Anakin Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Mam takie pytanko: 1. jak podkręcić proca 400 AMD i na ile 2.jak podkręcić Rive TNT 2 64M i również na ile Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Mam takie pytanko: 1. jak podkręcić proca 400 AMD i na ile 2.jak podkręcić Rive TNT 2 64M i również na ile Procka powinieneś puścić bez problemów na 450 (jak nie ruszy to przestaw zworki spowrotem i po kłopocie).możesz dać magistralę 112 (jęlsim masz takowa).Oczywiście przydało by sie wydajniejsze chłodzenie.MOżna trochę podnieść napięcie jak będzie dawał niestabilnie tak np. o 0,1v. Co do karty mam taką samą.Bierzesz powerstripa i jedziesz w góre.najpierw pamięć i rdzeń tak po 1-2 mhz.Po każdej zmianie testujesz 3dmarkiem i programem do sprawdzania czy są artefakty(chyba Artifact Tester ale nie jestem pewien). Jeśli na karcie masz tylko radiator załóż jeszcze wiatraczek. U mnie ta karta chodzi stabilnie na :125@156 i 143@173.Chociaż dałem Arctic Silver 3 nie da się więcej.Może gdybym dał radiatorki na pamięci by pomogło. Napisz jeszcze jaką masz płytę a w szczególności jakie mnożniki i magistrale masz dostępne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 K6-2 czy K6-3 ? jeśli K6-3 to zuzo nie wkrecisz mnoznikiem na 450 , FSB nawet nie startuje jeśli K6-2 to nawet na 500chodza tylko daj lepsze chlodzenie napięcie moześ śmiało o 0,2V podnieść , oczywiscie dobre chlodzenie by sie pzydalo , FSB tych proców raczej nie podkręcisz jeśli to niedużo, raczej mnożnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 K6-2 czy K6-3 ? jeśli K6-3 to zuzo nie wkrecisz mnoznikiem na 450 , FSB nawet nie startuje jeśli K6-2 to nawet na 500chodza tylko daj lepsze chlodzenie napięcie moześ śmiało o 0,2V podnieść , oczywiscie dobre chlodzenie by sie pzydalo , FSB tych proców raczej nie podkręcisz jeśli to niedużo, raczej mnożnikiem Ja miałem k6-2 450 i bez problemów na magistrali 112 chodził. Więc raczej bym proponował na 112 wrzucić a potem próbować dopiero mnożnikiem kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anakin Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 a opłaca się kupić płytke asusa a7v333, czy są jakieś lepsze ale oczywiście nie zadrogie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 a opłaca się kupić płytke asusa a7v333, czy są jakieś lepsze ale oczywiście nie zadrogie?Masz i poczytaj sobie http://www.in4.pl/recenzje/msi_asus_kt333/index.htm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 a opłaca się kupić płytke asusa a7v333, czy są jakieś lepsze ale oczywiście nie zadrogie?Abit Kx7333 mioooooooooodzik :) :) jeszcze tylko sprzedam gigabyte i idę do sklepu go kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...