Skocz do zawartości
Anakin

początkowe podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko:

1. jak podkręcić proca 400 AMD i na ile 

2.jak podkręcić Rive TNT 2 64M i również na ile

Procka powinieneś puścić bez problemów na 450 (jak nie ruszy to przestaw zworki spowrotem i po kłopocie).możesz dać magistralę 112 (jęlsim masz takowa).Oczywiście przydało by sie wydajniejsze chłodzenie.MOżna trochę podnieść napięcie jak będzie dawał niestabilnie tak np. o 0,1v.

Co do karty mam taką samą.Bierzesz powerstripa i jedziesz w góre.najpierw pamięć i rdzeń tak po 1-2 mhz.Po każdej zmianie testujesz 3dmarkiem i programem do sprawdzania czy są artefakty(chyba Artifact Tester ale nie jestem pewien).

Jeśli na karcie masz tylko radiator załóż jeszcze wiatraczek. U mnie ta karta chodzi stabilnie na :125@156 i 143@173.Chociaż dałem Arctic Silver 3 nie da się więcej.Może gdybym dał radiatorki na pamięci by pomogło.

Napisz jeszcze jaką masz płytę a w szczególności jakie mnożniki i magistrale masz dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K6-2 czy K6-3 ?

jeśli K6-3 to zuzo nie wkrecisz mnoznikiem na 450 , FSB nawet nie startuje

jeśli K6-2 to nawet na 500chodza tylko daj lepsze chlodzenie napięcie moześ śmiało o 0,2V podnieść , oczywiscie dobre chlodzenie by sie pzydalo , FSB tych proców raczej nie podkręcisz jeśli to niedużo, raczej mnożnikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K6-2 czy K6-3 ? 

jeśli K6-3 to zuzo nie wkrecisz mnoznikiem na 450 , FSB nawet nie startuje

jeśli K6-2 to nawet na 500chodza tylko daj lepsze chlodzenie napięcie moześ śmiało o 0,2V podnieść , oczywiscie dobre chlodzenie by sie pzydalo , FSB tych proców raczej nie podkręcisz jeśli to niedużo, raczej mnożnikiem

Ja miałem k6-2 450 i bez problemów na magistrali 112 chodził.

Więc raczej bym proponował na 112 wrzucić a potem próbować dopiero mnożnikiem kręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...