robak57 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 to jaką i zdaje się na was bo jak będzie nie stabilna to pomożecie to jaką i zdaje się na was bo jak będzie nie stabilna to pomożecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 asusa na i965 w miare rozsądnych cenach: jeśli ma być max oc to p5b deluxe, jeśli nie to wystarczy p5b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ej robaczku.. wez Gigabyte'a S3 ale na 965 ( NIE 945) no i wez sie za ortografie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 mam pytanie... czy zamierzasz na to wsadzic swoje grafy? bo 965 obsluguje sli, wiec przyszlo mi do glowy, ze wpadles na ten genialny pomysl, aby je tam odpalac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam zamiar kupić procesor c2d 6300 oraz w niedalekiej przyszłości zmienić kartę na dx10. To czy bardziej opłaca się kupić płytę na chipie 965P czy raczej na 975X? A może poczekać na jakieś inne rozwiązanie(max. z zakupem mogę poczekać 1 mies.)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 pod 2mb keszu i965 bardziej pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 pod 2mb keszu i965 bardziej pasujeA jak bedzię z wydajnością kart dx10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 A jak bedzię z wydajnością kart dx10?Nie za ciwkawie. Najlepsze karty trochę tracą na wydajności na P965. Poczekaj z 1 miesiąc, jak się ceny będą lepiej klarować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 mam pytanie... czy zamierzasz na to wsadzic swoje grafy? bo 965 obsluguje sli, wiec przyszlo mi do glowy, ze wpadles na ten genialny pomysl, aby je tam odpalac. nie bo zmieniam całego kompa na nowy bo 8800gtx potrzebuje mocnego procka więc bloczki na grafy mi zostały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) siemka widzial ktos temacik ? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=219884 co o tym sadzicie ? edit : spotkalo to juz kogos ? Edytowane 13 Grudnia 2006 przez guru2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Witam! Chciałem sie dowiedziec czy płyta Gigabyte GA-8I945P Pro obsłuży procesory core 2 duo. Oczywiście patrzyłem na listę plyt kompatybilnych na pierwszej stronie tego tematu i jej nie znalazłem. Ale widziałem inne płyty na tym chipsecie ktore obsługują ten procesor. Prosze o odpowiedz. Pozdro! Edytowane 14 Grudnia 2006 przez ghort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam! Chciałem sie dowiedziec czy płyta Gigabyte GA-8I945P Pro obsłuży procesory core 2 duo. Oczywiście patrzyłem na listę plyt kompatybilnych na pierwszej stronie tego tematu i jej nie znalazłem. Ale widziałem inne płyty na tym chipsecie ktore obsługują ten procesor. Prosze o odpowiedz. Pozdro! Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Szukam info na temat OC na tej plytce ASUS P5N-E SLI http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16813131142 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 natrafiłem na takeigo newsa: http://www.asus.com/news_show.aspx?id=5291 asus commando- czyzby killer dla p5b dlx od asusa? ciekawe tylko jaka cena pewnie zaporowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) wlasnie chcialem zapytac czy wiecie cos o Asus ROG Commando - 770PLN i ASUS P5N32-E SLI - 790PLN bo jutro beda w hurcie i nie wiem czy zamawiac. cenki przy modelach na XS o ROG wiele nie bylo a ta mobo na 680i wydaje sie ciekawa: http://www.xtremesystems.org/forums/showth...sus+P5N32-E+SLI http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=125865 obie plyty maja chore Vmem bo w okolicach 3,4V :oO: Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Asus ROG Commando widać ciekawa płytka. Ten drugi Asus za mną nie przemawia głównie dlatego, ze to 680i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 jak by kto pytal - jest nowa rewizja P5B (tego golego) - podniesli w niej Vdim z 2,1V, do 2,4V(czy cos jeszczezmienili? - nei mam pojecia. cena podobno taka sama) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Niemiec nie masz moze juz dostepu do P5N-E SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Niemiec nie masz moze juz dostepu do P5N-E SLI? narazie do tej mam ASUS P5N32-E SLI, ale o P5N-E SLI popytam. EDIT. P5N-E SLI ma sie pojawic wkrotce, blizszego info brak. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Panowie ,pomalu zbieram madrosci na temat mobo-RAM- core duo , gdzies na wiosne jak wyjdzie R600 planuje zmiane calego sprzeta , do tego czasu moze dalbym rade wymienic juz mobo proca i ram doradzcie czy mobo DFI Infinity 975X albo Abit AW9D Intel 975X nadaje sie do ostrego OC no i jakie dobre pamieci 2z1GB o najlepszym stosunku cena / wydajnosc dobrze zeby je mozna puscic na 1000MHz z CL4 Pamieci 2x1GB w cenie 280 funtow to jak dla mnie ciut za droga inwestycja :/ no i dlaczego piszecie ze plyty na chipsecie 965 sa mniej wydajne z nowymi kartami graficznymi niz te z nowym chipsetem 975 ? jakie sa pomiedzy nimi roznice OC ? Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 siemka na plycie asus P5B max vmem jest 2.1v :( da sie to jakos zmienic ?? nowszy bios ? cokolwiek ? bo mam pamieci geile 800 ul i 2.1 to chyba troczke malo nie uwazacie ? swoja droga jakie jest bezpieczne V dla tych pamiatek i jakie dla 6300 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 z choinki się urwałeś? poczytaj topic to się dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru2 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 @spinnaker nie zadaje pytania jakby mi sie chcialo 50 stron czytac po to zeby znalezc co mnie interesuje po to jest forum zeby pytac ,sadzac po twojej wypowiedzi raczej masz malo wspolnego z komputerami skoro nic nie wiesz i jakie ma to znaczenie ze moze i bylo o tym wczesniej ? bylo takze zeby powstrzymywac sie od takich bezsensownych wypowiedzi co nic nie wnosza do dyskusji idz sobie na tweak.pl albo pclab jak chcesz cwaniakowac tam znajdziesz wielu takich co tylko na to czekaja, mimo swiat pan spinnaker potrafi popsuc humor ,dziekuje wesolych swiat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 @guru2 1. nie pitol glupot, tylko wez sie za czytanie/szukanie 2. mozna zrobic v-moda -> swoja droga bardzo prostego 3. sprawdz najpierw ile wyciagna pamieci na 5:4 lub innych ustawieniach, a nie 1:1 jak to ludzie maja w zwyczaju, a pozniej zwalaja na pamieci 4. pewnie i tak nie przekroczysz 500mhz na x7 1:1 5. geile sa kiepskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) z choinki się urwałeś? poczytaj topic to się dowiesz @spinnaker nie zadaje pytania jakby mi sie chcialo 50 stron czytac po to zeby znalezc co mnie interesuje po to jest forum zeby pytac ,sadzac po twojej wypowiedzi raczej masz malo wspolnego z komputerami skoro nic nie wiesz i jakie ma to znaczenie ze moze i bylo o tym wczesniej ? bylo takze zeby powstrzymywac sie od takich bezsensownych wypowiedzi co nic nie wnosza do dyskusji idz sobie na tweak.pl albo pclab jak chcesz cwaniakowac tam znajdziesz wielu takich co tylko na to czekaja, mimo swiat pan spinnaker potrafi popsuc humor ,dziekuje wesolych swiat Aż się chce powtórzyć wypowiedź spinnakera :mur: Po pierwsze, sugeruję więcej ostrozności z tonem wypowiedzi, bo w moim odczuciu jesteś o krok od raportu i pierwszych procentów. Po drugie, rozejrzyj się z łaski swojej najpierw po dziale "Procesory i płyty główne > Socket 423/478/775/479" przed kolejnymi swoimi pytaniami. Dlaczego? Otóż przypadkiem jest osobny temat o płytach z serii P5B (i tam właśnie powinno wylądowac Twoje pytanie), gdzie to w 1. (słownie: PIERWSZYM) poście znajduje się link do dużego topicu o vmodach do P5B. Poza tym na pierwszej stronie w/w działu znajduje się jeszcze jeden temat o P5B traktujący o napięciach itp. w poszczególnych rewizjach. Ośmielę się powierzyć Ci tę szczytną misję odnalezienia go, mam nadzieje, że to nie ponad Twe siły... :rolleyes: Po trzecie, w ogólnym temacie o płytach pod C2D pytasz się o bezpieczne napięcia dla swoich RAMów? No chyba coś nie tak... Ponownie, powstało już kilka tematów dokładnie o tych pamięciach - w kilka minut dowiesz sie wszystkiego, co potrzeba. Po czwarte i ostatnie - forum istnieje w dużem mierze własnie po to, abyś mógł znaleźć i wyczytać rozwiązania swoich problemów. Naprawdę uważasz, iż Twoje pytanie o ograniczenie vdimm na jednej z najpopularniejszych plyt pod c2d jest tak wyjątkowe? Więc sugeruję ruszyć zadek i nieco się postarać. I przede wszystkim czytać, czytać i jeszcze raz czytać. "Nie chce się?" No to sorry Winnetou... EDIT: Ech, zachciało mi się elaboratów no i chase mnie ubiegł... :wink: Edytowane 26 Grudnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Wracajac do P5N-E SLI pokazal sie tescik,jest bardzo dobrze fsb osiagneli 502 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2894&p=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Wracajac do P5N-E SLI pokazal sie tescik,jest bardzo dobrze fsb osiagneli 502 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2894&p=3 No nieźle... Co prawda ten vdroop, ale to pewnie kwestia dni/tygodni do odpowiedniego moda. Chłodzenie (w liczbie radiatorów: 1) widac też do [gluteus maximus] i na wyższych zegarach ogranicza OC, ale do tego już zdążyliśmy się raczej przyzwyczaić (na el0 Pr0 hitpajpowych modelach przecież to samo). Zapowiada się ciekawa alternatywa dla P5B, niech tylko w sklepach się pojawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 To juz jest w sklepach http://sklep.benchmark.pl/pelny_35007.html naprawde ciekawa alternatywa dla p5b. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 dobra dobra. a czy ktos to "u nas" testowal ? bo jak nie, to sory - ale moze sie okazac podony niewypal jak z biostarem - na xs (czy gdzies tam) super wyniki, a tu raczej przecietnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 dobra dobra. a czy ktos to "u nas" testowal ? bo jak nie, to sory - ale moze sie okazac podony niewypal jak z biostarem - na xs (czy gdzies tam) super wyniki, a tu raczej przecietnie taaa a na XS , Anand itp. to dostają MOBO prosto z fab. :lol2: i nikt nie przebiera :lol: ot tak pierwsza lepsza z palety :D raczej trzeba się sugerować naszym podwórkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...