matex34 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Witam. jężeli taki temat juz był to sry, widocznie nie mogłem znaleść. Otóz chodzi o to że do tej pory miałem zainstalowany windows Xp Pro SP2 i wszystko byłoby ok, gdyby nie to że mam słaby sprzęt i wszystko chodzi wolno :/ Więc postanowłem zainstalowac Win 2000 Pro SP4. Wszystko jest ok do momentu gdy wybiera sie patrycję na której chce zainstalowac system. Pokazujem mi sie że na "C jest juz zainstalowany system i trzeba wybrac inna lub sformatowac ta aktualnie uzywaną" więc daje żeby formatowało i gdy dochodzi do 100% pokauje mi sie komunikat, ze nie mozna sformatowac bo "patrycja lub cos innego jest uszkodzona" i żeby wybrac inna. Co mam zrobic ? 1. Skasowac podcas instalacji patrycje C i utworzyc nową C i na niej zainstalowac? 2. CZy może z dyskietki walnąc format c:\ ? 3 Czy cos innego mniej "meczoacego" ? Z góry thx za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol3k Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Spróbuj sformatować oddzielnie partycje, jak masz fata to np. z płytki 98, a potem na "czystą" partycje wgrać 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Nie, mam NTFS. A po drugie nie posiadam windows 98 :( Edytowane 10 Lipca 2006 przez matex34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Podłączyć dysk do innego kompa. Usunąć partycję, założyć jeszcze raz, sformatować. Pomocny może okazać się TestDisk (link w moim podpisie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 A czy nie da sie tego zrobic bez podłacania do innego dysku ? Tzn. Podczas instalcji wybrać aby usunal patrycje C, potem założyc nowa i sformatowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 A po co inny komputer do pozbycia sie partycji? Uruchom go z CD XP'eka a potem fdiskiem mozna usunąć partycje i dodać na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ok. Jeszcze dwie rzeczy: 1. czy to samo mozna zrobic z Cd win2000 2. co mogło spowodowac ze nie moglem sformatoawc patrycji podczas instalacji (system plików, nowsza wersja wina, bad sectory) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) 1. Inny komp po to, aby wykluczyć utratę danych spowodowaną uszkodzoną taśmą, pamięciami, kontrolerem na obecnym kompie. 2. Sprawdź podzespoły wymienione w pkt 1. 3. System plików i nowsza wersja systemu nie ma nic do rzeczy. Uszkodzone sektory mogą. Myślę jednak, że to nie jest ich wina. W razie dalszych problemów, uruchom TestDisk. Edytowane 10 Lipca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ok. Poradziłem sobie. zrobiłem tak jak mówił @Miazga82 tyle, że nie usunąłem patrycji tylko ja sformatowałm i wina 2000 zainstalowałem na czysta patrycje. Dzieki za odpowiedzi i pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...