Skocz do zawartości
Jawor_

Płyty Główne | Core 2 Duo/extreme Ready

Rekomendowane odpowiedzi

Na P5W64 WS PRO podłączasz:

1. Główna wtyczkę 24-pin (albo 20+4 w zależności od zasilacza) do "dużego gniazda"

2. Zaraz obok jeden molex z zasilacza

3. U góry w lewym rogu płyty jest gniazdo 8-pinowe (połowa zakryta). Jeśli posiadasz zasilacz z 2 wtyczkami 4-pinowymi, łączysz je ze sobą i podłączasz do tego gniazda. Jeśli masz tylko jedną 4-pinówke, podłączasz ją do tej "odkrytej" części

Pozdr.

Dzięki wielkie za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, DQ6 posiada 12fazowe zasilanie, przy 6 fazach DS4. Poza tym, ma radiatorek na spodzie i inny napis na heatpipe ^^.

Ludzie jednak skarżą się na problematyczność DQ6 -> zapraszamy do tematu o tych płytach o tu.

pozdr

Przeczytałem to "W ostatnim czasie Gigabyte szczyciła się tym, że ich seria płyt DQ6 przebiła ośmiofazowe zasilanie w płytach ASUS-a. Jak się niedawno temu okazało, system zasilania płyty Gigabyte GA-965-DQ6 raczej nie jest tak dwunastofazowy, jak zapewnia jej producent. Na kilku zagranicznych forach dyskusyjnych specjaliści elektronicy po wykonaniu własnych pomiarów stabilności napięcia uznali, że do dwunastofazowego zasilania płycie GA-965P-DQ6 jest bardzo daleko. Wszystko wskazuje na to, że Gigabyte zastosował w jej przypadku system zasilania trójfazowy, wzmacniany przez specjalne regulatory. Co prawda trudno to jednoznacznie udowodnić, ale dociekliwi najwyraźniej nie śpią." i wole Asusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem to "W ostatnim czasie Gigabyte szczyciła się tym, że ich seria płyt DQ6 przebiła ośmiofazowe zasilanie w płytach ASUS-a. Jak się niedawno temu okazało, system zasilania płyty Gigabyte GA-965-DQ6 raczej nie jest tak dwunastofazowy, jak zapewnia jej producent. Na kilku zagranicznych forach dyskusyjnych specjaliści elektronicy po wykonaniu własnych pomiarów stabilności napięcia uznali, że do dwunastofazowego zasilania płycie GA-965P-DQ6 jest bardzo daleko. Wszystko wskazuje na to, że Gigabyte zastosował w jej przypadku system zasilania trójfazowy, wzmacniany przez specjalne regulatory. Co prawda trudno to jednoznacznie udowodnić, ale dociekliwi najwyraźniej nie śpią." i wole Asusa :)

To stwierdzono już kilka miesiecy temu, GB DQ6 nie ma 12 fazowego zasilania, tak tylko pisze na www GB i na pudełku od mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem Nowym Użytkownikiem Forum i mama pare pytań? :D Otóż:

1. Pytanie kieruje do wszystkich użytkownik P5B Delux bez Wi Fi jake jest max Napiecie jakie mozna ustawic dla Mostka Północnego w najnowszym biosie 0711 ( inaczej na to się mówi MCH jak sie nie myle :? ). i Jakie najwysze Oc Uzyskaliście Na Tej płytcie Bez bez modowania :D

2. Mam dylemat odnośnie Kupna płyty Pod procka e6600 i pamięci GoodRamm 667Mhz 2x512Mb na kościach microna d9: : D9GCT. Z tego co czytłem po forach to Płyta firmy gigabyte odpada bo ma same problemy z goodramami na micronach d9 :cry: Więc wacham sie miedzy kupnem Nowości Asusa P5B-E Plus a P5B Delux bez Wi fi obydwie płyty prawie tyle samo kosztuja różnica miedzy nimi jest co naj wyrzej żedu 30zł. A ma do wydania co najwyrzej Na płyte 670zł. Jeszcze jedno z tego co Wyczytałem na zagranicznych forach to Płyta P5B-E Plus Jest na Nowej rewizji 965 C2 ale ma jeden minus Ponoc ma problemu Przy utrzymaniu Stałego napięcia na procku Przy Oc jak ustawimy Napięcie żędu 1.55v na procek to po uruchomienu windows jet juz ono 1.45v a po obciązenu procesora spada jeszcze do 1.4v :cry: tak wyczytałem na jednym zagranicznym forum. A w porównamiu do wersji P5B Delux jesto ono bardziej stabilne 1.55v bios --- 1.51v windows --- 1.50 max obciazenie procesora. Ale Płta P5B Delux Jest jak narzie dostepna tylko ze starsza wersja 965 C1 :cry: . No i Która tu wybrac Doradzcie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie najwysze Oc Uzyskaliście Na Tej płytcie Bez bez modowania :D

PurePC ~ 4-5GHz na Core 2 Duo, z modami ~5GHz (FSB ~ 445-450MHz)

co do wahań napiec to aby tego uniknac, chociażby wczoraj w Krakowie robilismy mod vdrop, podnosi znacznie stablinosc napiecia

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy pod jakim względem....

Ja bym dał tak:

1. P5W64 WS Pro

2. P5B Dlx

3. P5W DH

Holender wie, gdzie tu wsadzić i680, bo jednak pełnej obsług SLI, mimo relatywnie nie powalającego na kolana FSB, nie mozna lekceważyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troszkę zdięcie nie pod tym kątem, ale jak wsadzić do tego 8800Gtx w pierwszy slot?

P.S. jak będzie po 600 zł to się skuszę:D

Bez obaw, GTX wejdzie bez trudu.

A co do ceny, to obawiam sie ze jak bedzie za 800PLN to bedzie mozna juz uznac ze to w miare tenio.

Edytowane przez Lancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanko co do c2d. Przyznaje sie od razu ze w niebieskie klocki jestem cienki. Wiec stad pytanie. Mysle o czyms takim:

1. eVGA nForce 680i SLI

2. E6600

3. Pamieci ... hmm tu jeszcze kwestia otwarta :/ Moze cos zaproponujecie.

Czy moze jest cos lepszego ( dokladnie chodzi o mobo ), co mozecie polecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z pamiatkiami wlasnie. Brac 1000 czy 800 ? Kiedys napotkalem wypowiedz na ten temat. I osoba ktora sie wypowiadala, twierdzial ze pamiatki z wysokimi taktowaniami to najlepsze sa do 6300, a z nizszymi do e6600. Prawda to ?

Jest moze juz ktos na PPC kto ma ta mobo EVGA ?

Docelowo bede myslal o SLI - wiec chyba bedzie to dobry wybor.

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z pamiatkiami wlasnie. Brac 1000 czy 800 ? Kiedys napotkalem wypowiedz na ten temat. I osoba ktora sie wypowiadala, twierdzial ze pamiatki z wysokimi taktowaniami to najlepsze sa do 6300, a z nizszymi do e6600. Prawda to ?

Wyższe taktowanie muszą mieć w e6300, bo tam jest niski mnożnik i trzeba z FSB mocno do góry jechać a na płytach i965P nie ma niższego mnożnika niż 1:1.

Takim optimum do E6600 będzie coś koło 1000MHz 4-4-4-x. Puszczasz wtedy na 3.6GHz i dzielnik 4:5.

Lysyn ma to eVGA.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz cos moze do zaoferowania ? Troszke zaluje ze nie wzialem od razu tych pamiatek Crucial co zostaly wydane na 10 lecie :/

Nie ;)

Ale pogadaj z bazim, czy by nie mógł sprowadzić pamięci, to teraz w promocji są fajne pamięci: klik.

Jak znalazł do wypasionego kompa.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy na płycie głównej Foxconn 975X 7AB - http://www.foxconnchannel.com/Product/moth...ID=en-us0000184

...opartej na chipsecie Intel 975X da się włączyć tryb SLI? Dużo słyszałem na temat zmodowanych sterowników do płyt opartych na 975, ale czy ktoś faktycznie przeprowadził odpowiednie testy?

Pozdrawiam.

KamilM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi