tyle co p5b, a jesli też będzie robićź fsb ok 550 na mnozniku 9x to ja bym bardzo chetnie kupił takie cus :wink: Najpierw znajdź proca co na 9x zrobi takie FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 no i wlasnie o to chodzi ;) lepiej mieć zapas fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Test płyt pod c2d z czipsetem 975: http://www.tomshardware.com/2006/10/11/fou..._duo/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Najpierw znajdź proca co na 9x zrobi takie FSBbyła by dobra płyta co na wysokich mnoznikach robi takie fsb to na niskich tym bardziej :wink: nie każdego srać na 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 qrwaaaa - ile jest max fsb w biosie na ds3 ?? bo na pierd... p5b (golym) tylko 400 - ktore idzie przeciez bez zmiany v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 wgraj nowszy bios do p5b, na poczatek proponuje ver. 701 dostajesz 650max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Mowiąc o chipsecie p965 C2... ten ma robić wyższe FSB ale bedzie troche mniej wydajny na XS ktos testowal P5B dlx z chipem c2 i zrobil 602 FSB ,lecz jest pewien minus ponieważ timingi chipsetu zostaly zwiekszone ,z tego powodu chipset jest troche mniej wydajny ,jesli macie mobo robiące FSB 500+ to raczej nie bedzie sensu zmieniac plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 E6600 @ 5104Mhz :D http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113252 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 E6600 @ 5104Mhz :D http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113252 Nie, no sory musze Ales [ciach!]a odkrywczy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Nie, no sory musze Ales [ciach!]a odkrywczy :mur: Widze pierwszy raz taki wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Czy miał ktoś Asusa P5B-E rev. 1.02G? Podczas tstów na Anandtechu wypadła naprawdę ładnie (FSB=520) i może być ciekawą alternatywą dla DS3. Drugie pytanie tyczy się przełączanie się strapa. Czy występuje to na P5B-E? Miał ją ktoś?- nawet rev 1.01G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=120447 ABIT IB9, hmm moze byc ok, no i ma 2 x ATA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam, mam pytanko techniczne czy nikt z forumowiczów nie próbował włożyć c2d na płytkę gigabyte 945P-pro? Intel® Pentium® D Processor Supports 1066/800, czy jest to możliwe? bo przecież S3 już obsługuje c2d a praktycznie jest to jedynie zmiana azalli. chyba inne napięcia na płycie to można pozmieniać no nie? jeszcze jedno zapodać bios z S3 na p-pro, to nie jest chyba mądre. Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 jesli nie ma obslugi c2d to znaczy ze ma niewystarczającą sekcje zasilającą i oprócz jakiegos hardmoda (jesli ktos wymyslil takie cos dla tej plytki) nie ma mozliwosci,no chyba ze na stronce producenta jest jakis nowy w ktorym zostala dodana obsluga c2d w co szczerze watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam, mam pytanko techniczne czy nikt z forumowiczów nie próbował włożyć c2d na płytkę gigabyte 945P-pro? Intel® Pentium® D Processor Supports 1066/800, czy jest to możliwe? bo przecież S3 już obsługuje c2d a praktycznie jest to jedynie zmiana azalli. chyba inne napięcia na płycie to można pozmieniać no nie? jeszcze jedno zapodać bios z S3 na p-pro, to nie jest chyba mądre. Co Wy na to?Poczytaj o VRM 11, to bedziesz wiedzial wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Poczytaj o VRM 11, to bedziesz wiedzial wiecej. Tak, dzięki za radę ... poczytałem i wg.tabeli http://twojepc.pl/html/intel_core/tab.gif teretycznie posiada obsługę AGTL+ wiec nic nie stoi na przeszkodzie.No ale nie mam takiego proca więc sprawdzić nie mogę. Jeżeli by poszedł to sporo ludzi zaoszczędziło by kaskę na płytę główną ale myślę że zarowno intel jak i gigabyte na to nie pozwolił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam, szukałem i nie znalazłem. Mianowicie szukam płyty pod C2D wybieram między Asusem(P5B-V DH Deluxe) i Gigabytami (DS4, DQ6) na chipsetach Intela i z SLI. Która jest najlepsza do podkręcania i z którymi jest najmniej problemów przy dobrze dobranych komponentach komputera, chodzi głownie o ram na jak najmniejszych timmingach(bo wiem że z tym bywaja problemy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam, szukałem i nie znalazłem.Cos slabo szukales <_< IMHO E6300 --> P5B E6600 --> P5W64/P5WDG2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garreat Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 W tej cenie bierz P5B Deluxe (bez WiFi, no chyba że potrzebujesz), lub, z reguły kilkadziesiąt złotych taniej, GB DS4. Posiadam tą drugą i jestem jak najbardziej zadowolony. Staraj się jednak unikać pamięci na kościach Microna (D9). Ludzie najbardziej zachwalają Elpidę. Ja mam jedną kość elpidowską, drugą hyniksową (nieco mnie blokuje) i dual w FMA śmiga bezproblemowo. Ostatnio w okolicach 650 zł pojawiła się P5B Plus. Może coś z tego będzie :). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Tak, dzięki za radę ... poczytałem i wg.tabeli http://twojepc.pl/html/intel_core/tab.gif teretycznie posiada obsługę AGTL+ wiec nic nie stoi na przeszkodzie.No ale nie mam takiego proca więc sprawdzić nie mogę. Jeżeli by poszedł to sporo ludzi zaoszczędziło by kaskę na płytę główną ale myślę że zarowno intel jak i gigabyte na to nie pozwolił. W tej tabeli chodzi o typ szyny systemowej, a nie o wersje modulu zasilania ktora to jest przeszkoda w obsludze C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 W tej cenie bierz P5B Deluxe (bez WiFi, no chyba że potrzebujesz), lub, z reguły kilkadziesiąt złotych taniej, GB DS4. Posiadam tą drugą i jestem jak najbardziej zadowolony. Staraj się jednak unikać pamięci na kościach Microna (D9). Ludzie najbardziej zachwalają Elpidę. Ja mam jedną kość elpidowską, drugą hyniksową (nieco mnie blokuje) i dual w FMA śmiga bezproblemowo. Ostatnio w okolicach 650 zł pojawiła się P5B Plus. Może coś z tego będzie :). Pozdrawiam. Tak naprawde różnicą miedzy DS4 a DQ6 jest ilość faz zasilania, czy może myle się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Witam, Proszę pomóżcie: Mam płyte p5w64 ws pro, mam w niej procka 6600, mam też zasilacz enermax liberity 400w. I nie wiem jak popiąć zasilacz do mobo. Tzn. Podpiąłem tą dużą wtyczkę [MAIN] i tą małą 4 pinową [M1] (2x2) do tego dużego gniazda (2 wtyczki do jednego gniazda) na płycie głównej. I zostały mi jeszcze 2 wtyczki 2x2 na których pisze 12V 'for cpu only'. Obok procka jest jakieś gniazdo 2x2 [EATX12V].... I teraz pytanie do Was: Czy mam tą wtyczkę 12V też wpinać czy nie? boję się że coś się spali ;/ Co zrobić? Pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) podłącz wszystko co się da(24-pin + 8-pin + molex) i powinno być ok :) Asus P5wdg2 Ws Pro <&> Asus P5w64 Ws Pro, ...czyli kombajny pod C2D - osiągi, opinie, problemy i ich rozwiązania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212417&st=0 Edytowane 26 Października 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garreat Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Tak naprawde różnicą miedzy DS4 a DQ6 jest ilość faz zasilania, czy może myle się?Tak, DQ6 posiada 12fazowe zasilanie, przy 6 fazach DS4. Poza tym, ma radiatorek na spodzie i inny napis na heatpipe ^^. Ludzie jednak skarżą się na problematyczność DQ6 -> zapraszamy do tematu o tych płytach o tu. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Witam, Proszę pomóżcie: Mam płyte p5w64 ws pro, mam w niej procka 6600, mam też zasilacz enermax liberity 400w. I nie wiem jak popiąć zasilacz do mobo. Tzn. Podpiąłem tą dużą wtyczkę [MAIN] i tą małą 4 pinową [M1] (2x2) do tego dużego gniazda (2 wtyczki do jednego gniazda) na płycie głównej. I zostały mi jeszcze 2 wtyczki 2x2 na których pisze 12V 'for cpu only'. Obok procka jest jakieś gniazdo 2x2 [EATX12V].... I teraz pytanie do Was: Czy mam tą wtyczkę 12V też wpinać czy nie? boję się że coś się spali ;/ Co zrobić? Pomóżcie! Na P5W64 WS PRO podłączasz: 1. Główna wtyczkę 24-pin (albo 20+4 w zależności od zasilacza) do "dużego gniazda" 2. Zaraz obok jeden molex z zasilacza 3. U góry w lewym rogu płyty jest gniazdo 8-pinowe (połowa zakryta). Jeśli posiadasz zasilacz z 2 wtyczkami 4-pinowymi, łączysz je ze sobą i podłączasz do tego gniazda. Jeśli masz tylko jedną 4-pinówke, podłączasz ją do tej "odkrytej" części Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...