chase1 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 hipo - no ja bym bral (i pewnie tak zrobie) cos na nv (i byle nie asusa) - i z tad moje zdziwienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Przeglądam te strony i już się pogubiłem... Co polecicie za ok.400zł? P5N-E SLI 430zł GB S-3 ASUS P5B rev. 1.03G ?? Na początku będe pracował na Pentiumku pewnie 6xx wykręconym na maksa. A za pare m-cy C2D mam nadzieję. Wykorzystanie m.in. najnowsze gry, a coś mi się o oczy obiło że intelowski chipset jest mniej wydajny niż nv? Edytowane 17 Lutego 2007 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 polece deluxa tylko z nim mialem stycznosc... plyta dobra, wysokie fsb, brak dzielnika w dol - przy slabych pamieciach p5n-e lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Gigabyte DSD3 - to mam i jestem happy :) Znajomy kupił Asusa P5N-SLI na 650i - płyta nawet nei wstała - może pech... uszkodzona - szkoda bo myślałem że na zywo będe mieć relacje jak się psrawuje - wg. mnie to bardzo ciekawy model :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Ale ja tam deluxa nie wymieniłem ;) nie stać mnie raczej :P GB nie lubię ale skoro msz rozumiem że jest ok. najbardziej chylę się ku p5n-sli co prawda ale rozważe inne propozycje :) Jednak wychodzi na to, że te płyty to jedna klasa i praktycznie tak samo dobre. Będe pracował na goodramach 667 więc chbya p5n tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witajcie Coraz bardziej zbliza sie zakup nowego komputera ale jakos nie moge sie zdecydowac nad plyta glowna . Dwa wieczory przeznaczylem na przeczytanie postow o plytach Gigabyte i Asus i niestety mam metlik w glowie. Swoj nowy komputer chce oprzec na takich podzespolach : Intel C2D 2.13 GHz pamiec Corsair 2x 1GB 800MHz grafika GF 7600GS (lub 7300 ) Zastawnawiam sie czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Gigabyte DS4 rev 3.3 czy Asus na i965P ? Prosze pomozcie i doradcie co wybrac ( bo nic nie zastapi wypowiedzi doswiadczonych uzytkownikow) Oczywiscie procka bede krecil (moze uda mi sie dojsc do szyny FSB 400MHz). A takze co chyba tez jest wazne to ze jak wyjda procki o FSB1333MHz to napewno bede chcial sprzedac tego a zakupic te nowe i tez troche podkrecic ( slyszalem ze DS4 rev 3.3 juz jest przygotowana na te procki ) Dlatego jeszcze raz prosze o rade w wyborze plyty glownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Ja bym mimo wszystko wziął Asusa P5B. Imho bardzo dobra płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dokładnie! Myślisz o FSB 400? Na Asusie P5B Deluxe bedziesz mial spokojnie 500 ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dokładnie! Myślisz o FSB 400? Na Asusie P5B Deluxe bedziesz mial spokojnie 500 ;) pozdro a na GB DS4 rev 3.3 ile wyciagne ? chyba tez cos w poblizu 500 ? A tak na powaznie sluchajcie doradcie mi co wybrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dokładnie! Myślisz o FSB 400? Na Asusie P5B Deluxe bedziesz mial spokojnie 500 ;) pozdro Na codzień, chyba że cpu zawiedzie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Najlepsze płyty do kręcenia C2D są na chipsecie 965, trzeba jednak pamiętać,że jeśli będzi się katować płytę na FSB 500 cały czas to zaliczy zgon i to bardzo szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 a na GB DS4 rev 3.3 ile wyciagne ? chyba tez cos w poblizu 500 ? A tak na powaznie sluchajcie doradcie mi co wybrac A z doświadczenia wiem że niektóre GB maja problemy z niektórymi pamięciami, np te dwie sztuki GB w przeprowadzonym przezemnie teście gryzły się Patriotami. A i nie sądzę aby płyta szybko padła jak bedzie naFSB w granicach 500 śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Najlepsze płyty do kręcenia C2D są na chipsecie 965, trzeba jednak pamiętać,że jeśli będzi się katować płytę na FSB 500 cały czas to zaliczy zgon i to bardzo szybko.Na razie ok. 3mce, odpukać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siever Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam Składam koledze komputer na płycie Asus P5B(za tą cenę to chyba dobry wybór?) i do niej procka E4300. Na stronie Asusa napisane jest że obsługuje go ona od biosu 0806. I teraz mam pytanie czy jak dostanę płytę ze starszym biosem np 0211 to czy odpali się ona z tym procesorem żebym mógł zrobić uptade biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam Składam koledze komputer na płycie Asus P5B(za tą cenę to chyba dobry wybór?) i do niej procka E4300. Na stronie Asusa napisane jest że obsługuje go ona od biosu 0806. I teraz mam pytanie czy jak dostanę płytę ze starszym biosem np 0211 to czy odpali się ona z tym procesorem żebym mógł zrobić uptade biosu? może nie wstać ale jak kupisz płyte w nowej rev. 1.04g to raczej napewno wstanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A z doświadczenia wiem że niektóre GB maja problemy z niektórymi pamięciami, np te dwie sztuki GB w przeprowadzonym przezemnie teście gryzły się Patriotami. A i nie sądzę aby płyta szybko padła jak bedzie naFSB w granicach 500 śmigać. Co to za moduly Patriot byly i jaka dokl rev plyt GB ? ( bo tez chce zakupic Patrioty i DS4 rev 3.3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Co to za moduly Patriot byly i jaka dokl rev plyt GB ? ( bo tez chce zakupic Patrioty i DS4 rev 3.3) PDP Patriot Dual LLK 800MHz a co do GB to nie pamiętam rewizji niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 taka stronke znalazlem, wyglada podobnie do tej naszej choc na oko wydaje sie ze ma wiecej wpisow http://www.tecnycenter.com/foros/viewtopic.php?t=24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Planuje pierwszego kompa z Intelem i zastanawiam sie nad plytami: Asus P5B deluxe 965 Abit AB9 QuadGT 965 Abit AW9D 975 co lepsze do grania i oc? procek bedzie 4300 a jakies 800MHz Cl4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Procek z normalnym multi ;) Ram 800 CL4, ale jaki <_< Sklanialbym sie ku AW9D, plytka juz dosc troche jest na rynku i stosunkowo dopracowana na chwile obecna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Albo Quad GT, chociaż AW9D też będzie dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Planuje pierwszego kompa z Intelem i zastanawiam sie nad plytami: Asus P5B deluxe 965 Abit AB9 QuadGT 965 Abit AW9D 975 co lepsze do grania i oc? procek bedzie 4300 a jakies 800MHz Cl4 Ja tez borykalem sie z wyborem plyty pod C2D - niestety kazda ma jakies wady :) Az w koncu sie zdecydowalem na wlasnie tego Abita AB9 QuadGT - poczytalem duzo o nim ( szzcegolnie na zachodnich forach, bo w Polsce malo znany) i jak dla mnie wypadla najlepiej - wlasnie dzisiaj ja zamowilem , jutro bedzie u mnie w domku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) @Devilek Geile Geil albo OCZ OCZ albo gskille gskill albo inne z tej stronki bo nie wiem jakie potrzebuje pod ta plytke a wiem ze ty masz dosc duze doswiadczenie z intelem takze dzieki i takie pytanko czy duza roznica pomiedzy tymi chipsetami 965 i 975??przy podkrecaniu pamieci?? albo... Edytowane 12 Marca 2007 przez Sssaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 MSI P6N SLI Platinum: NVIDIA's 650i Part Two: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2946 niezłe OC, zintegrowany X-Fi .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) troszke malo miejsca wkolo proca... pozatym wyglada nienajgorzej szkoda ze tak malo mhz poleciala http://www.frazpc.pl/artykuly/516/MSI/P6N/...INUM/Rzut/okiem Edytowane 14 Marca 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 czy aby dysk SATA II pracowal na plycie jako SATAII i dzialalo NCQ (plyta w podpisie) to trzeba go ustawic na ACHI w biosie ? i zainstalwoac system od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Siema! Mam do was pytanie ! Sprawa wygląda tak że muszę wysyłać moją p5w64 na gwarancję , czyli brak kompa z głowy na przynajmniej 2 tyg :/! Przy diagnozowaniu gościu mi zaproponował tymczasowo jakąś płytke ( sam nie wiem co, mój ojciec gadał z gościem ) za 250zł. Warto to <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> , czy lepiej kupić np. coś na 680i a jak p5w64 wróci z gwarancji to ją sprzedać czy może po prostu cierpliwie poczekać na powrót z gwarancji :)?! Z góry dzięki za odpowiedź ! P.S. Mam e6600, pamiątki to Cruciale Ballistix PC-8000 :)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 hehe powodzenia - ja czekalem na p5b 7 tygodni ; kumpel oddal asusa na am2 i dostal po 2 miechach. inny znajomy skasowal 7900gt i czeka od konca stycznia sprzet kupowany w roznych sklepach -> wszystko asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 No właśnie ja ostatnio jak wysłałem też czekałem 6 tygodni, dlatego mam tylko dylemat : kupić coś taniego byle było , czy kupić coś porządnego a potem sprzedać asusa. A jeżeli bym brał już coś na 680i to co polecacie?! Zależy mi na O/C dobrym :)! Słyszałem że nowa rewizja eVga się zbliża :)! No i DFI ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 I kupilem Abita AW9D i E4300 i podczas bootowania pisze mi 9*50Mhz? W windzie 6*200 a jak cos odpale 9*200 da sie to jakos wylaczyc?? zeby zawsze bylo 9*200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...