Skocz do zawartości
matex34

Problem Z Instalacja Windy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. jężeli taki temat juz był to sry, widocznie nie mogłem znaleść. Otóz chodzi o to że do tej pory miałem zainstalowany windows Xp Pro SP2 i wszystko byłoby ok, gdyby nie to że mam słaby sprzęt i wszystko chodzi wolno :/ Więc postanowłem zainstalowac Win 2000 Pro SP4. Wszystko jest ok do momentu gdy wybiera sie patrycję na której chce zainstalowac system. Pokazujem mi sie że na "C jest juz zainstalowany system i trzeba wybrac inna lub sformatowac ta aktualnie uzywaną" więc daje żeby formatowało i gdy dochodzi do 100% pokauje mi sie komunikat, ze nie mozna sformatowac bo "patrycja lub cos innego jest uszkodzona" i żeby wybrac inna. Co mam zrobic ?

1. Skasowac podcas instalacji patrycje C i utworzyc nową C i na niej zainstalowac?

2. CZy może z dyskietki walnąc format c:\ ?

3 Czy cos innego mniej "meczoacego" ?

Z góry thx za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Inny komp po to, aby wykluczyć utratę danych spowodowaną uszkodzoną taśmą, pamięciami, kontrolerem na obecnym kompie.

2. Sprawdź podzespoły wymienione w pkt 1.

3. System plików i nowsza wersja systemu nie ma nic do rzeczy. Uszkodzone sektory mogą. Myślę jednak, że to nie jest ich wina. W razie dalszych problemów, uruchom TestDisk.

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi