Nicko13 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 no na biostarze robi pare osob z forum 500 fsb wiec,sie sprawdzilo ;) w przyszlym tygodniu postaram sie dolaczyc do tego grona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 mialy robic 550 i wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 i nie gryźć się z memkami... póki co tolerują tylko d9... które są nieadekwatne ceną do Biostara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) A chciałem brać biostara (tylko nigdzie znaleźć nie mogę ) ale chyba zadowolę się Asusem P5B Deluxe. I tu mam takie pytanie czy jest sens kupna do tej płyty i E6300 tanich pamięci ( jakieś goodramy 1GB 667 za 350zł)? Pamięci raczej nie zamierzam OCować a procek może chociaż trochę. Głównie to ma służyć do gier a nie rekordów w programach. A i jeszcze co myślicie o P5B Deluxe ? Trochę mnie cena zniechęca nie ma czegoś dobrego ale tańszego może? Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) 1. tansze i dobre jest p5b. nowa rev. ma juz normalne napiecia na memki 2,45V... 2. nie da sie podkrecac proca, bez pamieci - no chyba ze ustawisz 1:1... Edytowane 29 Grudnia 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witajcie Niedlugo bede zmnienial komputer. Wybralem juz procka - bedzie to Intel Core2Duo 2.4GHz , pamieci Corsiar 2 x 1GB 667 , karte graficzna GF 7600GT - ale mam problem z wyborem plyty glownej Myslalem nad Giagbyte DQ4 ale takze bardzo mnie kusza plyty Asus np P5B Deluxe Doradcie mi prosze jaka plyte wybrac do tego zestawu aby bylo full stabilnie i zeby nie bylo problemow - bede podkrecal procka , karte graficzna (wyciskal z nich maximum) Prosze takze podajcie jaki rev danego modelu bo zauwazylem ze niektorzy producenci wypuscili nowe rev swych plyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Też mam właśnie dylemat jaką płytę niby P5B Deluxe i chyba nawet wolałbym ją od tańszej o 150 zł P5B. Nie chce jakiegoś ostrego OC a raczej taki bezpieczny ( może by mi starczył ASrock?). Gigabyte chyba odpada bo cenie sobie stabilność. Pamięci też nie wiem jakie ale najlepiej jakieś tanie. Wie ktoś coś na temat tej płyty? ASRock ConRoeXFire-eSATA2 w teście na PClab wypadła nawet dobrze tylko Cross Fire raczej mi się nie przyda. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 jak chcesz tanio i znosne oc wez biostara i memki goodrama 667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 jak chcesz tanio i znosne oc wez biostara i memki goodrama 667 Tylko właśnie nie mogę nigdzie Biostara znaleźć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 ja bym sie nie pakowal w biostara. nie wiem czemu, ale jakos nie wierze taj marce. jedna jaskolka czy inny ptak wiosny nie czyni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) ja bym sie nie pakowal w biostara. nie wiem czemu, ale jakos nie wierze taj marce. jedna jaskolka czy inny ptak wiosny nie czyni. W sumie 100zł aż takiej różnicy mi nie robi. A P5B Deluxe ma kilka detali które mnie ciągną. Memki goodrama byle jakie 667 mogą być ? Martwią mnie tylko problemy z kartą dźwiękową bo mam zestaw 5.1 i w końcu chciałbym żeby działał tak jak powinien ( AC 97 mi na to teraz nie pozwala). Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 asrock conroexfire - max feb na niej to 300mhz -> na 301 komp nie wstaje. nie rozumiem twojego problemu z dzwiekiem - przeciez te plyty maja zintegrowane calkiem niezle k. dzwiekowe. pewnie- nie jest to audigy, ale jakdla mnie nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 a ja sie sprawuje plyta Asus P5B Deluxe (i965) ? warto kupic do tego zestawu co wyzej podalem ? jaka jest najnowzsza rewizja tej plyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Asus P5B Deluxe, jak dla mnie zbyt bug'owaty.-->> DS4 rev 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Asus P5B Deluxe, jak dla mnie zbyt bug'owaty.-->> DS4 rev 2.0P5W DH 1.04G + vcore i vdimm + bios 1707. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 i jakie z tego połączenia FSB wychodzi max stable??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 i jakie z tego połączenia FSB wychodzi max stable???Zalezy z jakim CPU, akurat ja jade na multi x10 ciagle wiec sie nie bawie w max FSB. Aczkolwiek jak kiedys na takiej nie zmodowanej i z starym biosiem P5W zrobienie FSB 400 graniczylo z cudem tak teraz nie jest to absolutnie problemem. Wiec przyznam, ze patrzalem bardziej pod katem CPU 4MB L2 :unsure: Moze dzisiaj sprawdze max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Oj to wyższa liga z procem ( nie na moją sakwę :)). Teraz dopiero zobaczyłem, że Martin chce proca z wyższym DIV. P.S. Zobacz jednak max FSB na DIV x7 please. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Asus P5B Deluxe, jak dla mnie zbyt bug'owaty.-->> DS4 rev 2.0 Mam zamiar ją kupować do E6300. Czemu bugowaty ? Możesz to rozwinąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Oj to wyższa liga z procem ( nie na moją sakwę :)). Teraz dopiero zobaczyłem, że Martin chce proca z wyższym DIV. P.S. Zobacz jednak max FSB na DIV x7 please. Hmm zmartwie Cie niestety : mobo na multi x 7 i x 8 nie dziala z FSB powyzej stock. Upatruje tu przyczyny w procu, poniewaz na E6300ES mam to samo, ze nie da sie @ ani troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mam zamiar ją kupować do E6300. Czemu bugowaty ? Możesz to rozwinąć?Poczytaj trochę topic o tej płycie. 1) Występują "coldbooty" 2) Częste problemy z dźwiękiem 3) RAID nie działa 4) Dość są awaryjne 5) itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Bajtelo a jest jakaś alternatywa? co to są coldnbooty? i jak wyglądają problemy z dzwiękiem? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Bajtelo to jest jakaś alternatywa?DS4/DS3/P5B zwykla/P5N-E SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 DS4/DS3/P5B zwykla/P5N-E SLI Ale w okolicach 600zł. Swoją drogą Gigabyte odradzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zmartwię Cię. Niestety IMO nie ma teraz dobrej mobo, za którą ja mógłbym dać prawie każdą kasę. Teraz stawiałbym na DS4 rev. 2.0. PITer ocenił ją jako bardziej bezproblemową i stabilną. Słabo jednak na niej latają D9. W P5B Dlx za to osiągniesz troszkę wyższe FSB i nie gryzie się ona z D9. Wybór jest Twój. Jeżeli chcesz mobo do prawdziwego (DI, LN2 itp) o/c to Dlx. Jeżeli jednak oc na niższym poziomie typu FSB ~500 to DS4. Takie jest moje skrome zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zmartwię Cię. Niestety IMO nie ma teraz dobrej mobo, za którą ja mógłbym dać prawie każdą kasę. Teraz stawiałbym na DS4 rev. 2.0. PITer ocenił ją jako bardziej bezproblemową i stabilną. Słabo jednak na niej latają D9. W P5B Dlx za to osiągniesz troszkę wyższe FSB i nie gryzie się ona z D9. Wybór jest Twój. Jeżeli chcesz mobo do prawdziwego (DI, LN2 itp) o/c to Dlx. Jeżeli jednak oc na niższym poziomie typu FSB ~500 to DS4. Takie jest moje skrome zdanie. Czyli do mego procka C2D 2.4GHz ktorego bede chcial krecic do max lepiej wybrac Asusa P5B Deluxe czy Gigabyte DQ4 rev 2.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ale w okolicach 600zł. Swoją drogą Gigabyte odradzają.Eee albo ja mam jakies inne sklepy, albo u Ciebie takie marze wala :lol2: Przeciez ani jedna z tych mobo nie kosztuje wiecej jak 600zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Tylko właśnie nawet nie ma 50zł różnicy pomiędzy P5B Deluxem a DS4 ;/ To już bym chyba wolał Biostara za 390zł ponad 200zł już mi robi dużą różnicę. Też tak mi się zdaje, że porządne mobo to dopiero nadejdą. Ale mam jeszcze 10 dni na zakup :/ Fakt poniżej 600zł są. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Tylko właśnie nawet nie ma 50zł różnicy pomiędzy P5B Deluxem a DS4 ;/ To już bym chyba wolał Biostara za 390zł ponad 200zł już mi robi dużą różnicę. Też tak mi się zdaje, że porządne mobo to dopiero nadejdą. Ale mam jeszcze 10 dni na zakup :/ Fakt poniżej 600zł są. Wedlug mojego cennika : DS4 560zl P5B Dlx 620zl Chyba jest roznica, czy sie myle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Wedlug mojego cennika : DS4 560zl P5B Dlx 620zl Chyba jest roznica, czy sie myle ? http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+965P-DS4 w sumie nawet zaczyna. Tylko nie wiem czy Asus nie jest bardziej funkcjonalny i lepiej wyposażony. Przeczytałem ten test i dalej nie wiem co wybrać http://pclab.pl/art21863-18.html a jeszcze mi namieszał w głowie ;] Tylko czemu tak Gigabajty odradzają? Edytowane 30 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...