Roon7 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Witam , Szukałem szukałem i nie znalazłem, wiec prosze o pomoc, czy do płyty M2N-SLI 590 Dlx zmieści sie karta Gigabyte 7600GT Silent Pipe, mam poważne obawy z uwagi na to ze mogą kolidowac z radiatorem na płycie spore radiatory na karcie, może ktos miał do czynienia z takim zestawem ;-) , kurcze nie chciał bym karty pakowac do dolnego PCI-E :-( i pozbawiać się na przyszłość możliwości dołożenia 2 karty, a nie mam jak tego sprawdzić. z góry THX :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Dlaczego wybór padł na Gigabyte'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) A co ten gigabyte może zły?? Edytowane 9 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Chyba dlatego - ze ma Slient Pipe, ze ma niezła cene, nie najgorsze recki i będzie kompletny sprzęt na piątek ;-) czyli przed weekendem. Wydaje mi sie, że jest to przyzwoita karta. Edytowane 9 Lipca 2006 przez Roon7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Za tą cenę wolałbym mimo wszystko X1800GTO o ile nie zwykłego 7600gs'a od galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zadam Ci jedno pytanie: czy będziesz w przeszłości robił SLI ??? Bo jeśli nie, to nie ma potrzeby kupowania tak drogiej płyty. Od siebie powiem, że dla mnie SLI, czy CF nie ma narazie racji bytu. Wolę kupić sobie jedną dobrą grfę, niż dwie słabsze. Wnioskuję, że masz do wydania ok. 1500 zł. Z te piniądze kupiłbym Asus M2N-E i GeForca 7900GT/ATI Radeona x1800XT/x1900GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Zalezy mi na karcie z pasywnym, bo zestaw bedzie z WC , wiec planuje maxymalnie wyeliminowac potencjalne zrodla chalasu. Co do plyty, tak mam zamiar w nastepnej kolejnosci dolozyc 2 karte. Ale troche mi namieszaliscie :wink: bo faktycznie nie wiem czy nie lepiej bylo by tansza plyta i 7800GT. Chociaz Asus moze drogi ale chyba zly nie jest. Kurcze sam nie wiem, a jeszcze jedno co decyduje o takim czy nie innym wyborze ( nie smiac sie :lol: ) wyglad, buda z oknem i tak staram sie dobierac komponenty zeby nie tylko jakos "chodzily" ale i mialy to cos w wygladzie :oops: Edytowane 10 Lipca 2006 przez Roon7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zalezy mi na karcie z pasywnym To może tak X1800GTO i na to Accelero też będzie cicho :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Dzieki za rady, przemyslalem i mimo wszystko wezme tego gigabyte i asusa, mam slabosc do asusa i chce miec ta plyte, a przy jej cenie na razie nie udzwigne nic ponad 7600gt :-| jest tyle dobrze ze za niedlugi czas czeka mnie update kompa mlodego wiec standardowo dostanie moja grafe a ja bede mial wtedy pretekst do zmiany tego 7600gt na cos lepszego :wink: B-) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Tam masz porównanie X1800GTO i 7600GT. Mam takiego Gigabyte i jestem bardzo zadowolony. Przy względnie dobrym przeciągu w obudowie, nawet w takie upały temperaturka grafy po kilku godzinkach w Day of Defeat nie przekracza 55st. Jeśli lubisz podkręcanie faktycznie możesz wziąć 7600GS od Galaxy z Zalmankiem. Co do możliwości kolizji płyta-grafa, to przyglądając się zdjęciom M2N32-SLI Deluxe wygląda na to że niestety w górnym PCIE 'grzbietowy' radiator Gigabyte może kolidować z radiatorem płyty. Edytowane 12 Lipca 2006 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Thx za linka :-) wlasnie czytam. W piatek przekonam sie czy wejdzie w gorny slot, powiedziano mi ze sprawdzono i nie koliduje, ale nie uwierze jak sam nie sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...